به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بازدید از این خط تولید با بیان اینکه تولید بومی انسولین، فراتر از یک دستاورد فناورانه، یک دستاورد ملی محسوب میشود و میتواند امنیت کشور را در بخش سلامت تامین کند، گفت: کارخانه ویتان فارمد ظرفیت صادراتی بالایی دارد و در بسیاری از شاخصها در زمره بهترینهای جهان است و میتواند در بخش درمان کمک زیادی به کشور کند.
وی با اشاره به لزوم جذب سرمایهگذار خارجی در صنعت دارو، اظهار داشت: ایران فرصت استثنایی برای سرمایهگذاری دارد و به همین دلیل مجموعه دولت برنامهریزی مناسبی برای جذب سرمایهگذار خارجی و توسعه همکاریهای بینالمللی طراحی کرده است.
وی با اشاره به اینکه این موفقیت نمونه بارز برنامهریزی منسجم و کار بزرگ استاندارد در سطح جهانی است و باعث ایجاد حس خودباوری میشود، اضافه کرد: دارو یک حوزه استراتژیک است و هر کشوری نیاز دارد به خودکفایی در این بخش برسد چراکه امروزه تابآوری در بخش سلامت موضوع مهمی در امنیت کشورهاست؛ به ویژه اینکه جهان امروز تجربه سپری کردن دوران کرونا را دارد.
دهقانی ادامه داد: آغاز تولید انسولین یک افتخار بزرگ برای کشور است چراکه حتی یک روز کمبود این دارو در بازار ایران میتواند آسیبهای جسمی و روانی بسیاری به دنبال داشته باشد، اما امروزه با تولید این کارخانه، نهتنها کشور بینیاز میشود بلکه میتواند فرصتهای صادراتی ویژهای را نیز به دست آورد. خوشحالم که بعد از این کشور هرگز مشکل انسولین نخواهد داشت و امید است با همین انرژی مجموعه صنعت دارو با سرعت مطلوب به سمت استانداردهای جهانی حرکت کند و بتواند برند خود را در بازار جهانی نهادینه کند.
دهقانی اظهار داشت: بخش دارو یک فرصت و یک مزیت ملی است.
عبدالرضا طبری؛ مدیرعامل شرکت ویتان فارمد نیز با اشاره به افتتاح خط تولید انسولین در این شرکت، گفت: تولید آزمایشی این ماده دارویی از امروز آغاز میشود تا بعد از مطالعات بالینی و همچنین تولید اقتصادی این محصول فرایند تولید انبوه آغاز شود. با این اقدام نهتنها از واردات انسولین بینیاز خواهد شد؛ بلکه میتواند در بازار منطقه نیز حضوری فعال و جدی داشته باشد.
وی یادآور شد: اگر روند مطلوب استمرار داشته باشد، در سال آینده محصول نهایی وارد بازار خواهد شد.
محمد بخشی؛ نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ویتان فارمد نیز بیان کرد: اولین بار در تاریخ صنعت دارویی کشور انسولین به عنوان یک ماده اولیه حیاتی در مسیر درمان بیماران دیابتی به عنوان یک محصول بومی تولید میشود.
وی اضافه کرد: طبق برنامهریزی، این شرکت در سال ۳۰۰ کیلو انسولین تولید خواهد کرد که از این میزان تنها ۱۵۰ کیلو مصرف داخل است. این یعنی حدود ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی انسولین میتواند در بخش صادرات متمرکز شود.
بخشی اظهار داشت: با این شرایط، در سال نزدیک به ۱۵ الی ۲۰ میلیون دلار ارزآوری در بخش صادرات انسولین امکانپذیر خواهد بود؛ این در حالی است که امروز صد در صد نیاز کشور از راه واردات تامین میشود.
وی یادآور شد: حالا ایران میتواند نهتنها از واردات بینیاز باشد بلکه به یکی از معدود کشورهای تولیدکننده و صادرکننده انسولین در جهان تبدیل خواهد شد که این خود دستاورد بسیار بزرگی در صنعت دارو است.