به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری دانشجو، حسین نجار_ رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در تهران پس از فرود فضاپیمای چاندرایان-۳ این کشور در نزدیکی قطب جنوب ماه گفت: فرود در این منطقه که همیشه تاریک است، چالش برانگیز بود. هیچ کشوری تاکنون نتوانسته به این مهم دست یابد و از آنجایی که احتمال یافتن آب در این منطقه وجود دارد، بسیار حائز اهمیت است.
اگرچه پیش از این کشورهای روسیه، آمریکا و چین موفق شده بودند فرود نرم یک فضاپیما روی ماه را با موفقیت انجام دهند، اما تاکنون هیچ یک از این سه کشور، نتوانستند فضاپیمای خود را روی قطب جنوب ماه فرود آورند.
این دومین تلاش هند برای نشاندن یک فضاپیما بر سطح ماه بود و چند روز پس از آن انجام شد که ماموریت روسیه برای فرود آوردن فضاپیمای این کشور در نزدیکی قطب جنوب ماه با سقوط فضاپیمای لونا ۲۵ با شکست مواجه شد.
سفیر هند در تهران در گفتگو با وبسایت پرس تیوی تاکید کرد که موفقیت هند در پرتاب و فرود در قطب جنوب ماه، موفقیتی برای بشریت است و از آن جهت دستاوردی بزرگ محسوب میشود که احتمال یافتن آب در این منطقه وجود دارد و ممکن است رویای بشریت برای زندگی در ماه را به واقعیت تبدیل کند.
شرست با اشاره به توجه جدی رئیس جمهور هند به برنامه فضایی این کشور عنوان کرد که مودی از سال ۲۰۱۴ و تصدی سمت ریاست جمهوری، نگاه ویژهای به توسعه و رشد برنامههای فضایی کشور داشته است.
وی افزود: هند در ۱۰ سال گذشته، حدود ۴۰۰ ماهواره را به فضا پرتاب کرده و در سال ۲۰۱۴ نیز یک مدارگرد به سیاره مریخ فرستادیم. بنابراین، موفقیت چاندرایان-۳ نتیجه دستاوردها و تلاشهای قبلی سازمان فضایی هند است.
سفیر هند در تهران ادامه داد: برنامه فضایی هند پس از استقلال این کشور از سلطه استعماری بریتانیا در سال ۱۹۴۷ آغاز شد و یک دانشمند ایرانی الاصل به نام دکتر هومی جهانگیر بهابا، پیشگام برنامه فضایی و انرژی هستهای هند بود.