به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار اسکندر مومنی روز دوشنبه در حاشیه نشست تخصصی معاونان، مشاوران، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور در گفتگو با خبرنگاران گفت: روند رو به رشد تولید و فروش مواد مخدر صنعتی افغانستان در حالی است که هیات حاکمه افغانستان کاهش تولید مواد مخدر را اعلام کرده بودند.
وی یادآورشد: ایران هم یکی از قربانیان افزایش تولید این مواد مخدر است و ما کشورهایی که ۲۰ سال افغانستان را اشغال کرده بودند، را مسئول این تولید فزاینده میدانیم.
مومنی اظهارکرد: ما در سازمان ملل نیز خطر افزایش تولید این مواد مخدر را به صورت رسمی و فزاینده اعلام کردیم و گفتیم که این موضوع نیاز به یک برنامه ریزی جهانی دارد و جمهوری اسلامی همه هم و غم خود را به کار برده، اما همه دنیا باید پای کار بیایند و مسئولیت اجتماعی خود را هم کشورهای دست اندرکار و هم سازمانهای بین الملی اجرا کنند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در خصوص اقدامات انجام گرفته برای مقابله با مواد مخدر صنعتی جدید گفت: تغییر شکل و اسم و عناوین مواد مخدر همواره وجود داشته و تا مواد مخدری میآید و آشنا میشوند، آگاهی بخشی لازم برای آن مواد که مخدر هستند انجام میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: موادمخدر صنعتی جدید در بستههای جدید و با تبلیغات اینکه این مواد ضرر کمتری دارند وارد میشود و بنابراین ما همواره ورود مواد مخدر با اشکال و تبلیغات و عناوین مختلف مواجه هستیم که خوشبختانه با توجه به همکاریهای خوب میان کمیته اطلاعات و فضای مجازی و با اجماع و همکاری خوبی که همه دستگاهها در این حوزه دارند، برای اطلاع رسانی و آگاه سازی اقدامات خوبی انجام میگیرد.
مومنی پیشگیری و اطلاع رسانی مستمر را اقداماتی تاثیرگذار در کاهش مصرف مواد مخدر دانست و تاکید کرد: با بررسیهای موجود در برخی از حوزهها از جمله در میان دانش آموزان آهنگ رشد مصرف مواد مخدر متوقف شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در زمینه سودجویی از کودکان کار برای توزیع و فروش مواد نیز گفت: قاچاقچیان مواد مخدر از همه ابزارها در کشور برای سودجویی و گسترش مصرف مواد مخدر استفاده میکنند.