به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو ، شهرام ملازاده معاون سازمان انرژی اتمی در آیین افتتاح پنجاه و پنجمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته ای کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: تجاری سازی محصولات فرعی سازمان انرژی اتمی در دولت سیزدهم و با رویکردی متفاوت از دولتهای قبل ، به نتیجه رسید و این حرکت بطور جدي تداوم خواهد یافت.
او افزود: در دو ساله اخیر با دستور رییس سازمان انرژی اتمی، تمامی طرحها و مقالاتی که می توانست به نتیجه عملی برسد، در قالب شرکت دانش بنیان پلاسما ، در حوزه های پزشکی، محیط زیست و سم زدایی از محصولات کشاورزی عملیاتی و فعال شد.
او اظهار داشت: اولین کارخانه پلاسما برای دفع سموم محصولات کشاورزی نظیر پسته در رفسنجان افتتاح خواهد شد.
معاون سازمان انرژی اتمی، سیاست اصلی در برگزاری اینگونه نمایشگاهها را در راستای جهاد تبیین برشمرد و تاکید کرد: در این نمایشگاهها، دانشگاهیان، نخبگان، نسل جوان و مردم با پیشرفتها و دستاوردهای هسته ای کشور از نزدیک آشنا خواهند شد.
او با گرامیداشت یاد شهدای صنعت هسته ای کشور ، تاکید کرد: باید توجه داشت که پیشرفت های ارزنده هسته ای کشور در شرایط تحریم های ظالمانه دشمنان صورت گرفته است.
شایان ذکر است، در این نمایشگاه که تا ۱۵ آذرماه در تالار افضل کرمانی دانشگاه شهید باهنر کرمان دائر می باشد، دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در بخشهای مختلف چرخه سوخت هسته ای، نیروگاهی، حوزه سلامت، پلاسما و لیزر به نمایش گذاشته شده است.
* نقش جهاد تبیین در امید آفرینی
در ادامه دکتر قاسم محمدی نژاد رییس سازمان بسیج اساتید استان کرمان ، تقارن برگزاری این نمایشگاه با ایام سالروز شهادت برخی شهدای دانشمند کشورمان فخری زاده و شهریاری را به فال نیک گرفت و افزود: جهاد تبیین موضوعی است که دقیقاً روی امید می تواند مؤثر باشد.
رئیس پژوهشگاه افضلی پور ، امیدآفرینی در مردم کشور و القای ناامیدی در دشمنان را مورد تأکید قرار داد و با بیان این مطلب که شاید برای عده ای این سئوال مطرح شود با توجه به منابع غنی در کشور، چرا بحث هسته ای دنبال شود؟ افزود: با مسائل هسته ای و موشکی برای کشور عزت و آبروبخشی حاصل شده و هر پیشرفتی که در کشور اتفاق می افتد تک تک ما وظیفه داریم زمینه تبیین آن پیشرفت را فراهم کنیم.
وی افزود: کرمان می تواند از استان های هدف انرژی اتمی باشد زیرا رشته دکترای فیزیک هسته ای دارد و مجهز به پژوهشگاه دارای آزمایشگاه کاربرد فیزیک در علوم زیستی است و از طرفی کرمان یک استان کشاورزی است و می توان از انرژی هسته ای در کشاورزی بهره برد زیرا کشاورزی که از حوزه های خاصی است که می توان از ظرفیت هسته ای در آن استفاده کرد.
معاون آموزشی دانشگاه شهید باهنر خواستار راه اندازی ایستگاه تولید رادیوداروها در جنوب شرق کشور شد و با افزودن این مطلب که از فناوریهای مختلف انرژی هسته ای می توان در حوزه سلامت استفاده کرد؛ اظهار داشت: آنچه در کرمان استفاده وافر خواهیم برد استفاده از پرتودهی است که این پژوهشگاه آماده هر گونه همکاری در این زمینه است.
* اهمیت دستاوردهای هسته ای
سپس حجت الاسلام حسن عسکری مسئول نهاد رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در سخنانی، انتخاب دانشگاه برای برگزاری این نمایشگاه را نشانه هوشیاری و ذکاوت دانست و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دشمن تلاش می کند دستاوردهای هسته ای به چشم مردم نیاید و ناامیدی را به صورت جدی در جامعه ما دنبال می کند؛ برگزاری چنین نمایشگاهی را ضمن آشنایی نسل جدید، باعث یأس و ناامیدی دشمن عنوان کرد
وی افزود: برگزاری این نمایشگاه یادآور آن است چه عزیزانی در راستای دستاوردهای هسته ای تلاش کردند و دنبال نام نبودند بلکه به دنبال ثبت آن به نام مردم کشورمان بودند که دشمن چشم دیدن آنها را نداشت و بزرگان هسته ای جان خود را تقدیم کردند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان ترویج دستاوردهای هسته ای و تولید امید در جامعه را تکلیفی برای تک تک افراد جامعه دانست و اظهار کرد: نظام در این زمینه موفق بوده و توانسته خدمات عالی در عرصه ها و صنایع مخالف و در زندگی مردم بوجود بیاورد.
* اهمیت دکترین مقاومت
دکتر حسین اکبریفرد رئیس دانشگاه شهید باهنر نیز در ابتدای این مراسم گفت: همزمان شدن آغاز بکار نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هستهای کشور را با هفته پژوهش به فال نیک میگیریم و امید است این همزمانی با ثمراتی همراه باشد.
وی در ادامه به معرفی دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان بزرگترین دانشگاه جنوب شرق کشور از سال 1353 با پذیرش 90 دانشجو در رشتههای علوم پایه فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون بیش از82 هزار دانش آموخته در بحث کادر سازی و تربیت نیروی انسانی کارآمد خدماتی را به جامعه ارائه کرده است.
رئیس دانشگاه شهيد باهنر افزود: این دانشگاه دارای ۱۴ هزار دانشجو، ۶۰۰ عضو هیات علمی که در ۱۵ دانشکده و ۸ پژوهشکده و یک پژوهشگاه مشغول فعالیت هستند و امیدواریم بتوانیم در حوزههایی که مورد نیاز است بیشتر و بهتر قدم برداریم.
وی افزود: فراز و نشیبهای زیادی در بحث تسلیم و مقاومت را شاهد بودیم و امروزه فعالیت های هستهای جلوۀ تمام قد دوگانه مقاومت و تسلیم است و در برههای از زمان به دلایلی کاهش فعالیتهای هستهای را در پیش داشتیم که چالشهایی را برای کشور به وجود آورد اما با وجود مدیریت عالی رهبر فرزانه انقلاب هیچگاه نگذاشت خللی در پیروی از دکترین مقاومت به وجود آید که نتیجه قطعی آن پیروزی ملت ایران و ذلت همه مستکبرین و ظالمان تحریمگر بود.
او بیان داشت :امروزه شکوفایی هستهای و مشی آن بایستی در سایر علوم پایه، مهندسی و البته علوم انسانی نمایان شود و در دستور کار قرار دهیم چرا که مجاهدتهای شهدا و دانشمندان هستهای، دیگر به یک فرهنگ آکادمیک و دانشگاهی در ایران عزیز بدل شده است و انشاالله بتوانیم از این حرکت جهاد علمی که در کشور رخ داده مواظبت و مراقبت کنیم.
وی تصریح کرد : دانشگاه شهید باهنر کرمان در ساحت تعالی هستهای سه عنصر مهم دارد؛اول نیت خیرانه مهندس افضلیپور، دوم آن که این دانشگاه مهد علم ورزی سردار شهید مقاومت حاج قاسم سلیمانی است، که نماد ایثار،اخلاص و مقاومت است و سوم دانشجویان عزیزی که اهل جهاد علمی هستند.
او گفت :این سه عنصر اصیل آینده درخشان فیزیک هستهای را در این دانشگاه نوید میدهد که امیدواریم با این سه عنصر بتوانیم برکاتی را در جامعه شاهد باشیم.