به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حسین برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در جلسه کارگروه ماده ۱۱ قانون افزایش بهرهوری که در دفتر معاونت عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری برگزار شد، گفت: هماکنون ارتقای بهرهوری منابع آبی در دستور کار قرار گرفته و در این راستا، توسعه و اجرای سیستمهای نوین آبیاری در استان مورد توجه است و این استان رتبه دوم کشور در اجرای طرح شبکه آبیاری نوین در کشور را کسب کرده است.
وی افزود: در راستای افزایش بهرهوری آب و خاک در استان در یکسال گذشته بیش از یکهزار و ۷۵۰ هکتار سامانه نوین آبیاری از محل اعتبارات سفر رییسجمهور با اعتباری بیش از ۵۲۰ میلیارد ریال راهاندازی شد.
برزگر به اجرای طرح لایروبی و مرمت ۱۳۰ رشته قنات از مجموع ۸۴۱ قنات در استان با اعتباری بیش از ۲۹۰ میلیارد ریال به عنوان مهمترین اقدامات تامین آب در استان اشاره کرد و گفت: برای اجرای ۲۶ طرح در بخش کشاورزی در حوزه کارون ۴ در مساحتی بیش از ۱۳ هزار هکتار ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
به گفته وی، اینطرحها در حوزه افزایش مشارکت سرمایهگذاران در توسعه زیرساختهای بخش کشاورزی و اجرای طرح جامع آب در لایه غربی استان، طرحهای تامین و انتقال آب و تخصیص اعتبار لازم در لایه میانی و لایه شرقی استان، توسعه سامانه آبیاری نوین، لایروبی و مرمت قناتها که منجر به افزایش بهرهوری فیزیکی، راندمان آبیاری در استان شده است، قرار دارد.
برزگر افزود: صدور پروانه مصرف معقول به منظور برقرار کردن و تثبیت حقابههای کشاورزان استان از طریق منابع آب سطحی مانندچشمهها و قناتها درسطح استان مورد تاکید است.
وی با اشاره به اینکه ضعف و مشکل صدور پروانه معقول برای کشاورزان مانع توسعه سامانه نوین و افزایش بهرهوری شده بود، گفت: توسعه سامانه نوین آبیاری در منابع آبی سطحی به منظور کاهش این وابستگی و افزایش بهرهوری در حوزه منابع آبهای سطحی به خصوص قناتها و چشمهها ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: چشمهها وقناتها از منابع اصلی و قدیمی کشاورزی هستند، که باید به استفاده بهینه از این منابع در راستای توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی توجه ویژه شود.