به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مردم خراسان جنوبی و شهر بیرجند دیگر به لغو و کنسلی پروازهای فرودگاه بیرجند عادت کرده اند. پرواز بر فراز آسمان بیرجند چه با شرکتهای پروازی دولتی و چه شرکتهای خصوصی بخواهد صورت بگیرد امروز مسئله مردم نیست. بلکه آنچه مهم است استفاده بهینه از این ظرفیت فرودگاهی در بیرجند است.
حجت کفاشی دبیر مجمع مطالبه گران استان خراسان جنوبی در گفتگو با دانشجو درباره وضعیت فعلی پروازهای شهر بیرجند گفت: امروز مسئله اصلی در شهر بیرجند موضوع کمبود پرواز برای مردم است. شرایط به گونهای است که سایر مشکلات نیز به این موضوع گره خورده است.
وی افزود: ما در استان مسائل مختلفی داریم، از قاچاق سوخت تا وضعیت خشکسالی، خام فروشی معادن و ... همه جزء مسائل اصلی است که ما در کارگروههای تخصصی شهرستانی و استانی پیگیر آنها هستیم، اما به جرات میتوان گفت گره کوری که به دست مسئولین هنوز به درستی باز نشده بحث کمبود پروازهای استان است.
وی ادامه داد: شما فرض کنید یک سرمایه گذار در بخش صنعتی بخواهد از خارج از استان به شهر بیرجند بیاید، خوب چه شرایطی را باید تحمل کند تا مثلا بخواهد بازدیدی از محل سرمایه گذاری خود داشته باشد. ما داشتیم سرمایه گذاری را که برای رسیدن به بیرجند نتوانسته پروازی پیدا کند و پس از بررسی زیاد پروازها توانسته با پروازی به طبس در یکی از شهرستانهای ما فرود بیاید و پس از آن فاصله ۲۷۰ کیلومتری طبس بیرجند را با ماشین طی کند.
وی تصریح کرد: شما در هر صنعتی و هر بخشی بخواهید سرمایه گذار خارج از استان را به استان دعوت کنید که نمیتوانید بلیطهای رزروی را در اختیارشان قرار دهید. باید رغبتی با کمک حمل و نقل هوایی در سرمایه گذاران به وجود آورد.
کفاشی گفت: علاوه برسرمایه گذاران خود مردم بیرجند که ولی نعمت هستند در این خصوص محقتر از هر کس دیگری هستند. مسئول جمهوری اسلامی میتواند با توجه به ارتباطاتی که دارد به هر روشی شده از همین پروازهای محدود استفاده کند، اما مردم که چنین ارتباطاتی ندارند باید پشت صف کمبود پرواز بمانند تا نوبت بگیرند.
حجت کفاشی گفت: پتانسیل استان در بخش گردشگری بسیار بالاست که بزرگترین مانع حضور گردشگر در این استان زیرساختهای بخش حمل و نقل به ویژه پرواز است.
دبیر مجمع مطالبه گران خراسان جنوبی مطرح کرد: یکی از گرههایی که به راحتی موضوع کمبود پروازها را قابل حل میکند، هم افزایی مسئولین و نمایندگان مجلس برای حل این مسئله است. اینکه مسئولین در این موضوع پیگیر هستند را کسی نمیتواند کتمان کند، اما میتوان مطرح کرد که در بحث کمبود پروازها یک دست صدا ندارد و باید هم نمایندگان در مجلس شورای اسلامی و هم نمایندگان دولت مردمی بر سر این موضوع هم افزایی کنند.
البته هر از چندگاهی صحبت از پروازهای جدید میشود. نمونه آن اعلام روابط عمومی اداره کل فرودگاههای خراسان جنوبی در خصوص اضافه شدن یک پرواز با پیگیریهای استاندار و اداره مذکور به سیستم حمل و نقل هوایی بیرجند است که به صورت فوق العاده برای روز یک شنبه است.
طبق اعلام این اداره کل پرواز هواپیمایی پارس ایر سه شنبه بامداد ساعت ۰۲:۰۰ از تهران آغاز و ساعت ۰۳:۱۵ وارد فرودگاه بیرجند شده و ساعت ۰۴:۰۰ بیرجند را به مقصد مهرآباد ترک خواهد کرد.
منکر تلاش مسئولین نیستیم، اما همین که مطرح میشود پرواز فوق العاده نشان از این دارد که این پروازه هم امکان لغوش وجود دارد. چاره اصلی برای فرودگاه بیرجند تلاش برای استمرار است.
در اطلاعیه چند روز پیش اداره کل فرودگاههای خراسان جنوبی فقط ۷ پرواز دی ماه به دلیل کمبود ناوگان هواپیمایی شرکتهای مختلف ابطال شده بود و مسافرین این پروازهای باید برنامه خود را به طور کامل تغییر دهند یا با استفاده از وسایل نقلیه دیگر به فکر سفر باشند.
حجت کفاشی در خصوص استفاده از ظرفیت بخش دولتی و خصوصی نیز گفت: مسئولی میآید و مطرح میکند که فلان پرواز بخش خصوصی با آوردن پروازهای بخش دولتی ممکن است که دیگر به استان نیاید، خوب باید برنامه ریزی کنید که بخش خصوصی بتواند تمام و کمال ظرفیت خود را پای کار استان بیاورد وگرنه ما نمیتوانیم صرفا با این استدلال که بخش خصوصی میرود حل مطالبه و دغدغه مردمی را روی زمین بگذاریم.
وی افزود: مردم و مطالبه گران مگس نیستند که روی زخمها بنشینند، مشکلات را یادآوری میکنند و درکنار مسئولین ایستاده اند که مشکلات را حل و فصل نمایند.
دبیر اطلاعات مردمی استان خراسان جنوبی در پایان گفت: ما هم بیکار ننشسته ایم، برای حل مشکل پروازها رایزنیهایی در سطح ملی با سرمایهگذاران مختلف و مسئولین در این خصوص انجام داده ایم که انشاءالله پس از حصول نتیجه به سمع و نظر مردم شریف استان خواهیم رساند.