غلامرضا ارجمندی، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این مراسم اظهار کرد:مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری که از دانشگاه علوم پزشکی مجوز گرفته اند با تبلیغاتی که در سطح بیمارستانها و خیابانهای شهر کرده اند تا حدودی برای مردم شناخته شده اند و ما میخواهیم از طریق رسانه ها این مراکز بیشتر معرفی شده و مردم و بیماران از این مراکز استفاده کنند.
وی افزود: بیمارستانها موظف هستند که با این مراکز قرارداد ببندند و اسامی این مراکز که خصوصی هم هستند در سایت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وجود داشته و مردم جهت تماس و خدمات گرفتن از این مراکز میتوانند به سایت دانشگاه مراجعه کنند.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: قرارداد بستن بیمه ها با این مراکز هم در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که جهت کمتر شدن هزینه های خدمات دهی این مراکز بخشی از خدمات را بیمه تقبل کند.
ارجمندی خاطر نشان کرد: در شهرستانهای فردوس و قاین که جمعیت زیادی دارد هنوز شرکتی و یا شخصی برای راه اندازی این مراکز اعلام آمادگی نکرده است که این دو شهرستان با توجه به جمعیت بالا به این مراکز نیاز دارند.
وی عنوان کرد: چنانچه افرادی بدون مجوز فعالیت داشته باشند تخلف بوده و با آنها برخورد میشود که تا کنون دو مورد تخلف مشاهده و تذکرات لازم داده شده است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اذعان کرد: اگر شهروندان تخلفی مشاهده کردند میتوانند به اداره پرستاری دانشگاه مراجعه کرده و شکایت خود را منتقل کنند.
ارجمندی با اشاره به اینکه پایگاه های 115 فعال در استان و مرکز استان برای بیماریهای مشخص و اورژانسی خدمات میدهند، گفت: اولین مرکز آمبولانس خصوصی در استان با دو دستگاه آمبولانس مجوزش را گرفته که برای جابجایی بیماران داخل شهر، استان و حتی خارج استان آماده است که 40 میلیون تومان برای تجهیز این آمبولانسها هزینه شده است.
زهرا فرج الله زاده، مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، نیز در این جلسه ضمن معرفی بیشتر این مراکز اظهار کرد: بیماران به سه روش میتوانند از خدمات این مراکز استفاده کنند.
وی افزود: یکی از این روشها معرفی از طریق بیمارستان بعد از ترخیص بیمار توسط سر پرستار بخش با توجه به خدمات مورد نیاز به یکی از مراکز است روش دوم از طریق مراجعه بیمار به مطب پزشک و در صورت تشخیص پزشک جهت خدمات گرفتن بیمار از این مراکزکه معرفی میشوند و روش سوم هم خود شخص بیمار و یا اطرافیانش احساس کنند که بیمارشان به خدمات پرستاری نیاز دارد که اعضای خانواده نتوانند انجام دهند و باید از خدمات این مراکز استفاده کنند که به هر مرکزی که تمایل داشته باشند تماس گرفته و تقاضای همکاری میکنند.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: سطح خدمات این مراکز از پیشگیری است تا آموزشهایی که باید از بیماریها پیشگیری شود و درمان، آموزش و مشاوره از مهمترین خدمات این مراکز است.
فرج الله زاده عنوان کرد: نظارت بر این مراکز بر عهده معاونت درمان و معاونت پرستاری بیمارستان است و عملکرد و ارزیابی این مراکز را هم دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بر عهده دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگر شرکتی بخواهد مجوز راه اندازی این مراکز را بگیرد باید دو سوم اعضایش پرستار باشند و پرستار، بهیار، کمک پرستار و پزشک همکار عمومی به عنوان نیروهای این مراکز فعالیت میکنند.