به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،مهسا روحی/ تولدکنندگان شیرخشک همچنان پس از چند ماه با پستیها و بلندیهای فراوانی روبهرو هستند. مشکلات از کمبود مواد اولیه برای تولید شیر خشک آغاز و به تخصیص نیافتن ارز رسید و اکنون مشکل جدی تولیدکنندگان نقدینگی است.
تقریبا اواخر آبان ماه سال جاری بود که نرخ ارز دولتی از «چهارهزارو دویست» تومان به «۲۸ هزارو پانصد» تومان تغییر یافت. این تغییر نرخ ارز درحالی رخ داد که تولیدکنندگان با کمبود مواد اولیه برای تولید شیرخشک مواجه بودند و خرید ماده اولیه با نرخ جدید ۷ برابری، فشار نقدینگی بسیاری را به آنها تحمیل میکند.
پس از افزایش نرخ ارز بانک مرکزی اعلام کرد با رسیدن هر محموله از مواد اولیه تولید شیرخشک به گمرک، شرکتهای تولیدکننده دو ماه فرصت دارند تا مابهالتفاوت قیمت ارز را پرداخت کنند که این اقدام هم فشار نقدینگی بالایی به شرکتها وارد میکند.
تحویل زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: شرکتهای تولید کننده شیرخشک نقدینگی لازم برای پرداخت سریع مابه التفاوت نرخ ارز را ندارند و باید برای این مشکل چاره اندیشی شود.
وی افزود: ارز خرید مواد اولیه جدید برای تولید شیرخشک ۷ برابر شده و ما نمیتوانیم به یکباره همه این مواد را خریداری کنیم درنتیجه ماده اولیه کمتری را میخریم. پیشنهاد ما به بانک مرکزی این است که اجازه حواله ارز را صادر و به تولیدکنندگان هشت ماه فرصت پرداخت بدهند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی باید به تولیدکنندگان فرصت دهد تا با فروش شیرخشکها و وصول پول آن از داروخانهها، پس از هفت یا هشت ماه مابه التفاوت را پرداخت کنند. راه دیگر پرداخت اقساطی است، زیرا شرکتهای تولید کننده توان پرداخت دوماهه آن را ندارند.
به گزارش دانشجو، اگر قیمت محمولهای ۵ میلیارد تومان باشد اکنون با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی چیزی حدود ۳۵ میلیارد تومان میشود که تفاوت آن با قیمت اولیه ارز ۳۰ میلیار است و شرکتها باید این رقم را تا دوماه به بانک مرکزی پرداخت کنند.
لازم به ذکر است سازمان غذا و دارو در حمایت از تولیدکنندگان شیرخشک چند نامه برای بانک مرکزی ارسال کرده است که بخشی از متن آن را در ادامه میخوانید:
«باعنایت به کسری نقدینگی شرکتهای تولیدکننده و تداوم تولید و عرضه شیرخشک اطفال که نقش حیاتی در تامین نیاز کشور دارد، خواهشمند است دستور فرمایید مبلغ مقرر به عنوان مابه التفاوت نرخ ارز (مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰۰ ریالی تا ۲۸۵۰۰۰ ریالی) برای هر شرکت تولید کننده شیرخشک به عنوان تسهیلات ریالی از سوی بانک مرکزی تلقی گردد و از سال آینده طی اقساط ۱۲ ماهه توسط آن بانک وصول گردد.»
پس از ارسال این نامه به بانک مرکزی پاسخی ازسوی آنها دریافت نشده و تولیدکنندگان همچنان با مشکلات نقدیندگی مواجه هستند. اگر بانک مرکزی با این درخواست موافق نیست نظر و دلیل رد این درخواست را با صراحت اعلام کند. ذکر این نکته نیز قابل اهمیت است که تولیدکنندگان شیرخشک علاوه بر اشتغالزایی، غذای کودکانی را تولید میکنند که آینده کشور در دستان آنهاست.