عبدالله آقا علیخانی بازرس کل استان گلستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: شهرداریها به سبب نوع ساختار و همچنین نحوه مدیریت تلفیقی (فردی و شورایی) در زمره نهادهایی تلقی میشوند که نظارت و پایش عملکرد مدیران دارای پیچیدگیهای خاص بوده که کارشناسان با تخصص مختلف را میطلبد.
وی ادامه داد: وظایف و تکالیف شهرداریها گستردگی بالایی دارد و همچنین این نهاد نسبت به ادارات دولتی از اعتبارات بیشتری برخوردار است به همین دلیل مردم انتظارات و مطالبات متنوعی از این نهاد دارند.
آقا علیخانی گفت: سال گذشته ۲۰۰۰ گزارش مردمی با محوریت وقوع تخلف و یا شکایات ه بازرسی استان گلستان ارسال شده که بخش قابل توجهی از آن به شهرداریهای استان گلستان مربوط است.
وی افزود: متاسفانه عناصر و نیروهای نظارتی درون سازمانی در شهرداریها مانند بازرسی حراست و یا معاونتهای مربوطه خیلی خوب عمل نمیکنند و نتوانستند انتظارات ما را برآورده سازند.
سربازرس استان گلستان ادامه داد: بخش زیادی از شکایات مردمی در خصوص عملکرد شهرداریها به نحوه خدمات رسانی این نهاد مرتبط است و موضوعاتی همچون چگونگی وضع عوارض ساختمانی و مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز از دیگر رئوس مطالبات و شکایات مردم هستند.
وی به ضرورت اصلاح و بازنگری در قوانین و آیین نامههای شهرداریها و مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: برخی از فسادها و آسیبهای موجود در مجموعه شهرداریها ریشه در ضعف قوانین دارد؛ حل ریشهای این چالشها نیاز به اصلاح قوانین و ورود جدی مجلس دارد
آثار علیخانی ادامه داد: یکی از گلوگاههای فساد خیز در شهرداریها کمیسیون ماده ۱۰۰ است و تا زمانی که مجلس برای اصلاح قانون پیشگام نشود این موضوع برطرف نخواهد شد؛ موضوعی که اقدامی موثری را از سوی مجلس مشاهده نشد.
وی گفت: مثلاً در شهرداری گرگان بیش از ۱۰ مدل قرارداد استخدامی با حقوقهای مختلف وجود دارد که برای ساماندهی آنها اقدامات تقنینی بالادستی نیاز است