به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدتقی جهانپور در گفتگویی با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود حدود ۱۰۰ هزار نفر نیروی پرستاری در کشور مواجه هستیم، اظهار کرد: وقتی یک پرستار به دلیل اتمام طرح یا مهاجرت یا بازنشستگی از سیستم درمان خارج میشود ۲۰۰ ساعت بار کاری اضافی به سایر پرستاران تحمیل میکند که این امر موجب فرسودگی شغلی جامعه پرستاری شده است.
وی افزود: رشته پرستاری به خودی خود دارای سختیهای زیادی است و فرسودگی شغلی ناشی از کمبود نیرو نیز این سختیها را بیشتر میکند.
جهانپور با اشاره به اینکه در دوسال اخیر با زحمات دولت سیزدهم ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به مجموع تختهای کشور اضافه شده، گفت: با وجود این تامین پرستار کافی برای این تعداد تخت صورت نگرفته البته در سال گذشته بیش از ۸ هزار پرستار جذب شدند، ولی باید تامین نیروی انسانی برای خدمترسانی به مردم متناسب با این تعداد تخت نیز در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: عدم تناسب تعداد تختهای بستری با تعداد پرستاران باعث میشود در ارتقای کیفیت خدمات پرستاری دچار مشکل شویم و پرستاران نیز دچار آسیبهای ناشی از فشار کاری زیادشوند که این امر، یکی از دلایل مهاجرت و ترک خدمت نیروهای پرستاری به شمار میرود.
وی با بیان اینکه انتظار میرود سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی با همکاری سازمان نظام پرستاری استاندارد پرستار به تخت بیمارستانی را به طور دقیق مشخص و برای رسیدن به آن برنامهریزی کند، تصریح کرد: درخواست ما این است که سالانه حداقل ۱۵ هزار نفر به جامعه پرستاری در حوزه بالینی اضافه شود؛ در زمان حاضر میزان جذب و تربیت نیروهای پرستاری کمتر از ایت تعداد است و افزایش تعداد نیروها با صدور مجوزهای استخدام نیروهای پرستاری قابل انجام خواهد بود.
منبع: تسنیم