مردم معترض ادلب در مرکز این شهر تظاهرات کردند و این منطقه از سوریه پس از مدتی شاهد تظاهرات علیه هیأت تحریرالشام و سرکردههای آن بوده است.
همچنین، هشت اردیبهشت ماه سال جاری نیز ساکنان بخشهای مختلف استان ادلب علیه «ابو محمد الجولانی» سرکرده هیأت تحریرالشام تظاهرات کرده و خواستار سرنگونی وی شدند.
در سالهای گذشته مقامات آمریکا با استفاده از افراط گرایان و تروریستها سعی کردند دولت «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه را سرنگون کنند، ولی همواره در این مسیر شکست خوردند.
در سال ۲۰۱۲ دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری وقت آمریکا عملیاتی را به منظور اجرای برنامه محرمانه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به (سیا) با هدف انتقال هزاران تن اسلحه و میلیاردها دلار پول به کسانی که در این برنامه به اصطلاح "شورشیان میانه روی سوری" (یا همان تروریست ها) خوانده شدند، اجرا کرد، در حالی که بعدا تحقیقات نشان داد که این به اصطلاح «شورشیان میانه روی سوری» همان تروریستهای جبهه النصره سابق (هیأت تحریر الشام کنونی) بودهاند.
پیشتر شبکه «پی. بی» به نقل از "جیمز جفری"، فرستاده ویژه سابق آمریکا در ائتلاف غربیها موسوم به ائتلاف ضد «داعش»، گروه هیأت تحریر الشام سوریه را که پیشتر به عنوان جبهه النصره شناخته میشد و وابسته به «القاعده» است، "یک دارایی" برای استراتژی فعلی آمریکا در سوریه خوانده بود.
گروهک تروریستی جبهه النصره پیشین یا هیأت تحریر الشام فعلی در ۱۳ سال گذشته چند تحول ظاهری را به خود دیده است.
این گروه در ژوئن ۲۰۱۶ (خرداد ۹۵) برای اینکه صفت "تروریستی" را از روی خود بردارد، اعلام کرد که از گروه "القاعده" جدا شده و "ابو محمد الجولانی" سرکرده النصره نام آن را به «جبهه فتح الشام» تغییر داد، اما برای همگان روشن بود که عقیده اعضای این گروهک با تغییر نام، دستخوش تغییر نخواهد شد.
بار دیگر در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ۹۵) بود که "جبهه النصره" با دیگر گروههای مخالف در شمال غرب سوریه ادغام شد و نام خود را به «هیات تحریر الشام» تغییر داد، اما نام آن همچنان در فهرست گروههای تروریستی اکثر کشورهای جهان قرار دارد.
هم اکنون گروه هیات تحریر الشام کنترل حدود ۴۰ درصد استان ادلب در شمال غربی سوریه (هم مرز با ترکیه) و بخشهای کمی از استان حلب را در اشغال خود دارد. ارتش سوریه تاکنون چندین بار برای آزادسازی استان ادلب از تصرف هیأت تحریر الشام اقدام کرده که به دلیل دخالتهای برخی کشورهای خارجی در این منطقه، این استان هنوز بطور کامل آزاد نشده و بعضا درگیریهای پراکنده از آنجا گزارش میشود.