کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری پیرامون اقدامات قوه جهت بازگرداندن اموال خارج از کشور افرادی که مرتکب جرم شده اند اظهار داشت: ما با دو موضوع حقوقی و قضایی در خصوص این مسئله که شما طرح کردید مواجه هستیم. یکی از آنها استرداد مجرمین و دیگری استرداد اموال ناشی از جرم است. ما هر دو موضوع را در دستور کار جدی نظام قضایی قرار داده ایم.
وی افزود: ما هر مجرمی را که متواری بشود، چه متهم باشد و چه محکوم (چراکه امکان دارد کسی محکوم باشد و مرخصی گرفته و در زمان مرخصی متواری بشود) بلافاصله تقاضای استرداد آنها را به کشور مربوطه ارسال میکنیم. حتی به کشورهایی که ما به آنها موافقتنامه استرداد مجرمین نداریم این تقاضا ارسال میشود، چراکه براساس اصل عمل متقابل هم میتونیم استرداد مجرمین را پیگیری کنیم.
غریب آبادی تصریح کرد: برخی از این مجرمین که متواری میشود مجرمینی هستند که در حوزه مالی کلاه برداری کردند و یا جرایمی را مرتکب شدند که ما به این موضوع هم توجه جدی کرده ایم. ما به تمام مراجع قضایی اعلام کرده ایم که اگر با چنین مجرمینی مواجه شدند، همزمان با تقاضای استرداد مجرمین باید تقاضای استرداد اموال را هم داشته باشند؛ تا ما بتوانیم با به کار گیری ظرفیتهای مختلف سیاسی، دیپلماتیک و ظرفیتهای دیگر حتی اگر نتوانیم خود فرد مجرم را به ایران بگردانیم حداقل فشار به آن کشور بیاوریم تا اموال ناشی از جرم را بازگردانند.