به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به تازگی آزمایشهایی روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده که نشان میدهد واکسن حاوی نانوذرات و ترکیبات پروتئینی ایمنی طولانی مدت دربرابر طیف گستردهای از سویههای آنفلوآنزا ایجاد میکند.
براساس نتایجی که توسط محققان در انستیتوی علوم پزشکی در دانشگاه ایالتی جورجیا به دست آمده است، واکسن آنفلوآنزای حاوی نانوذرات میتواند پاسخهای قوی دربرابر انواع ویروس آنفلوآنزا ایجاد کند. این واکسن حاوی نانوذرات میتواند پاسخ ایمنی سلولی قویتری ایجاد کرده و در نهایت باعث افزایش اثربخشی واکسن و محافظت گسترده میشود. نتایج این مطالعه، که در مجله Nature Communications منتشر شده است، درک ارزشمندی در مورد استراتژیهای ایمنسازی برای بهینهسازی اثربخشی واکسن آنفلوآنزا ارائه میدهد. به گفته نویسندگان، برای کاهش بار قابل توجه هزینه بهداشت عمومی در بخش همهگیریهای آنفلوآنزا و همهگیریهای دیگر، تقویت میزان محافظت واکسن دربرابر آنفلوآنزا ضروری است.
در حالی که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) واکسیناسیون آنفلوآنزا سالانه را توصیه میکند، واکسنهای آنفلوآنزا فصلی به طور معمول ایمنی کوتاه مدت را فراهم میکنند. نویسندگان این مقاله توضیح دادند که واکسنهای آنفلوآنزا فصلی محافظت محدود در برابر ویروسهای آنتیژنیک ارائه میدهند و هیچ دفاعی در برابر همهگیری آنفلوآنزا ارائه نمیدهند.
در این مطالعه، محققان تأثیر راهبردی ایمنسازی با تولید پاسخ ایمنی محافظتکننده متقابل در موشها را با استفاده از نانوذرات لیپیدی (LNP) حاوی mRNA و واکسنهای نانوذرات پلی اتیلنیمین HA/CPG مبتنی بر پروتئین را بررسی کردند.
دکتر بائوزونگ وانگ استاد برجسته انستیتوی علوم زیستپزشکی در دانشگاه ایالتی جورجیا گفت: «ما نشان دادیم که این واکسنها پاسخهای ایمنی سلولی و مخاطی در برابر آنفلوآنزا دارند.»