کد خبر:۱۱۵۹۵۴۱
میرهاشم موسوی در پاسخ به دانشجو:

نظام بیمه‌ای به توسعه خدمات روانشناسی و مشاوره توجه خواهد کرد+فیلم

با توجه به تأثیر مداخلات روان‌شناختی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و کاهش بار هزینه‌های اقتصادی بر دوش خانواده‌ها و جامعه، با کمک مداخلات روان‌شناسی به موقع می‌توان از بروز بسیاری از طلاق‌ها، اختلالات خلقی متعدد در کودکی و بزرگسالی که ابتلا به آن‌ها می‌تواند منجر به افسردگی، افت تحصیلی، نارضایتی از زندگی، بزهکاری و یا جامعه‌ستیزی شود، پیشگیری کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، با پیچیده‌تر شدن زندگی و روند سریع تغییرات در جامعه، اغلب افراد در هر سطحی که باشند حداقل برای سر و سامان دادن به امور زندگی و مقابله با تنش‌ها و افزایش کارایی در روابط اجتماعی، خانوادگی و شغلی خود در مقاطعی نیازمند مشاور هستند. با وجود اینکه فرهنگ مشاوره و مراجعه به روان‌شناسان در بسیاری از مردم جامعه ایجاد شده، اما پرداخت هزینه‌های خدمات مشاوره و روان‌شناسی، از توان مالی بسیاری از خانواده‌ها خارج است و بیمه نبودن این خدمات، رغبت آن‌ها را برای مراجعه به مشاور و روان‌شناس کاهش می‌دهد.


چرا خدمات مشاوره باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد؟

-اهمیت سلامت روان: سلامت روان به اندازه سلامت جسمانی مهم است. بسیاری از مشکلات جسمانی ریشه در مسائل روانی دارند و درمان آن‌ها می‌تواند کیفیت زندگی فرد را بهبود ببخشد.

- پیشگیری از مشکلات جدی‌تر: دسترسی به خدمات روانشناسی می‌تواند به پیشگیری از مشکلات جدی‌تر مانند افسردگی شدید، اضطراب شدید و خودکشی کمک کند.

-کاهش هزینه‌های بلندمدت: درمان زودهنگام مشکلات روانی می‌تواند از هزینه‌های بالاتر درمان‌های پزشکی پیچیده‌تر در آینده جلوگیری کند. به عنوان مثال، درمان‌های روانشناختی می‌تواند از بستری شدن‌های طولانی مدت در بیمارستان‌ها جلوگیری کند.

- افزایش بهره‌وری: افراد با سلامت روانی بهتر، کارایی و بهره‌وری بیشتری در محیط کار و زندگی شخصی خود دارند. این می‌تواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد و جامعه داشته باشد.

-رفع تبعیض: قرار دادن خدمات روانشناسی و مشاوره تحت پوشش بیمه می‌تواند به رفع تبعیض بین بیماری‌های جسمی و روانی کمک کند و این پیام را منتقل کند که سلامت روان به اندازه سلامت جسمانی اهمیت دارد.

کاهش جرم و رفتار‌های نابهنجار

بسیاری از جرایم ناشی از استرس و اضطراب‌های شدید هستند. دسترسی به خدمات روانشناسی می‌تواند به کاهش این فشار‌ها کمک کند و در نتیجه رفتار‌های خشونت‌آمیز و جرایم مرتبط با استرس کاهش یابد. در کنار این موضوع بسیاری از افرادی که مرتکب جرم می‌شوند، از اختلالات روانی مختلفی رنج می‌برند. درمان و مشاوره روانشناختی می‌تواند به بهبود این اختلالات کمک کند و از وقوع جرایم توسط این افراد جلوگیری کند.

یکی دیگر از عوامل اصلی در بسیاری از جرایم، اعتیاد به مواد مخدر و الکل است. خدمات روانشناسی می‌تواند به پیشگیری و درمان اعتیاد کمک کند و در نتیجه جرایم مرتبط با مواد مخدر کاهش یابد. همچنین مشاوره روانشناختی می‌تواند به افراد کمک کند تا مهارت‌های اجتماعی و حل مسئله بهتری پیدا کنند. این مهارت‌ها می‌تواند به کاهش درگیری‌ها و نزاع‌ها منجر شود و از وقوع جرایم جلوگیری کند.
برای افرادی که قبلاً مرتکب جرم شده‌اند نیز دسترسی به خدمات روانشناسی می‌تواند به بازتوانی و جلوگیری از تکرار جرم کمک کند. درمان‌های روانشناختی می‌تواند به این افراد کمک کند تا دلایل ریشه‌ای رفتار‌های مجرمانه خود را شناسایی و برطرف کنند.

اما با تمام این تفاسیر در کشور ما تنها دو گرایش روانشناسی بالینی و سلامت تحت پوشش بیمه هستند و ۱۴ گرایش دیگر مشمول بیمه نمی‌شوند. در صورتی که اگر تمامی گرایش‌های روانشناسی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و تمام مردم جامعه بتوانند از این خدمات استفاده کنند، بسیاری از مشکلات افراد در جامعه، مدرسه و محل کار کمرنگ‌تر خواهد شد.

 

نظام بیمه‌ای از کار کارشناسی درست استقبال خواهد کرد

میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با تحت پوشش قرار گرفتن خدمات روانشناسی و مشاوره و عدم رضایت ریاست سازمان روانشناسی و مشاوره از تخت پوشش نبودن این خدمات اظهار داشت: در رابطه با خدمات مشاوره باید بگویم که یک بار این موضوع در شورای عالی بیمه مطرح شد و بخشی از خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه قرار گرفت و ابلاغ هم شد. احتمالا منظور رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره بخش دیگری از این خدمات بوده است.

وی افزود: قطعا مسئله روانشناسی (علی الخصوص در دنیای مدرن) موضوع بسیار مهمی است. نظام بیمه‌ای هم اگر کار کارشناسی درست انجام شود، از این مسئله استقبال خواهد کرد تا بتواند رویکردی که در درمان بیماری‌های روانی باید اتفاق بی افتد را عملی کرده و سلامت روان مردم را تامین کند. نظام بیمه‌ای به این توسعه خدمت توجه خواهد کرد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار