به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، این دوره آموزشی سه روزه از امروز ۷ مرداد، با حضور فراگیران و مدرسانی از ۱۰ استان هرمزگان، کرمان، کهکیلویه و بویر احمد، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، تهران و مازندران، با مشارکت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش در محل تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی برگزار شد.
مشاور و دستیار مردمیسازی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، درابتدای این مراسم به ارائه گزارشی از این دورهها پرداخت و عنوان کرد: بنا به ضرورت ارائه آگاهیها و مهارتهایی برای والدین در تربیت زیست عفیفانه فرزندان، از دو سال گذشته طرح «ارتقاء مهارتهای یادگیری و یاددهی زندگی و بالندگی والدین فرزندان دانشآموز» در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری کلید خورد.
فاطمه سادات کتابچی، تصریح کرد: با توجه به اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دستگاهی ستادی است، برای اجرای این طرح از ظرفیتِ علمی و توانِ اجراییِ بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی بهره جست.
به گفته وی، نقشه عملیاتی بر اساس نیازسنجی چند وجهی طراحی و اجرا گردید. به همت گروهِ علمی، متشکل از پژوهشگران و اساتید دانشگاههایی همچون تهران و فردوسی مشهد، پس از برگزاری جلسات علمی و تخصصی مستمر، ۳۰ درسنامه با محوریت مهارتهای والدین در بالندگی فرزندان تدوین شد. محتوای گردآوری شده در کتابی با عنوان «مهارتهای والدین در زندگی و بالندگی» به چاپ رسیده است.
کتابچی تصریح کرد: طرح زندگی و بالندگی کلان پروژه ملی بوده است و به موجب آن تا کنون ۲۱ استان در مشهد مقدس در دورههای آموزشی شرکت کرده و با هدفِ آموزش به والدین و همچنین تربیتِ حلقههای میانی به استانهای خود بازگشتند.
مشاور و دستیار مردمیسازی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در ادامه مخاطب این دورهها را والدین دانشآموزان ذکر کرد و ادامه داد: به منظور بهرهمندی هر چه بیشتر این مخاطبان، علاوه بر برگزاری دورهها به صورت حضوری، شرایطی فراهم آمده تا والدین از طریق سایت «زندگی و بالندگی» نیز از آموزهها و مباحث مطرح شده در این دورهها بهرهمند شوند.
کتابچی افزود: کتاب «مهارتهای والدین در زندگی و بالندگی» نیز به منظور بهرهمندی هر چه بیشتر مخاطبان به صورت تولید چندرسانهای، همراه با موشنگرافی و داستانک در سایت «زندگی و بالندگی» بارگذاری شده است. در این سایت، مخاطبان به صورت مستقیم آموزشهای لازم را میبینند و از مزیتهای این دوره همچون: دسترسی سریع و برخط به اطلاعات، ارائه گام به گام محتوای آموزشی، استفاده محتوای هدفمند به پدران و مادران و پشتیبانی علمی... بهرهمند میگردند.
وی در پاسخ به این سوال که آینده طرحِ زیست عفیفانه چگونه خواهد بود؟ گفت: زمینه سازی برای داشتنِ جامعهای سالم که به تبعِ زیستِ اخلاقی انسانها محقق میگردد، از اهدافِ اصلی و مهمِ همهی کسانی است که سکانِ سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی جامعه را در دست میگیرند. ما نیز با این هدف پوششدهی کاملِ تربیتِ مدرسین زیست عفیفانه را در سراسر کشور دنبال کردیم که در آیندهای نزدیک شاهدِ کنشهای اخلاقی به نحو حداکثری در جامعه باشیم. امیدواریم با توجه به فرآیند محور بودن امر تعلیم و تربیت، در دولت بعد نیز بتوانیم تا وصولِ به نتیجه، ادامه دهنده این مسیر باشیم.
وی ادامه داد: تاکنون ۶ دوره از این طرح با حضور فراگیران و مدرسین از سراسر کشور برگزار شده و این دوره هفتمین و آخرین دوره آموزشی فراگیران بصورت حضوری خواهد بود که تا نهم مردادماه ادامه دارد.