آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۲۵۱۵
گزارش|

بازار داغ آبغوره‌گیری در شهر‌های قزوین/ تاثیر تاکستان در جذب گردشگران کشاورزی + فیلم

شهرستان تاکستان در استان قزوین با بیش از ۴۰ هزار هکتار باغات انگور، به مقصدی پرطرفدار برای گردشگران تابستانی تبدیل شده و مرداد ماه، فصل رسیدن غوره و آبغوره‌گیری، گردشگران زیادی را از سراسر ایران به این شهرستان کشانده است.

بازار آبغوره‌گیری در تاکستان قزوین داغ است

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، ایران به دلیل وجود اقلیم و محصولات کشاورزی مختلف توانسته در حوزه «گردشگری کشاورزی» افراد زیادی را به شهر و روستاهای خود بکشاند؛ یکی از مصداق‌های شناخته شده و معروف در این زمینه شهر کاشان است، جایی که هر ساله در فصل برداشت گل محمدی و گلاب‌گیری، هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب می‌کند و شهرت جهانی دارد.

شهر‌های دیگری هم در ایران وجود دارند که ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر کشاورزی دارند، اما این پتانسیل‌ها هنوز به طور کامل به کار گرفته نشده‌اند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌شود به تاکستان که به حق پایتخت انگور و کشمش ایران نامید، اشاره کرد.

شهرستان تاکستان با بیش از ۴۰ هزار هکتار باغات انگور با قدمت ۵۰ تا ۱۰۰ سال، در ۳۵ کیلومتری مرکز استان قزوین واقع شده و به دلیل تولید فراوان غوره، به یکی از مقاصد پرطرفدار برای گردشگران تابستانی تبدیل شده است.

 

کد ویدیو

 

ناصر خسرو قبادیانی در سفر به قزوین نگاشته است «باغستان بسیار داشت؛ بی دیوار و خار و هیچ مانعی از دخول در باغات، و قزوین را شهری نیکو دیدم باروی حصین و کنگره بر آن نهاده و بازارهای خوب...»؛ مقدسی جغرافیدان بزرگ اسلامی و مولف احسن التقاسیم فی معرفه الاقالیم، قزوین را در قرن چهارم هجری این چنین توصیف کرده است «قزوین بزرگ و پُر تاکستان است»؛ جهانگردان اروپایی نیز در گزارش‌ها و سفرنامه‌های خویش، قزوین و انگورش را به نیکی ستوده‌اند، چنانکه "شاردن" تاکید کرده است «در قزوین بهترین انگور ایران به دست می‌آید».

فصل رسیدن غوره در تابستان است و مرداد ماه که به غوره‌پزان مشهور است، فصل حضور گردشگران از سراسر ایران اسلامی به خصوص شهرهای قزوین، زنجان، ابهر، خرمدره و همدان در این شهرستان است.

غوره، میوه نارس انگور، دارای رنگ سبز و طعم ترش است. در ترکیبات شیمیایی آن ۳ درصد اسیدهای آلی به نام‌های اسید وینیک، اسید مالیک، اسید فرمالیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک و اسید گلوکولیک وجود دارد. این میوه دارای یک درصد قند و کمی اسانس است.

 

بازار داغ آبغوره‌گیری در شهرهای قزوین/ تاثیر تاکستان در جذب گردشگران کشاورزی + فیلم// منتشر نشود

 

غوره که امروزه به عنوان سوغات این شهرستان یاد می‌شود، در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش تهیه آبغوره که از گذشته در این شهرستان به صورت دستی و سنتی بوده، با ورود دستگاه‌های صنعتی به بازار تغییر کرده است.

با آغاز فصل غوره‌پزان، مردم شهرستان تاکستان و گردشگران از نقاط مختلف کشور به این منطقه می‌آیند تا در فرآیند تهیه و تولید آبغوره شرکت کنند. بازارهای محلی پر از فروشندگان غوره و دستگاه‌های آبغوره‌گیری است. مردم با خرید غوره‌های تازه و استفاده از دستگاه‌های آبغوره‌گیری، این محصول ترش و خوش‌طعم را برای مصرف خانگی خود تهیه می‌کنند.

نادر محمدی معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین با بیان اینکه شهری مانند کاشان و اطراف آن سالانه در فصل گلاب گیری با برگزاری برنامه‌های متنوع رویداد محور به قطب جذب گردشگر در کشور تبدیل می شود، افزود: با اینکه تاکستان قطب تولید انگور ایران است و مدت زمان برداشت انگور و تبدیل آن به فرآورده نسبت به گل محمدی نیز بسیار طولانی هست اما از این ظرفیت برای جذب گردشگر استفاده نشده است.

وی افزود: شاید یک دلیل عدم استقبال مناسب از موضوع جذب گردشگر تمکن مناسب عمده باغداران تاکستانی باشد که البته جای خوشحالی دارد اما در پی آن هستیم که با رایزنی و فعالیت های تشویقی چندتن از باغداران واجد شرایط این شهرستان را برای برگزاری جشنواره های انگور و فرآورده های آن مانند آبغوره گیری و شیره پزی فعال سازی گردشگری کشاورزی راضی کنیم تا بستر مناسب برای جذب گردشگر در این شهرستان فراهم شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین گفت: البته جاذبه های تاکستان تنها به باغ های انگور آن محدود نیست و منطقه حفاظت شده باشگل، بافت تاریخی روستاها از جمله تاکند، باغات گردوی ضیاء آباد، بقعه پیر و محوطه باستانی خله کوه از دیگر جذابیت های این شهرستان هستند که در صورت فعال سازی گردشگری کشاورزی به آنها نیز توجه و عنایت خواهد شد.

 

بازار داغ آبغوره‌گیری در شهرهای قزوین/ تاثیر تاکستان در جذب گردشگران کشاورزی + فیلم// منتشر نشود

 

حضور گردشگران در این فصل، علاوه بر رونق بازارهای محلی، به اشتغال‌زایی و افزایش درآمدهای محلی نیز کمک شایانی می‌کند، بسیاری از کشاورزان و تولیدکنندگان محلی با فروش مستقیم محصولات خود به گردشگران، درآمد بیشتری کسب می‌کنند و این امر به بهبود وضعیت اقتصادی منطقه کمک می‌کند.

با ورود دستگاه‌های صنعتی آبغوره‌گیری، تهیه این محصول نیز سریع‌تر و با کیفیت بهتری انجام می‌شود. این دستگاه‌ها که در بازارهای محلی تاکستان به فروش می‌رسند، علاوه بر تسهیل فرآیند تولید آبغوره، باعث کاهش زحمت و افزایش بهره‌وری کشاورزان و تولیدکنندگان محلی شده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار