به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین کازرونی گفت: «این گلخانه، با مساحت ۲۵ هکتار دومین گلخانه بزرگ هیدروپونیک ایران در لرستان به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافته است که با نصب سامانه نانوحباب میزان اکسیژن محلول در آب این گلخانه به ۱۵ ppm رسیده است.»
وی از گسترش جغرافیایی گلخانههای تحت پوشش فناوری نانوحباب این شرکت سخن گفت و افزود: «در حال حاضر در بسیاری از استانها نظیر تهران، البرز، مازندران، اردبیل، گلستان، خوزستان، کرمان و اصفهان از فناوری نانوحباب شرکت سراج در گلخانهها استفاده میشود و گستره جغرافیایی تحت پوشش تجهیزات این شرکت در حال گسترش است.»
استفاده از نانوحباب در آبی که در گلخانهها استفاده میشود، دو اثر را به دنبال دارد؛ اثر اول این است که نانوحباب اکسیژن محلول موجود در آب را افزایش میدهد، اثر دوم این که ابعاد اکسیژن موجود در آب را به قدری کوچک میکند که به راحتی از طریق ریشه گیاه قابل جذب باشد. با این کار مقدار محصول برداشت شده افزایش مییابد. میزان مصرف قارچکشها به شدت کاهش یافته و همچنین میزان پاتوژنها در ناحیه ریشه کم میشود. از سوی دیگر میزان جلبک و ترکیبات زیستی در لولههای آب به کمینه مقدار ممکن میرسد و در نهایت کیفیت محصول بهبود مییابد.
وی از نصب یک سامانه نانوحباب برای پرورش ماهی قزلآلا در مازندران در هفته آینده خبر داد. همچنین ماه آتی یک سامانه نانوحبابساز نیز در تصفیهخانهای در یزد نصب و راهاندازی خواهد شد.
به گفته کازرونی این شرکت در حال بازاریابی و معرفی سامانه نانوحباب در سه بخش کشاورزی، آبزیپروری و تصفیه آب است. تمرکز بیشتری روی گلخانههای هیدروپونیک بوده، ولی شرکت نانوفناوری سراج بخش شیلات و تصفیه آب را نیز در اولولیت قرار داده تا در آینده نزدیک فعالیت بیشتری در این دو حوزه نیز داشته باشد.
شرکت نانوفناوری سراج در بخش صادرات نیز فعال بوده و تجهیزاتی به کشورهای ارمنستان، ترکیه، افغانستان و مکزیک صادر کرده است.