گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره: واحد "۸۲۰۰" به عنوان یکی از قویترین شاخههای دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی شناخته میشود و فعالیتهایش به سراسر جهان گسترش مییابد. این واحد با داشتن امکانات و تخصصهای ویژه، قادر است اطلاعات مورد نیاز مؤسسات مختلف رژیم اشغالگر را از طریق نفوذها و عملیاتهای جاسوسی که عمدتاً مبتنی بر فعالیتهای سایبری هستند، جمعآوری کند.
به دلیل اهمیت این واحد برای رژیم صهیونیستی، این واحد به شدت تحت پوشش سری قرار دارد و هویت کارکنان آن، حتی فرماندهاش، به صورت عمومی اعلام نمیشود. این موضوع به وضوح در مراسم تودیع و معارفه فرماندهی واحد در ۲۸ فوریه گذشته مشخص بود، جایی که ارتش رژیم اشغالگر تلاش کرد تا چهره فرمانده را در عکسهای مراسم پنهان کند.
با اینکه انتشار اکثر اطلاعات مربوط به این واحد و عملیاتهایش ممنوع است، اما طی سالها، جزئیاتی از این واحد و فارغالتحصیلانش که پس از خدمت در این واحد، در بالاترین مناصب دنیای فناوری پیشرفته رژیم صهیونیستی مشغول به کار شدند، فاش شده است.
پیوستن به واحد "۸۲۰۰" کار آسانی نیست. بهویژه که عربهای ساکن رژیم صهیونیستی از پیوستن به ارتش، بهطور عمومی، و به واحدهای امنیت سایبری، بهطور خاص، منع شدهاند. دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بهطور مداوم اطلاعات مربوط به جوانان و دختران نخبه در زمینههای فناوری را از دوران دبیرستان جمعآوری و بهروزرسانی میکند. مراحل انتخاب نامزدهای پیوستن به واحد شامل آزمونهای سالانه و نیمسالانه در زمینههای زبان، علوم، برنامهنویسی، تفکر خلاق و سرعت واکنش، علاوه بر آزمونهای جسمی است. همچنین برنامه "مغا شمیم" در دانشگاه "بن گوریون" در جنوب رژیم صهیونیستی وجود دارد که به جوانان نخبه امکان تحصیل در طی سه سال را میدهد و ممکن است آنها را برای خدمت در واحد "۸۲۰۰" آماده کند.
خدمت در این واحد برای افسران رژیم اشغالگر یک رویا محسوب میشود، زیرا یکی از واحدهای نخبگان اطلاعاتی است و قبولی در این واحد به فرد موقعیت بالایی میبخشد. همچنین فرصتهای شغلی بیشماری پس از خدمت در این واحد فراهم میشود.
مسیرهای تخصص واحد "۸۲۰۰" دو مسیر تخصصی دارد. مسیر اول با نام "اوفیک" شناخته میشود و به نامزدهای دارای تواناییهای بالا و ویژگیهای مناسب اختصاص دارد. کسانی که میخواهند این مسیر را دنبال کنند، قبل از شروع خدمت نظامی، آموزشهای ویژهای دریافت میکنند، از جمله یادگیری زبانهای عربی و فارسی، که واحد توجه خاصی به آنها دارد.
مسیر دوم "ماتان" نام دارد و به پژوهش و توسعه منابع اختصاص دارد. نامزدهای مناسب برای این مسیر به گونهای آموزش میبینند که بتوانند در نقشی ترکیبی از کار فناوری و اطلاعاتی مشغول به کار شوند.
جلعاد ادین، مالک یکی از شرکتهای رسانهای و مدیرعامل و سردبیر سابق کانال دهم رژیم صهیونیستی و فرمانده سابق واحد، میگوید دلیل تصدی فارغالتحصیلان این واحد در مناصب بالا دلایل روشنی دارد. "اولویت در ارتش با واحد ۸۲۰۰ است؛ زیرا تمرکز آن بر روی افرادی با تواناییهای بالا قبل از پیوستن به واحد است. هرچند خدمت در این واحد به معنای موفقیت تضمینی نیست، اما فرد ابزارهای لازم در زمینه فناوری پیشرفته را به دست میآورد. برخی از فارغالتحصیلان این واحد به قضات، دانشگاهیان، سرمایهگذاران و مدیران اجرایی تبدیل میشوند. ارتش از سن ۱۷ سالگی تواناییهای بالای آنها را شناسایی میکند، مانند توانایی پردازش دادهها و اتخاذ تصمیمات سریع. از اینجا میتوانیم بفهمیم چرا آنها فرصتهای ویژهای دارند. "
نمونهای از این ادعا، کاری است که "اویشای" برای دستیابی به اطلاعات لازم از یک پایگاه داده "هدف دشمن رژیم صهیونیستی" انجام داد. او با نفوذ به پایگاههای داده دو کشور همسایه، از قدرت پردازش دستگاههای آنها برای نفوذ به پایگاه داده هدف استفاده کرد. پس از پایان خدمتش در واحد، "اویشای" در تأسیس شرکت جهانی "ویکس" (Wix) که به توسعه پلتفرمهای وب پیشرو مشغول است، سهیم شد. این مسیر بسیاری از فارغالتحصیلان این واحد پس از پایان خدمتشان است.
چند سال پیش، واحد ۸۲۰۰ به دلیل نقش خود در جنگ الکترونیک و تواناییهای فوقالعادهاش در حوزه فناوری مورد توجه قرار گرفت. مسئولان رژیم صهیونیستی اعتراف کردند که کار این واحد از دفاع به حمله در حوزه فناوری اطلاعات تغییر یافته است. ابزارهای جاسوسی و استخدام نیز متنوع شدهاند، از جمله استفاده از پیامهای متنی برای نفوذ به تلفنهای همراه، که توسط دستگاههای اطلاعاتی کشورهای پیشرفته استفاده میشود.
این موضوع شاید جدید نباشد، اما وقتی مربوط به یک شرکت خاص رژیم صهیونیستی باشد که با واحد "۸۲۰۰" مرتبط است، اهمیت پیدا میکند. شرکت خصوصی "NSO"، که بنیانگذاران آن در این واحد خدمت کردهاند، موفق شد آسیبپذیریای را در تلفنهای "آیفون"، که در مقایسه با تلفنهای همراه دیگر دارای حفاظت قوی هستند، کشف کند و برنامهای برای نفوذ از راه دور به آنها و استفاده از آنها به عنوان ابزار جاسوسی توسعه دهد.
تردیدی نیست که رابطه نزدیکی بین شرکتهای خصوصی که عملیات توسعه نرمافزار را در رژیم صهیونیستی انجام میدهند و واحد "۸۲۰۰" وجود دارد، بهویژه اینکه مدیران آنها از فارغالتحصیلان این واحد هستند. این موضوع به دستگاه اطلاعاتی رژیم اشغالگر امکان میدهد تا از این تواناییها برای جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی استفاده کند. بیشتر کارکنان این واحد به زبانهای عربی و فارسی صحبت میکنند. آنچه این فرضیه را تقویت میکند، گزارشهای مراکز تخصصی است که نشان میدهد شرکت "NSO" به تنهایی حدود ۱۸۰ نفر را در طول دو سال با نرمافزارهای جاسوسی خود هدف قرار داده است.
آویوا لیتان، پژوهشگر و تحلیلگر در "مرکز گارتنر" (Gartner Research)، توضیح میدهد که این رونق در صنعت امنیت سایبری رژیم صهیونیستی "به کارآفرینانی با پیشینه نظامی نسبت داده میشود که دوران خدمت خود را در واحدهای نخبه رژیم صهیونیستی، تخصصی در امنیت سایبری، گذراندهاند"، و سپس تجربیات نظامی خود را به بخش خصوصی منتقل کردهاند.
نسل پلتفرمهای اجتماعی: هدف جدید واحد این ارتباط نزدیک بین ارتش و شرکتهای بخش خصوصی در رژیم صهیونیستی به حدی پیشرفته است که هیچ محدودیتی برای استفاده فنی یا مهارتی در راستای حفاظت از امنیت سایبری رژیم صهیونیستی وجود ندارد. همچنین، تلاش رژیم اشغالگر برای تصرف کرانه باختری و نوار غزه، نوعی آزمایشگاه گسترده و رایگان برای آزمایش تکنیکهایی که تلآویو توسعه داده یا استفاده کرده است، فراهم میکند. این آزمایشها تقریباً به صورت ایدهآل برای استفاده داخلی یا صادرات به جهان آماده میشوند.
در سال ۲۰۱۸، واحد ۸۲۰۰ با استفاده از روشهای مدرن برای حفظ سطح جذب نیرو از طریق اینترنت، گروههایی از دانشآموزان دبیرستانی را برای فعالیت در شبکههای اجتماعی استخدام کرد. این افراد با نامهای جعلی و اغلب عربی، با نسل جدید ارتباط برقرار میکنند، زیرا هدف اصلی آنها جامعه عرب است و این روش به انجام مأموریت کمک میکند و از بروز شک و تردید جلوگیری میکند.
در مورد استفاده واحد از شبکههای اجتماعی، یکی از فرماندهان سابق میگوید: "به نظر میرسد عصر جدید، بهشت تکنولوژیک برای واحد است. هر فردی یک رایانه شخصی دارد، همه به اینترنت دسترسی دارند و ایمیل ارسال میکنند، هر کس یک تلفن همراه دارد، فیسبوک و واتساپ دارد. همه اینها حجم نامحدودی از اطلاعات تولید میکنند. مهاجم تنها نیاز به توسعه ابزارها و روشهایی برای جمعآوری و تحلیل این اطلاعات دارد. "