کد خبر:۱۱۸۲۴۹۶

جنجال بر سر سیاست شبکه سی‌بی‌اس درباره قدس اشغالی

اقدام اخیر شبکه خبری آمریکایی سی‌بی‌اس نیوز در خصوص عدم به رسمیت شناختن قدس اشغالی به‌عنوان بخشی از اسرائیل، برخلاف سیاست‌های رسمی واشنگتن، موجی از جنجال در رسانه‌های آمریکا ایجاد کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، اقدام اخیر شبکه خبری آمریکایی سی‌بی‌اس نیوز در خصوص عدم به رسمیت شناختن قدس اشغالی به‌عنوان بخشی از اسرائیل، برخلاف سیاست‌های رسمی واشنگتن، موجی از جنجال در رسانه‌های آمریکا ایجاد کرده است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که وبگاه فری پرس فاش کرد مارک مموت، مدیر ارشد استانداردهای سی‌بی‌اس نیوز، در ماه اوت ایمیلی را به کارکنان این شبکه ارسال کرد و خواستار احتیاط در نحوه اشاره به قدس اشغالی شد. او تأکید کرد که خبرنگاران این شبکه نباید قدس را بخشی از اسرائیل معرفی کنند، چرا که وضعیت این شهر همچنان «مورد مناقشه» است.

سیاست سی‌بی‌اس در تقابل با تصمیمات آمریکا

این رویکرد سی‌بی‌اس برخلاف سیاست‌های رسمی ایالات متحده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در سال ۲۰۱۷ قدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به این شهر منتقل کرد. همچنین، کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵، طی قانونی موسوم به جابجایی سفارت به قدس، این شهر را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته بود.

واکنش‌ها و جنجال‌های رسانه‌ای

تصمیم مدیر ارشد سی‌بی‌اس برای عدم اشاره به قدس به‌عنوان بخشی از اسرائیل، خشم رسانه‌های حامی رژیم صهیونیستی را برانگیخت. این رسانه‌ها از جمله نیویورک پست گزارش دادند که یادداشت مموت نه تنها خواسته بود که به قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل اشاره نشود، بلکه از خبرنگاران خواسته بود کلاً قدس را بخشی از اسرائیل ندانند.

تنش‌ها در سی‌بی‌اس پس از این ماجرا بالا گرفت. همچنین، تونی دوکوپیل، مجری یهودی برنامه «سی‌بی‌اس مورنینگز»، در مصاحبه‌ای با نویسنده و خبرنگار معروف تا-نهیسی کوتس، او را به دلیل مواضع ضد اسرائیلی‌اش به «افراط‌گرایی» متهم کرد. کوتس در این مصاحبه، رفتار اسرائیل با فلسطینیان را با بدرفتاری استعمارگران آمریکایی با سیاهپوستان در آفریقا مقایسه کرده و سیاست‌های رژیم صهیونیستی را مصداق آپارتاید دانسته بود.

توبیخ مجری و واکنش سی‌بی‌اس

به گزارش واشنگتن پست، مدیران سی‌بی‌اس نیوز، دوکوپیل را به‌دلیل تندروی در پرسش‌هایش از کوتس، توبیخ کردند. او در نشستی با کارکنان این شبکه، ضمن ابراز تأسف، اعلام کرد که قصد نداشته کارکنان سی‌بی‌اس، به‌ویژه خبرنگاران اعزامی به مناطق خطرناک را در موقعیتی دشوار قرار دهد.

این رویکرد سی‌بی‌اس، با وجود فشارها از سوی رسانه‌ها و لابی‌های حامی رژیم صهیونیستی، بر اهمیت بی‌طرفی و رعایت اصول حرفه‌ای در پوشش اخبار مربوط به مناقشه اسرائیل و فلسطین تأکید دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار