به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نظر میرسد تازهترین سفر دیپلمات ارشد آمریکایی - یازدهمین سفر او به منطقه از زمان حملات رژیم صهیونیستی به غزه - در حالی انجام میشود که ارتش صهیونیستی بر شدت حملات خود به غزه و همچنین لبنان افزوده است.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، سفر برنامهریزی شده یک هفتهای بلینکن که شامل توقف در اردن در روز چهارشنبه و دوحه خواهد بود، در حالی انجام میشود که منطقه شاهد رایزنیهای گسترده برای جلوگیری از هرگونه واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی به پاسخ مشروع دفاعی اول اکتبر ایران است.
هرگونه اقدام احتمالی تلآویو میتواند بازارهای نفت را مختل کند و کلید آغاز یک جنگ تمام عیار در منطقه را بزند.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت که درباره غزه، بلینکن بر روی چگونگی پایان دادن به جنگ، طرحهایی برای پس از پایان جنگ و چگونگی بهبود کمکهای بشردوستانه تمرکز خواهد کرد.
هفته گذشته، بلینکن و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در نامهای به مقامهای صهیونیست خواستار تدابیر مشخص برای رسیدگی به وضعیت وخیم غزه شدند، در غیر این صورت این رژیم با محدودیتهای احتمالی برای کمکهای نظامی آمریکا مواجه میشود.
این مقام گفت که بلینکن در دیدارهای خود با مقامهای صهیونیست و کشورهای عربی، در مورد مسائل «روز بعد»، به ویژه امنیت، حکومت و بازسازی رایزنی خواهد کرد. داشتن برنامههای دقیق برای هر یک از این موارد به عنوان پیش نیاز دستیابی به هرگونه راه حل پایدار برای مناقشه تلقی شده است.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین درباره چگونگی دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک برای لبنان گفتگو خواهد کرد.
به عقیده کارشناسان بعید است تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر آمریکا تغییرات چندانی در منطقه حاصل شود. آرون دیوید میلر، یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی، گفت: احتمال اینکه بلینکن در این هفته به موفقیت دست پیدا کند، خیلی کم است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل میگوید که جنگ ادامه خواهد داشت.
تحلیلگران میگویند نتانیاهو ممکن است ترجیح دهد تا پایان دوره ریاست جمهوری جو بایدن، که در ژانویه به پایان میرسد، صبر کند و شانس خود را با رئیس جمهور بعدی، خواه نامزد دموکراتها، کامالا هریس، یا رقیب جمهوریخواه او، دونالد ترامپ، امتحان کند.
به گفته میلر پیشنهاد آتش بس غزه که ایالات متحده و میانجیهای مصر و قطر ماهها روی آن کار کردهاند، دیگر امکان پذیر نیست و فقدان فرماندهی و کنترل در داخل حماس نیز روند مذاکرات را پیچیده میکند.