به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ترامپ در پیامی در عصر ۱۲ نوامبر در آخرین انتصاب روز سهشنبه نوشت: «بیصبرانه منتظرم تا جان به اولین کسی تبدیل شود که در هردو سازمان اطلاعاتی ردهبالای کشور خدمت کرده است.
رتکلیف عموما بهعنوان وفاداری جدی به ترامپ شناخته میشود. سابقه کار او، مواضعش نسبت به دموکراتها و همچنین ترکیب سیاسی فعلی سنا باعث میشود که او منعی برای به دست آوردن تأییدیه سنا نداشته باشد.
رتکلیف، وکیل دادگستری، در اولین دوره ریاستجمهوری ترامپ بهعنوان ادارهکننده اطلاعات ملی خدمت میکرد. او پیشتر نماینده جمهوریخواه تگزاس و رئیس ضدتروریسم و امنیت ملی در شرق تگزاس بود.
رتکلیف که اصالتاً اهل ایلینوی است، مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه نوتردام دریافت کرد و سپس در رشته حقوق از دانشگاه متدیست جنوبی فارغالتحصیل شد. او در ادامه به دادستانی منطقه شرقی تگزاس رسید و از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ بهعنوان شهردار هیت- منطقهای در مترو دالاسفورت ورث- در تگزاس خدمت کرد.
او در زمان حضور در کنگره، عضو کمیته اطلاعاتی و کمیته قضایی مجلس نمایندگان بود.
رتکلیف در دولت اول ترامپ بهعنوان حامی سرسخت ترامپ نامی برای خود دستوپا کرد.
ترامپ در سال ۲۰۱۹ از ترفیع دادن به رتکلیف برای ایفای نفش ادارهکننده اطلاعات ملی منصرف شد. اما یک سال بعد در ماه مه و در بحبوحه کووید-۱۹ او را نامزد کرد.
رتکلیف در همان ماه مورد تأیید قرار گرفت.
رتکلیف در مقطعی که هنوز در کنگره حضور داشت، از جمله قانونگذارانی بود که مبنای تحقیقات ضدجاسوسی افبیآی علیه کارزار انتخاباتی ترامپ در تابستان ۲۰۱۶ را زیر سؤال برده بودند.
رتکلیف در اواخر سال ۲۰۲۰ گفت که انتخابات در سایه دخالت خارجی برگزار شد؛ ادعایی که برخی دیگر از مقامات اطلاعاتی با آن مخالفت کردند.
ترامپ در سال ۲۰۱۹ از ترفیع دادن به رتکلیف برای تصدی سمت «ادارهکننده اطلاعات ملی» منصرف شد. ماجرا از این قرار بود که بعد از اعلام خبر نامزدی رتکلیف برخی سناتورها با توجه به سابقه او از این موضوع ابراز نگرانی کردند؛ چرا که بر احتمال سیاسی رفتار کردن رتکلیف در این جایگاه تاکید داشتند.
رتکلیف پنج روز پس از ایجاد نگرانی برخی از سناتورها، خود را کنار کشید. رسانهها نیز در آن برهه زمانی در گزارشهایی از تجربه دادستانی وی در امور تروریسم و مهاجرت انتقاد کردند.
در آن زمان روزنامه واشنگتنپست از این خبر پرده برداشت که رتکلیف اطلاعات غلطی درباره گذشتهاش به عنوان دادستان تگزاس ارائه داده تا بدینوسیله تجربه خود در حوزه امنیت ملی را بیش از حد واقعی جلوه دهد. روزنامه نیویورکتایمز نیز گزارش داده بود که حتی بسیاری از جمهوری خواهان از احتمال عملکرد جناحی رتکلیف در این مقام ابراز نگرانی کردهاند.
رتکلیف مانند ترامپ توافق هستهای را معاملهای بد توصیف کرده و ادعای این را دارد که جمهوری اسلامی «بزرگترین حامی تروریسم» است. او همچنین از مدافعان فشار حداکثری و افزایش تحریمها علیه جمهوری اسلامی است.
او پیشتر درباره حملات نظامی جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در منطقه گفته بود که این نشانه ضعف دولت بایدن است و در نتیجه همین رویکرد است که جمهوری اسلامی به آمریکا بیاحترامی میکند.
او در مقالهای که در این باره در ماه ژوئن نوشته بود، استدلال کرد که تهدید بایدن برای جلوگیری از ارسال سلاح به اسرائیل به دلیل اقدامات نظامی این رژیم در غزه، متحد کلیدی آمریکا را در معرض خطر قرار داده است. او همچنین مدعی است دولت به اندازه کافی در قبال ایران سختگیر نبوده است.