آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۷۲۸۸
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور:

مسائل کلان کشور باید روی میز دانشکده‌ها قرار بگیرد+ فیلم

رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: هویت دانشکده‌ها باید تقویت شود و مسائل کلان کشور روی میز دانشکده‌ها قرار بگیرد؛ دانشجویان باید به مسائل کشور ورود کنند و صرفاً تماشاچی نباشند.

قاسمی: مسائل کلان کشور باید روی میز دانشکده‌ها قرار بگیرد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هادی قاسمی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: هویت دانشکده‌ها باید تقویت شود و مسائل کلان کشور روی میز دانشکده‌ها قرار بگیرد. 

هویت دانشکده به معنای واقعی کلمه وجود نداشت؛ عمدتاً در دانشگاه کار می‌کردیم. سال گذشته در دیدار محرم و رمضان، که رهبر انقلاب با تشکل‌های دانشجویی داشتند، به ما تذکر دادند و فرمودند: «شما به دانشگاه برگردید، به مسائل کلان کشور توجه کنید، اما دانشگاه را هم فراموش نکنید.»

توجه به دانشگاه یعنی توجه به لوازم دانشگاه؛ استاد، پایان‌نامه، دانشجو و اتمسفر دانشکده. از سال گذشته که این تذکر داده شد، هویت دانشکده بسیار تقویت شده است. اکنون، همان‌طور که دیدید، جمعیتی از مسئولان بسیج گرد هم آمده و در گروه‌های مختلف سازمان‌دهی شده‌اند.

 

وی افزود: اگر این روند جلوتر برود، فرض کنید دانشجویان دانشکده‌های اقتصاد کشور خود را با موضوعات اقتصادی کلان کشور درگیر کنند. در سطح کلان، دانشجویان با وزیر اقتصاد نشست‌هایی داشته‌اند و از نگاه او، مسائل کشور را شنیده‌اند. سپس در تشکل‌هایشان این مسائل را پیگیری می‌کنند، اردوهای خود را بر این اساس تنظیم می‌کنند و موضوعات را به سایر دانشجویان دانشگاه نیز منتقل می‌کنند. به دیگران می‌گویند: «مسائل اصلی کشور در حوزه اقتصاد این‌هاست.»

به‌عنوان مثال، اگر مسئله انرژی مطرح است، چرا باید این موضوع فقط در سطح وزیر یا رسانه باقی بماند؟ چرا دانشکده‌های اقتصاد و فنی-مهندسی ما نتوانسته‌اند نسبت به این مسائل و معضلات واکنش نشان دهند و حتی راه‌حل‌هایی ارائه کنند؟

 

کد ویدیو

 

قاسمی در ادامه گفت: یک دانشجو در ابتدا باید مسئله را بشناسد و درک کند. پس از آن، باید آنچه فهمیده است را پیگیری کند. در نقطه شناخت مسائل، دانشجویان خوب عمل کرده‌اند و پیشرفت دارند. در مطالبه‌گری هم بارها دیده‌ایم که بسیاری از اتفاقات با پیگیری فضای دانشجویی رخ داده است.

به‌عنوان مثال، اگر موضوع مبارزه با فساد مطرح بوده، دانشجویان فریاد زده و پیگیری کرده‌اند. اگر مسئله تولید بوده، باز هم دانشجویان پیش‌قدم شده‌اند. همین‌طور در موضوعات مختلف اقتصادی، سیاست خارجی و دیگر مسائلی که با سرنوشت کشور گره خورده است. مهم این است که دانشجویان خود را صاحب کشور بدانند و برای این مالکیت، دغدغه داشته باشند.

دانشجوی بسیجی باید خود را با مسائل اصلی کشور درگیر کند و تماشاچی نباشد. هزاران گروه جهادی به مناطق مختلف رفته‌اند و مشکلات مردم را از نزدیک دیده‌اند. برخی مواقع، صدای مردم شده‌اند؛ گاهی گروه‌های جهادی پزشکی تشکیل داده و مشکلات سلامت مردم را پیگیری کرده‌اند.

ما اکنون مرکز تحقیقات دانشجویی داریم. دانشجویانی که در مقاطع ارشد و دکتری مشغول به تحصیل می‌شوند، با تجربه‌های دانشجویی خود وارد عرصه‌هایی مانند سیاست‌گذاری می‌شوند. این افراد، در حوزه‌هایی نظیر انرژی، سلامت، نظام اقتصادی و حتی تحریم‌ها کارگروه تشکیل داده‌اند. این کارگروه‌ها بسته‌های پیشنهادی به دولت و مجلس ارائه می‌دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر یک پیشنهاد قانونی شود، ممکن است مشکل مردم حل شود. اگر در دولت پیگیری شود، باز هم گرهی باز خواهد شد. این نقش دانشجوی بسیجی و تشکل دانشجویی است؛ این‌که به مسائل کشور ورود کند.

نمی‌گوییم همه مسائل را حل کرده‌ایم یا می‌کنیم، اما می‌توانیم ادعا کنیم که بدنه دانشجویی حول مسائل اصلی شکل گرفته و در حال فعالیت است.

در این مسیر، ۱۸ کارگروه دانشجویی تشکیل شد که با وزرا جلسات چالشی برگزار کردند. این جلسات، گاهی بسیار داغ و تند می‌شد. وزرا متوجه می‌شدند که دانشجو صادقانه حرف می‌زند و دانشجو هم می‌دانست که وزیر پاسخگوست. البته، همیشه قرار نیست طرفین قانع شوند، اما همین تضارب آرا یعنی دانشگاه زنده است و تولید فکر می‌کند؛ به‌جای این‌که فقط نظاره‌گر باشد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار