به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آنچنان که شرکت سوئیسی IQAir اعلام کرده، تهران درحالحاضر آلودهترین شهر جهان به شمار آمده و با شاخص ۲۰۷، صدر جدول آلودگی هوا را در سرتاسر جهان به خود اختصاص داده است و از این منظر، رتبه دوم را شهر کلکته در هند دارد.
در سه سال گذشته کل روزهایی که دچار آلودگی هوا بودند و شاخص آلودگی بالای ۱۰۰ ppm بود، بررسی و در نتیجه شهرهای آلوده را ردهبندی شده که در ایران، شهرهای اهواز، اصفهان، تهران، مشهد، البرز و اراک به ترتیب آلوده ترین کلانشهرهای ایران هستند.
بر اساس این گزارش، اهواز رتبه اول آلودگی هوا را دارد. ذوبآهن هم آلوده کننده ترین صنایع اصفهان به شمار می رود. گوگرد مهمترین آلاینده و نیروگاه شازند اراک اصلی ترین منبع آلودگی این شهر است.
سازمان حفاظت محیط زیست شهرهای آلوده ایران را به ترتیب از بیشترین به کمترین احصا کرده است که در سه سال گذشته کل روزهایی که دچار آلودگی هوا بودند و شاخص آلودگی بالای ۱۰۰ ppm بودند، اهواز در صدر قرار گرفته است.
در سه سال گذشته حدود ۵۵ درصد از کل روزهای اهواز آلوده بوده است که با دو دسته متفاوت از آلایندههای طبیعی مثل گرد و غبار و آلایندههای ناشی از فعالیت انسانی مثل صنایع و نیروگاه و... درگیر است. اهواز با آلودگی ناشی از سوزاندن فلرها، مازوت و آلودگیهای نفتی و سوزاندن پسماندها مواجه است به همین دلیل اهواز بدترین وضعیت را از نظر آلودگی هوا دارد.
آلودگی شهرهای اصفهان، تهران، مشهد، البرز و اراک ناشی از منابع فعالیتهای انسانی است که تعدادی از این منابع ساکن هستند مثل فعالیت صنایع، نیروگاهها و پتروشیمی ها و منابع متحرک مثل خودروها و ناوگان حملونقل که باعث آلودگی میشوند.
چند روز است که تعدادی از کلانشهرهای ایران از جمله تهران و البرز با آلودگی هوا مواجهاند. مدارس طی سه روز گذشته غیرحضوری یا تعطیل شده است. طبق پیشبینی سازمان هواشناسی تهران حداقل تا آخر هفته جاری آلوده است. این سازمان ضمن هشدار نارنجی اعلام کرده است که هوای هشت کلانشهر ایران طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۱ و ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ به دلیل افزایش غلظت آلایندههای جوی و پایداری هوا، آلوده است. علاوه بر تهران و کرج، شهرهای ارومیه، قزوین، تبریز، اصفهان، اراک و قم هم روزهای آلودهای را سپری می کنند.