به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری آئین بهسازی و بهربرداری از پروژههای زنان و خانواده مدیریت شهری تهران صبح امروز در شهرداری تهران برگزار شد.
مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، در این نشست خبری از توسعه زیرساختهای ویژه برای بانوان و خانوادهها در سطح شهر تهران خبر داد و به تشریح اقدامات و برنامههای مختلف این بخش پرداخت.
اردبیلی در این نشست گفت: ما پیش از این زیر ۵۰۰ هزار نفر خدماتدهی داشتیم، اما اکنون این تعداد افزایش یافته است. بهویژه در حوزه شهر دخت، که در گذشته تنها یک شهر دخت داشتیم، اکنون تعداد این مراکز به ۷ مورد رسیده است.
وی در ادامه اشاره کرد: بسته بهسازی و بهرهبرداری از این پروژهها، که پایان آن در حال حاضر نزدیک است، در لایحه شهرداری قرار داشته و بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان در طول سال برای خدمات ویژه بانوان هزینه شده است. بهعنوان مثال، شهر بانویی که در منطقه ۱۲ قرار دارد، امروز افتتاح خواهد شد. این پروژه پیشتر افتتاح شده بود، اما به دلیل مشکلاتی مانند نداشتن برق، نتوانسته بود به بهرهبرداری برسد. امروز این مشکل رفع شده و بهرهبرداری از این شهر دخت در منطقه ۱۲ آغاز میشود.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین در خصوص همکاریهای خود با شرکای مختلف توضیح داد: اگرچه ما از ۲۲ شهربانو نام میبریم، اما در واقع بالغ بر ۴۰۰ بهرهبردار بهعنوان شرکای ما در این پروژهها فعالیت دارند و خدمات ارائه میدهند. فرایند تشکیل مزایده و همکاری با این بهرهبرداران زمانبر است، اما این کار باعث میشود که کاربری مجموعهها بهطور چشمگیری بهبود یابد.
اردبیلی افزود: ما چهار نوع زیرساخت ویژه برای بانوان داریم. نخست، بوستانهای ویژه بانوان که شامل ۹ بوستان است و عمدتاً برای برگزاری جشنوارههای زنان استفاده میشود. دوم، زیرساختهای شهر بانو است که این مراکز به بانوان دارای فرزند زیر ۶ سال کمک میکند تا یک روز کامل را در آنجا سپری کنند. امروز تعداد شهربانوها به ۲۳ مورد رسیده است. سوم، شهر دختهایی است که به دختران نوجوان و جوان خدمات ارائه میدهند و شامل برنامههای استعدادیابی و مهارتآموزی میشود. چهارم، زیرساختهای کوثر است که در شهرداری تهران به زنان خانوار خدمات ارائه میدهد و تعداد آنها به بیش از ۱۰۰ مرکز رسیده است. بهعلاوه، تا اردیبهشت سال آینده ۱۵ مرکز جدید به این مجموعهها افزوده خواهد شد.
وی همچنین از برگزاری بیش از ۱۱۰ دوره بازارچههای متنوع توسط شهرداری تهران خبر داد و افزود: ما همچنین یک زیرساخت جدید به نام پردیس خانواده محور پیشنهاد دادهایم که هنوز در مرحله برنامهریزی است، اما تلاش داریم تا آن را در مناطق ۲ و ۲۱ اجرایی کنیم.