به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از روزنامه «استاندارد»، نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد که حمایت اتریشیها از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا به دومین درجه از پایینترین سطح خود از زمان پیوستن به این تشکل در ۳۰ سال پیش کاهش یافته است.
بر اساس نظرسنجی که روز شنبه توسط انجمن سیاست اروپایی اتریش (ÖGfE) منتشر شد، تنها ۶۰ درصد از شرکت کنندگان بر این عقیده هستند که اتریش باید عضو اتحادیه اروپا باقی بماند. این در حالی است که تنها در تابستان ۲۰۰۸ ارزش کمتری یعنی ۵۹ درصد برای این مسئله وجود داشت.
در ماه ژوئن، ۷۶ درصد از افراد مورد بررسی از عضویت در اتحادیه اروپا حمایت کردند و در آن زمان تنها ۱۷ درصد خود را موافق خروج از اتحادیه اروپا اعلام کردند، این رقم اکنون ۲۵ درصد است. نسبت کسانی که هیچ اطلاعاتی ارائه نکردند از هفت به ۱۵ درصد افزایش یافته است.
نتایج نظر سنجی جدید نشان میدهد که حمایت از عضویت در اتحادیه اروپا در حال حاضر دقیقاً با ارزش ماه الحاق این کشور در اتحادیه اروپا در ژانویه ۱۹۹۵ مطابقت دارد. در ۷۲ نظرسنجی از زمان الحاق اتریش به اتحادیه اروپا چنین حمایت کم از این تشکل تنها در آوریل ۲۰۱۶ - دو ماه قبل از همه پرسی برگزیت در انگلیس - اندازه گیری شد. پایینترین سطح تاریخی کاهش حمایت از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۸ (۵۹ درصد) مصادف با یک بحث سیاسی داغ داخلی بر سر تصویب معاهده لیسبون اتحادیه اروپا بود.
پل اشمیت، دبیر کل ÖGfE درباره نتایج به دست آمده از این نظر سنجی گفت: انبوهی از مشکلات و عدم قطعیت مرتبط با آن به این احساس داخلی نسبت به اتحادیه اروپا ختم نمیشود، اما همه گروههای جمعیتی خود را برنده این یکپارچگی نمیدانند و نگرانیها و نارضایتیها ایجاد میشود.
در عین حال، اشمیت تاکید کرد که حمایت از عضویت در اتحادیه اروپا طی ۳۰ سال گذشته به طور متوسط ۷۰ درصد بوده است، در حالی که به طور میانگین ۲۲ درصد موافق خروج از اتحادیه اروپا هستند. بالاترین سطح حمایت از عضویت اتحادیه اروپا در نوامبر ۱۹۹۹ (۸۲ درصد) و بیشترین تمایل برای خروج در ژوئن/ژوئیه ۲۰۰۸ (۳۳ درصد) ثبت شد.
از طرفی نظرسنجی فعلی نشان میدهد که همذات پنداری با اروپا افزایش یافته است. ۴۷ درصد از پاسخ دهندگان اکنون خود را اتریشی و اروپایی میدانند که تعداد آنها ۱۳ درصد بیشتر از پنج سال پیش است. در مقابل، نسبت کسانی که خود را «فقط اتریشی» میدانند با ۱۸ درصد کاهش به ۴۳ درصد رسیده است. ۷۳ درصد بر این باورند که معرفی یورو تأثیر مثبتی بر اتریش داشته است و ۷۰ درصد معتقدند که پایان گذرنامه و کنترل مرزی برای اتریش مثبت است.
با این وجود، بر اساس نتایج این نظر سنجی ۷۱ درصد از افراد مورد بررسی اتحادیه اروپا را «ضعیف»، ۶۱ درصد آن را «ناامن» و ۵۴ درصد آن را «ضداجتماعی» میدانند.
بر این اساس ۵۵ درصد نسبت به آینده اتحادیه اروپا بدبین هستند. پل اشمیت، دبیر کل ÖGfE در این باره گفت: برای تغییر این وضعیت به سمت بهتر، ما به روایتی در آینده نیاز داریم که اعتماد را منتقل و آن را ایجاد کند و همچنین به اروپایی نیاز داریم که بتواند این موضوع را در جهت منافع مردم مورد رسیدگی قرار داده و اجرا کند تا امنیت و رفاه را افزایش دهد.
این نظرسنجی آنلاین از ۲ تا ۵ دسامبر به نمایندگی از ÖGfE ازبین ۱۰۰۰ نفر در سنین بین ۱۶ تا ۸۰ سال که نماینده سن، جنسیت، منطقه و تحصیلات بودند انجام شد.