به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمد امانی تهران در مراسم آغاز همکاری برای برگزاری دورههای مهارت افزایی بین گروه نساجی نیکا و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تحصیلات آموزشی را به دو بخش مدون و دورههای کوتاه مدت یا تخصصی تقسیم بندی کرد و گفت: دورههای تخصصی یا کوتاه مدت با هدف دانش افزایی ارائه میشود و پایههای اندیشهای را در افراد محقق میکند. بر این اساس، این بخش از آموزش حذف شدنی نیست در نتیجه نمیتوان آن را کوچک و کماهمیت تلقی کرد.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: شاید ما نباید ۱۲ سال را برای تحصیلات قبل از دانشگاه و همچنین ۴ سال را برای دوره کارشناسی در نظر میگرفتیم. چرا که موضوع مهارت و توانمندیها فراتر از پایههای علمی، بحث ضروری است.
رییس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: همه ما میتوانیم نتیجه گیری کنیم افراد موفق در حوزههای تولید، تجارت و اقتصاد کسانی هستند که به دو بال آموزشهای آکادمیک و کوتاه مدت مجهز هستند؛ بنابراین باید این نوع آموزشها را جدی بگیریم.
امانی با بیان اینکه عرصههایی در جهان امروز به عنوان دغدغههای مهمی پیش روی ما قرار گرفته است، گفت: پایداری و صنعت پایدار موضوع جدی است و نمیتوان از آن غفلت نمود. ضمن اینکه امروزه بحث الکترونیک دیجیتال در صنعت مهم است که برای موفقیت در این عرصهها نیاز به کسب دانش و مهارت میباشد.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه سهم دانشگاه در ارائه دورههای کوتاه مدت حداکثر ۲۰ درصد است، اظهار کرد: باید دورههایی برای یادآوری و بازآفرینی انچه که یاد گرفتیم راه اندازی کنیم. ضمن اینکه ضروری است به بحث مستند سازی دانش که نسبت به آن مغفول هستیم بیشتر پرداخته شود.
وی افزود: در مهارت آموزی باید بتوانیم دانش انباشتهای که در ذهن افراد است را مستند و قابل انتقال کنیم.
در ادامه مهندس مجید رنجبر فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارآفرین صنعت نساجی بر ضرورت ایجاد یک آکادمی برای پیوند صنعت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: باید با ایجاد این آکادمی از تجربیات اساتید و صنعتگران استفاده کرد.
این فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: اگر چه در حال حاضر دانشگاهها با ایجاد دورههای مختلف اعم از برگزاری دورههای آموزشهای کوتاه مدت کهاد سعی در ایجاد انگیزه بین دانشجویان دارند، اما همچنان رنگ و بوی ناامیدی بین دانشجویان وجود دارد و ما باید نقش خودمان را برای افزایش امید دانشجویان و دانش آموختگان ایفا کنیم.
این فعال صنعت نساجی کشور در پایان یادآور شد: متاسفانه شرایط به گونهای میباشد که در کف کارخانههای ما مهارت وجود دارد، اما دانش نیست و از آن جا که بهترین روش یادگرفتن آموزش دادن است، ما میخواهیم آموزش دانش و مهارت را توامان داشته باشیم.
در ادامه این مراسم مهندس محسن گرجی مشاور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: عمده فعالیتهایی که ما در دانشگاه، صنعت و حکمرانی انجام میدهیم با هدف اصلی افزایش سطح معیشت عموم مردم صورت میگیرد چرا که اهمیت آن حتی بالاتر از اشتغال است.
وی در ادامه بر ضرورت افزایش بهره وری در کشور یا بنگاه اقتصادی تاکید کرد و گفت: این امر موجب میشود که مزیت رقابتی ایجاد و در نهایت منجر به توسعه بازارهای جدید، رفاه و افزایش بهره وری میشود.
مشاور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به تعریف بهره وری پرداخت و گفت: بهره وری یعنی اینکه ما به ازای یک واحد سرمایه یا نیروی انسانی چقدر خروجی میگیریم.
گرجی با بیان اینکه ما نیروی کار ارزان قیمت در ایران داریم، اظهار کرد: یکی از پایههای نیروی کار گران قیمت یعنی نیروی کار متخصص است که این مهم مزیت رقابتی کشورها میباشد و بنابراین این نیروها از مسیر آموزش به این تخصص میرسند. ما باید در حوزه تخصصهای عملیاتی و تحقق توسعه صنایع که دارای پیچیدگی هستند، تلاش کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر خلیل الرحمان خلیلی پور دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت ارائه آموزش برای آینده، توانمندسازی افراد وسازمانها تاکید کرد و گفت: اهمیت توجه به این آموزشها به اندازهای است که موجب تضمین موفقیت سازمانها و بنگاههای اقتصادی خواهد شد چرا که این نوع آموزشها منجر افزایش بهره وری، کنترل هزینهها و موفقیت در تولید خواهد شد.
این فعال صنعت نساجی همچنین تاکید کرد: وقتی ما در صنعت محصولی را ارائه میدهیم همزمان با آن تحربه مشتری و خدمات نیز ارائه میشود و این امر ارزش ایجاد خواهد کرد به همین جهت ارائه آموزشهای توانمندسازی نقش مهمی در این عرصه ایجاد خواهد کرد.
خلیلی پور با بیان اینکه دانشگاهها میتوانند خلاهای آموزشهای توانمندسازی را پر کنند، گفت: این مراکز با ارائه آموزشهای لازم به فارغ التحصیلان میتوانند ضمن توانمندسازی افراد، پژوهشها را نیز هدفمند کنند.
این کارآفرین حوزه نساجی تاکید کرد: صنعت نساجی حوزههای مختلفی دارد باید به سمت تخصصی کردن آموزشهای این عرصه نیز اقدام کرد. تا در نهایت افرادی که آموزش دیدهاند با سرعت جذب بازار کار شوند.