آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۷۸۵۶

سفر وزیر خارجه ترکمنستان به ایران یک روز پس از توافق گازی ترکمنستان با ترکیه: فرصت در عین تهدید

رشید مردوف، وزیر خارجه ترکمنستان یک روز پس توافق گازی ترکمنستان و ترکیه عازم ایران شد. به احتمال زیاد این سفر برای پیگیری سوآپ گاز ترکمنستان از ایران به ترکیه انجام شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، روز سه شنبه، آلپ‌ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه،  اعلام کرد ترکیه و ترکمنستان توافقی استراتژیک برای تسهیل انتقال گاز طبیعی ترکمنستان به ترکیه امضا کرده‌اند.

یک روز پس از امضای این توافق رشید مردوف، وزیر خارجه ترکمنستان عازم تهران شد. وی پس از دیدار با عراقچی به وزارت نفت رفت و با محسن پاک نژاد، وزیر نفت ملاقات کرد.

اهمیت این دیدار به قدری بود که پاک‌نژاد سفر امروز خود (چهارشنبه، ۲۴ بهمن) به همراه به استان بوشهر و عسلویه را به‌دلیل حضور رشید مردوف لغو کرد.

وزیر انرژی ترکیه درباره توافق گازی با تکمنستان گفته بود این گاز از طریق شبکه انتقال گاز ایران به ترکیه منتقل خواهد شد.

قربانقلی بردی‌محمداف، رهبر ملی ترکمنستان 22 بهمن در تماس با مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان خواستار توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های حمل و نقل، انرژی و سوآپ گاز شده بود.

به احتمال زیاد سفر وزیر خارجه ترکمنستان برای پیگیری انتقال گاز ترکمنستان به ترکیه از طریق ایران بوده است.

سوآپ گاز از ایران

در صورت تحقق این موضوع گاز ترکمنستان وارد ایران شده و در مناطق شمال شرق کشور مصرف می‌شود. همین مقدار از گاز وارد شده را ایران در غرب کشور به ترکیه تحویل خواهد داد.

به این شکل مشکل افت فشار گاز در شمال شرق کشور برطرف می‌شود. همچنین از هزینه بالا انتقال گاز از خلیج فارس به خراسان کاسته می­شود.

آبان ماه پزشکیان اعلام کرد که ترکمنستان به دلیل بد عهدی طرف ایرانی در پرداخت بهای گاز دیگر به ایران گاز نمی‌­فروشد. سوآپ گازی در شرایط بحران انرژی کشور می­تواند مفید واقع شود.

تهدید رفع نشده است

وزیر انرژی ترکیه اعلام کرده بود در مرحله بعدی توافق با ترکمنستان پروژه‌ای برای احداث یک خط لوله انتقال گاز از ترکمنستان به آذربایجان از طریق دریای خزر و سپس انتقال آن به ترکیه در دست بررسی است.

سفر وزیر خارجه ترکمنستان به ایران یک روز پس از توافق گازی ترکمنستان با ترکیه: فرصت در عین تهدید

خط لوله ترانس خزر از سال‌های پیش مطرح شده بود اما با مخالفت ایران و روسیه مواجه شد.

ترکیه ممکن است از بحران انرژی ایران استفاده کند و در ازای انجام سوآپ گاز از ایران، خط لوله خزر را احداث کند.

بحران انرژی دائمی نیست و باید مسئولان با توجه به این موضوع، مزیت ژئوپلتیکی کشور را حفظ کرده و مانع از احداث خط لوله ترانس خزر شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار