کد خبر:۱۲۳۱۷۲۲

کارزار عجیب سربازی دختران/بهانه‌ای برای بازدید گرفتن برخی رسانه‌ها

کارزار «درخواست تصویب سربازی دختران» که ابتدا به‌عنوان واکنشی شوخ‌طبعانه به مطالبات حقوقی زنان آغاز شد، اما از طریق برخی رسانه‌ها به‌سرعت به موضوعی جدی و جنجالی در فضای مجازی تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، در روز‌های اخیر، کارزاری به‌نام «درخواست تصویب سربازی دختران» در فضای مجازی به سرعت گسترش یافته است. این کارزار، که در ابتدا بیشتر به‌عنوان یک شوخی یا حرکت اعتراضی نمادین در پاسخ به درخواست‌های زنان در فضای مجازی ایجاد و به‌تدریج گسترده‌تر شد و در مرکز توجهات رسانه‌ای قرار گرفت.

واکنش به مطالبات زنان

کارزار «درخواست تصویب سربازی دختران» از جانب گروهی از مردان راه‌اندازی شد که اعتراضات خود را به مطالبه‌های حقوقی زنان بیان می‌کردند. بسیاری از این مردان به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی مانند X، با این استدلال که زنان به دنبال برابری حقوق با مردان هستند، خواستار سربازی اجباری برای زنان شدند تا به این طریق نشان دهند که اگر زنان خواهان برابری در حقوق اجتماعی و قانونی هستند، پس باید تمام مسئولیت‌های اجتماعی از جمله سربازی اجباری را نیز بپذیرند.

این درخواست که در ابتدا جنبه شوخی و اعتراض به‌ظاهر بی‌ضرر داشت، به سرعت به یک بحث جدی‌تر تبدیل شد و به یکی از موضوعات پر بازدید در شبکه‌های اجتماعی تبدیل گردید. اگرچه هیچ‌کدام از زنان به‌طور رسمی درخواست سربازی اجباری نکرده بودند، این کارزار به شکلی طنزآلود از سوی مردان مطرح شد تا به‌نوعی نسبت به مطالبات اجتماعی و حقوقی زنان واکنش نشان دهند.

کارزار عجیب سربازی دختران / بهانه‌ای برای بازدید گرفتن برخی رسانه‌ها

انتهای این مسیر شکاف عمیق جنسیتی است

پیش از راه اندازی این کارزار، گروهی از مردان پس از مشاهده هرنوع درخواست از سوی زنان به‌طور طنزآلود و گاه به‌شکل جدی، پیشنهاد می‌دادند که اگر زنان خواهان برابری حقوق در تمام عرصه‌ها هستند، پس باید سربازی را نیز مانند مردان تجربه کنند. این درخواست ابتدا به‌عنوان یک شوخی مجازی با لحن انتقادی و تند مطرح شد؛ با این حال، در کوتاه‌مدت به محلی برای جذب مخاطب در رسانه‌های مختلف تبدیل شد.

این که راه اندازی این کارزار تنها یک شوخی بوده است تقریبا بر هیچ کس پوشیده نیست، اما نمی‌توان کتمان کرد که عده‌ای از مردان نسبت به درخواست‌های برابری حقوق زنان واکنش نشان دادند و آن را تهدیدی برای امتیازات تاریخی و فرهنگی خود تلقی می‌کنند. باید در نظر داشت که گسترش این تفکرات (به خصوص در نسل‌های جوان تر) معضل شکاف جنسیتی را ایجاد می‌کند.

ماهیگیری رسانه‌ها از آب گل آلود

پس از راه لندازی این کارزار، برخی رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی، به سرعت از این کارزار بهره‌برداری کرده و آن را به یکی از موضوعات داغ خبری تبدیل کردند. این کارزار با واکنش‌های مختلفی از سوی کاربران اینترنتی همراه شد.

با این حال، رسانه‌هایی که تنها به دنبال جذب مخاطب هستند، از این موضوع به‌عنوان یک ابزار برای ایجاد بحث و جنجال استفاده کردند. بعضی از تحلیل‌گران و فعالان اجتماعی بر این نکته تاکید کردند که این کارزار نه تنها کمکی به تحقق برابری نمی‌کند، بلکه بیشتر به ایجاد درگیری و شکاف‌های عمیق میان زنان و مردان منجر می‌شود.

کارزار عجیب سربازی دختران / بهانه‌ای برای بازدید گرفتن برخی رسانه‌ها

 

کارزار عجیب سربازی دختران / بهانه‌ای برای بازدید گرفتن برخی رسانه‌ها

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
طرح خوبیه سربازی باید عادلانه باشه
4
1
فشاری نشو خواهر خبرنگار
Israel
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
دیگه دوران آسودگی تموم شده، اواخر موج‌ فمینیسم هستیم و در آینده نزدیک شاهد برابری خواهیم بود.
2
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۶
غیرت مردان ایرانی رو هم دیدیم! مردی که میخواد زنش بره سربازی پس خود مرد هم باید یک چهارم عمرش پریود بشه و درد بکشه بعد هم باردار بشه و زایمان کنه!
2
2
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۶
خیلی طرح خوبیه؟تو بیای جای خانوما باردار شو ۹ ماه حاملگی و درداش رو تحمل کن دو سال شیر بده جای دو سال سربازی، ما خانوما هم میریم جای شما بی غیرتا خدمت سربازی
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار