کد خبر:۱۲۳۳۹۱۹
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

وزارت بهداشت نمی‌تواند از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در ۱۴۰۴ شانه خالی کند

رضا سپه‌وند، نماینده مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۴، بر لزوم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم تأکید کرد و وزارت بهداشت را به برنامه‌ریزی نادرست و عدم تخصیص صحیح منابع متهم کرد. وی هشدار داد که این وضعیت موجب تشدید کمبود پزشک در استان‌های کم‌برخوردار خواهد شد.

رضا سپه‌وند، نماینده چگنی و خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در ۱۴۰۴ گفت: «مشکل کمبود پزشک در استان‌های محروم، از جمله در حوزه انتخابیه من، یک معضل جدی است که نیاز به توجه فوری دارد. وزارت بهداشت به رغم اعلام افزایش ظرفیت پزشکی در سه سال گذشته، اعلام کرده که در سال چهارم این طرح را به دلایلی که اغلب به کمبود بودجه اشاره می‌شود، متوقف خواهد کرد. در حالی که گزارش‌ها نشان می‌دهند که بودجه مورد نیاز به طور کامل تخصیص یافته است و در واقع این مسئله به برنامه‌ریزی نادرست و نحوه توزیع منابع باز می‌گردد.»

وی در ادامه به مشکلات موجود در تخصیص پزشک متخصص در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، بیش از 50 درصد از پزشکان متخصص در تهران و استان‌های برخوردار حضور دارند، در حالی که این مناطق به شدت نیازمند این تخصص‌ها هستند. متاسفانه، یکی از دلایل اصلی این موضوع، وضعیت نامساعد بیمارستان‌ها در مناطق محروم است. به دلیل درآمد پایین بیمارستان‌ها و عدم پرداخت به موقع کارانه، پزشکان تمایلی به ماندن در این مناطق ندارند. در نتیجه، بسیاری از آنها به شهرهای بزرگ مانند تهران و اصفهان مهاجرت می‌کنند.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: «طرح تحول سلامت که به منظور بهبود شرایط بهداشت و درمان در کشور آغاز شده، نتوانسته است اثرات مثبتی در این زمینه داشته باشد. این طرح به دلیل مشکلات مالی بیمارستان‌ها و عدم پرداخت به موقع کارانه پزشکان، باعث شده که پزشکان به مناطق برخوردار مهاجرت کنند. این وضعیت به نفع مناطق محروم نیست و در نتیجه کمبود شدید پزشک در این مناطق افزایش می‌یابد.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: «در این راستا، باید تدابیری اتخاذ شود که پزشکان را به ماندگاری در استان‌های محروم تشویق کند. یکی از این تدابیر می‌تواند ارائه امتیازات ویژه برای پزشکان فعال در این مناطق باشد. این امتیازات باید به گونه‌ای طراحی شود که پزشکان از ماندن در این مناطق احساس رضایت کنند و انگیزه بیشتری برای خدمت به مردم این مناطق پیدا کنند.»

نماینده چگنی و خرم‌آباد همچنین تصریح کرد: «به علاوه، وزارت بهداشت باید به تخصیص صحیح منابع و اعتباراتی که برای جذب و نگهداری پزشکان متخصص در نظر گرفته شده، توجه ویژه‌ای داشته باشد. در بودجه‌های سالانه کشور، باید به طور مشخص ردیف‌های بودجه برای این موضوع در نظر گرفته شود و این اعتبارات به درستی تخصیص یابد تا وزارت بهداشت قادر به اجرای طرح‌های افزایش ظرفیت پزشکی در مناطق محروم باشد.»

وی در نهایت گفت: «در نهایت، باید اذعان کرد که وزارت بهداشت نمی‌تواند خود را از اجرای طرح‌های ضروری در این حوزه معاف کند. اگر وزارت بهداشت قوانین را به درستی اجرا نکند و اقدامات لازم را انجام ندهد، این موضوع به ضرر نظام سلامت و به ویژه بیماران و پزشکان در مناطق محروم خواهد بود. اجرای دقیق قوانین و تخصیص مناسب منابع، می‌تواند به رفع این مشکلات کمک کند و وضعیت پزشکی در استان‌های کم برخوردار را بهبود بخشد.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار