آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۲۵۲

حداد عادل: حسن حبیبی امیرکبیر زمانه ما بود

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: تکرار می‌کنم که حسن حبیبی، امیرکبیر زمانه ما بود، امیرکبیری که خوشبختانه فرصت اقدام و تأثیرگذاری یافت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آئین گرامیداشت حسن حبیبی، با حضور و سخنرانی رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، روح‌الله نصرتی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه،  پیروز حناچی، رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران، مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد، احمد مسجدجامعی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانم شفیقه رهیده، همسر مرحوم حسن حبیبی، ۱۵ اسفندماه در سالن روح‌الامینی باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار گردید.

سرپرست دانشگاه تهران، طی سخنانی در این مراسم، اقدام حبیبی برای حفظ و احیای باغ نگارستان دانشگاه تهران را نمونه خوبی از خدمات فرهنگ‌ دوستانه وی خواند و گفت: باغ نگارستان که بیش از دو قرن قدمت دارد، به نوعی خاستگاه آموزش عالی در ایران و خاستگاه دانشگاه تهران است. این مجموعه در طول تاریخ، محل مدرسه فلاحت مظفری، دارالمعلمین، دانشسرای عالی، دانشکده ادبیات، دانشکده جغرافیا و سرانجام دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بوده است. اما پس از نقل مکان دانشکده علوم اجتماعی، این محل متروک و بی‌استفاده شد و سازمان‌های دیگر کوشیدند آن را از دانشگاه بخرند و برای کاربری دیگری مورد استفاده قرار دهند.

حسینی افزود: در نتیجه کوشش‌های محمود روح‌الامینی، استاد فقید دانشگاه که این سالن مزین به نام اوست، و اهتمام و فرهنگ‌دوستی حبیبی، باغ نگارستان احیا می‌شود و کارکرد فرهنگی و آموزشی خود را حفظ می‌کند.

در ادامه، صالحی امیری نیز ضمن قدردانی از بانیان این مراسم گفت: گرامیداشت مرحوم حبیبی مهم است، چرا که وی شخصیتی جامع بود، یعنی از جمیع جهات از جمله از جهت اخلاقی، فرهنگی، حقوقی و اجتماعی، انسانی ارزشمند و عمیق بود. همچنین عقیده من این است که بنیان توسعه ما، نه منابع مادی، بلکه سرمایه‌های معنوی و فرهنگی است. از این بابت نیز گرامیداشت شخصیتی فرهنگی چون حبیبی ارزشمند است.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه شخصیت حبیبی، همه عناصر یک شخصیت فرهنگی را دارد گفت: او هم هویت‌ساز بود، هم وحدت‌آفرین و هم شخصیت‌ساز. پس او سرمایه‌ای معنوی برای ایران است، آن هم سرمایه‌ای مانا و ارزش‌آفرین برای نسل‌های آینده.

حناچی نیز به تأثیرگذاری حبیبی در عرصه‌های فعالیتش پرداخت و گفت: وی پس از دوره جنگ، در مقام معاون اول رئیس‌جمهور، حفظ مواریث فرهنگی را در اولویت قرار داد و اقدامات متعددی چون مرمت کاخ مرمر و کاخ ریاست‌جمهوری، حفظ باغ نگارستان، مرمت خانه‌های تاریخی در شهرهای مختلف، انتقال شاهنامه طهماسبی به کشور، ایجاد بنیاد ایران‌شناسی و بازسازی سفارت‌خانه‌های ایران در کشورهای مختلف بر اساس معماری ایرانی، بدون تلاش‌های او امکان‌پذیر نمی‌شد. در عین حال او انسانی بسیار صبور و باتحمل بود و برای نمونه، هیچ‌گاه از شوخی‌ها و کاریکاتورهای نشریه گل‌آقا نرنجید.

حدادعادل نیز در سخنانش، شخصیت حبیبی را جامع صفاتی دانست که معمولاً درون یک فرد جمع نمی‌شوند: او هم‌زمان دیندار و خردمند، مسلمان و ایرانی، دانشمند و مدیر، سیاستمدار و فرهنگ‌دوست، اهل قلم و اهل عمل بود. به دلیل همین جامعیت، شخصیتی معتدل داشت و توانست حلقه واسطی بین انقلاب و حاکمیت از یک‌سو و هنرمندان و نویسندگان از سوی دیگر باشد. او در عین حال دوستدار و پیرو حضرت امام و مقام معظم رهبری بود.

وی افزود: پیش‌تر گفته‌ام و تکرار می‌کنم که او امیرکبیر زمانه ما بود، امیرکبیری که خوشبختانه فرصت اقدام و تأثیرگذاری یافت.

کاشت نهال به نام حبیبی در محوطه باغ نگارستان و رونمایی از سردیس او، بخش‌های دیگر این مراسم بود.

گفتنی است مراسم بزرگداشت حبیبی، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و با حمایت بانک پاسارگاد برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار