آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۲۹۸
تست موفق سیستم ردیابی زمینی از طریق فضا؛

آمریکا نگران چشم تیزبین چین در آسمان / هیچ چیز پنهان نمی‌ماند

دانشمندان چینی شبکه ماهواره‌ای جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اند که برای ردیابی صدها میلیون کانتینر حمل‌ونقل در سراسر جهان مورداستفاده قرار خواهد گرفت. طبق گزارش‌های منتشر شده، این فناوری جهش بزرگی را در نظارت بر زنجیره‌های تأمین جهانی رقم خواهد زد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این سیستم بر پایه ماهواره Tiantuo-۵ فعالیت می‌کند؛ یک فضاپیمای فشرده ۸۰ کیلوگرمی که برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ با موشک Long March ۲ D به مدار زمین پرتاب شد. پس از آن تدریجاً Tiantuo-۵، برای آزمایش و تأیید فناوری‌های جمع‌آوری داده‌ها برای کشتی‌ها، هواپیما‌ها و شناور‌ها با بهره‌گیری از اینترنت اشیا (IoT) توسعه‌یافته است.

این ماهواره توسط دانشگاه ملی فناوری دفاعی چین (NUDT) در چانگشا ساخته‌شده و Tiantuo نام‌گرفته که به معنای "بنیان بنای تازه با قدرت آسمانی" است. در آزمایش انجام‌شده، توانایی این ماهواره برای جمع‌آوری داده‌های بی‌درنگ از حسگر‌های اینترنت اشیاء نصب‌شده روی کانتینر‌های بار مورد آزمایش قرار گرفت و طبق ادعای محققان، این سیستم قادر است تا جابجایی محموله‌ها در سطح جهانی در زمان واقعی را ردیابی کند.

ردیابی محموله‌ها از فضا

طبق مطالعات انجام‌شده، این ماهواره می‌تواند بر موقعیت مکانی، شرایط داخلی و هشدار‌های دست‌کاری نظارت کند که شامل محصولات کنترل‌شده ازجمله موتور‌های هوافضا و قطعات هواپیما‌های بدون سرنشین نظامی برای کشور‌هایی مثل آمریکا خواهد بود.

یک کارشناس تدارکات مستقر در پکن که نخواست نامش فاش شود دراین‌باره توضیح داد: «این سیستم، فقط مربوط به دستگیری قاچاقچیان نیست؛ بحث ایجاد سیستمی برای اجرای قوانین و شکستن زنجیر‌های تحمیل‌شده بر کشور‌های درحال‌توسعه در طول یک قرن اخیر است؛ یک انقلاب فناوری مبتنی بر فضا!»

این سیستم جدید شامل ۶۶ نانوماهواره ارزان‌قیمت است که ابعاد هرکدام از یک یخچال کوچک‌تر است. محققانی که بر روی این پروژه کار می‌کنند، به این نکته اشاره کردند که یکی از نوآوری‌های کلیدی، یک شبکه ترکیبی است که بین سنسور‌های "ایستا" با حرکت کندتر (مثل حسگر‌های روی کانتینر‌ها در بندر) و حسگر‌های محموله‌های سریع متمایز می‌شود.

اعضای این تیم تحقیقاتی مدعی هستند که تداخل سیگنال‌ها، انتقال داده‌ها را تضمین می‌کند. آنها همچنین تکنیک‌هایی را که به شکل سنتی برای سیستم‌های ردیابی موشک استفاده می‌شد، برای پردازش داده‌ها با سرعت ۱۰ برابر سریع‌تر از شبکه‌های ماهواره‌ای تجاری تطبیق دادند.

نگرانی آمریکایی‌ها

به نظر می‌رسد که شبکه ماهواره‌ای برنامه‌ریزی‌شده، با ادغام پروژه‌های زیرساختی جهانی با نظارت لجستیک مبتنی بر داده‌ها، ابتکار کمربندی و جاده چین (BRI) را تقویت می‌کند. درعین‌حال دانشمندانی که در این پروژه نقش دارند، مدعی هستند که این سیستم می‌تواند به کشور‌ها در مبارزه با دزدی دریایی، تجارت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر کمک کند.

گزارش تکمیل‌شده توسط اعضای تیم در جریان آزمایش‌ها حکایت از آن دارد که این ماهواره در طول یک روز، بیش از یک‌میلیون داده ارسالی از کشتی‌ها از سراسر جهان را دریافت و تجزیه‌وتحلیل کرد که این اثباتی است بر کارایی این سیستم در نظارت جهانی محموله‌ها.

دراین‌بین چین مدعی است که این سیستم ماهواره‌ای جدید فقط برای نظارت صلح‌آمیز محموله‌ها مورداستفاده قرار خواهد گرفت؛ اما به‌هرحال نگرانی‌هایی زیادی از این حیث در سراسر دنیا به‌ویژه در آمریکا را به همراه داشته است؛ لازم به ذکر است که آمریکا تجهیزات بندری ساخت چین، ازجمله جرثقیل‌ها را ممنوع کرده؛ چرا که این نگرانی وجود دارد که شاید چینی‌ها از طریق همین تجهیزات، داده‌های حساس را جمع‌آوری و به چین منتقل کنند.

درصورتی‌که چین بتواند با موفقیت تمام ۶۶ ماهواره برنامه‌ریزی‌شده را با استفاده از ناوگان موشکی لانگ مارچ در فضا مستقر کند، اولین شبکه اینترنت اشیا در مقیاس بزرگ را ایجاد خواهد کرد که قادر به ردیابی هم‌زمان صد‌ها میلیون کانتینر باری خواهد بود.

منبع: interestingengineering

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار