آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۳۷۱
در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

آیا افزایش دستمزد کارگران باعث گرانی و تورم است؟/ روایتی از یک حرف «دهان پرکن!»+فیلم

در حالی که نمایندگان کارگری و کارفرمایی در گفتگوی ویژه خبری دیدگاه‌های متناقضی درباره تأثیر افزایش دستمزد بر تورم و معیشت کارگران ارائه کردند، برخی معتقدند که کنترل تورم و بهبود شرایط رفاهی می‌تواند اثرگذاری بیشتری نسبت به افزایش صرف حقوق‌ها داشته باشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی ویژه خبری با انتقاد از وضعیت تعیین دستمزد کارگران گفت: «نمی‌توانیم به راحتی از جامعه کارگری بگذریم. دولت در زمینه کارگری بیشتر به جیب خودش نگاه می‌کند و این رویکرد نگران‌کننده است.»

وی با اشاره به وضعیت معیشتی کارگران افزود: «سبد معیشت متوسط جامعه کارگری حدود ۲۵ تا ۲۶ میلیون تومان است، اما تصمیم‌گیری‌ها در شورای عالی کار با واقعیت‌های اقتصادی و معیشتی کارگران همخوانی ندارد.»

بابایی کارنامی همچنین تأکید کرد: «قانون تصریح کرده که دستمزد کارگران باید با رعایت قانون و با توجه به هزینه‌های معیشتی تعیین شود، اما در عمل این موضوع به درستی اجرا نمی‌شود.»

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از دولت خواست تا با نگاهی واقع‌بینانه‌تر و با در نظر گرفتن وضعیت سخت معیشتی کارگران، در تصمیم‌گیری‌های شورای عالی کار تجدید نظر کند.

کد ویدیو
 

عبدالملکی: گرانی اجناس پس از افزایش دستمزد کارگری، یک حرف دهان پرکن است

حجت‌الله عبدالملکی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران در زمان مسئولیتش گفت: «در دوره من تصمیم گرفتیم که مذاکرات دستمزد میان خود کارفرمایان و کارگران انجام شود و دولت دخالتی نکند. در نهایت افزایش ۵۷ درصدی دستمزدها تایید شد، هرچند برخی انتقاد کردند که چرا دولت را نادیده گرفتیم.»

وی در پاسخ به ادعای برخی از کارشناسان که افزایش دستمزدها را عامل گرانی اجناس می‌دانند، اظهار داشت: «این حرفی دهان پرکن است و واقعیت ندارد. افزایش دستمزدها نباید بهانه‌ای برای گران کردن کالاها شود.»

عبدالملکی همچنین با اشاره به فشارهای وارده در سال ۱۴۰۰ برای افزایش دستمزدها گفت: «در آن زمان فشارهای زیادی روی آقای رئیسی بود. حتی یکی از وزرای دولت روحانی به ایشان نامه نوشت که افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران باعث ۵۰ درصد بیکاری خواهد شد.»

وزیر پیشین تعاون تاکید کرد که حمایت از معیشت کارگران باید با نگاه به واقعیت‌های اقتصادی و بدون ایجاد تنش در بازار کار صورت گیرد.

کد ویدیو

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: نظریه افزایش گرانی و تورم بر اثر افزایش دستمزد کارگران رد است

علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به مباحث پیرامون افزایش دستمزد کارگران گفت: «نظریه‌ای که معتقد است افزایش دستمزد کارگران موجب گرانی و تورم می‌شود، کاملاً رد است. تجربه‌های گذشته نشان داده که عوامل دیگری مانند سیاست‌های پولی و مالی در ایجاد تورم نقش بیشتری دارند.»

وی با انتقاد از عملکرد دولت در این حوزه اظهار داشت: «خساست دولت در افزایش دستمزدها کاملاً مشهود است. ما نمی‌توانیم به راحتی از کنار معیشت جامعه کارگری عبور کنیم. دستمزد کارگران باید متناسب با نرخ تورمی که بانک مرکزی اعلام می‌کند، تعیین شود.»

بابایی کارنامی همچنین تأکید کرد: «افزایش دستمزدها نباید تنها محدود به کارگران شاغل باشد؛ بلکه باید این افزایش به بازنشستگان نیز تسری یابد تا عدالت اجتماعی به شکل کامل‌تری محقق شود.»

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان از دولت خواست تا با نگاه واقع‌بینانه و حمایتی نسبت به جامعه کارگری و بازنشستگان، تصمیم‌گیری‌های لازم را اتخاذ کند.

کد ویدیو

سیفی: سبد معیشت ۲۴ میلیونی با افزایش تورم سال آینده ارزش خود را از دست می‌دهد

سیفی، نماینده کارفرمایان در صندوق تأمین اجتماعی، در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اهمیت تعیین دستمزد کارگران بر اساس شرایط اقتصادی کشور گفت: «اگر سبد معیشت امسال ۲۴ میلیون تومان در نظر گرفته شود و تورم سال آینده افزایش یابد، دیگر این مبلغ ارزش واقعی خود را نخواهد داشت.»

وی افزود: «ما باید دستمزدی تعیین کنیم که هم دولت بتواند امور خود را پیش ببرد و هم کارفرما در فشار قرار نگیرد. در حال حاضر، وزنه دولت در تصمیم‌گیری‌های کارفرمایی سنگین است و این موضوع می‌تواند تعادل در بازار کار را بر هم بزند.»

سیفی با تأکید بر لزوم حفظ تعادل میان حقوق کارگران و شرایط اقتصادی کشور تصریح کرد: «دستمزد کارگران باید به گونه‌ای تعیین شود که نه منجر به اخراج کارگران شود و نه به دولت فشار اقتصادی وارد کند.»

نماینده کارفرمایان در پایان خواستار ایجاد سازوکاری شفاف و عادلانه در شورای عالی کار شد تا تصمیمات این شورا متناسب با واقعیات اقتصادی کشور و نیازهای جامعه کارگری باشد.

کد ویدیو

سیفی: سبد معیشت بدون کنترل تورم معنا ندارد

سیفی، نماینده کارفرمایان در صندوق تأمین اجتماعی، در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اهمیت کنترل تورم در بهبود وضعیت معیشتی کارگران گفت: «اگر تورم کنترل نشود، هرگونه تعیین سبد معیشت عملاً بی‌معنا خواهد بود. افزایش دستمزدها زمانی مؤثر است که قدرت خرید کارگران حفظ شود و این بدون مهار تورم ممکن نیست.»

وی با ارائه راهکاری برای بهبود وضعیت کارگران افزود: «اگر بقیه موارد مانند مسکن کارگری و خدمات رفاهی تأمین شود، حتی افزایش ده درصدی دستمزد هم برای کارگران کافی خواهد بود. اما در حال حاضر با شرایط اقتصادی موجود، چنین رویکردی عملی به نظر نمی‌رسد.»

سیفی همچنین بر لزوم همکاری دولت و کارفرمایان در ایجاد شرایط اقتصادی پایدار تأکید کرد و گفت: «به جای افزایش صرف دستمزدها، باید به حل ریشه‌ای مشکلات اقتصادی و معیشتی پرداخت تا هم کارگران و هم کارفرمایان از ثبات اقتصادی بهره‌مند شوند.»

نماینده کارفرمایان در پایان خواستار تدوین سیاست‌های اقتصادی پایدار از سوی دولت شد تا با کاهش نرخ تورم و بهبود شرایط اقتصادی، معیشت جامعه کارگری نیز به شکل پایدارتری تأمین شود.

کد ویدیو
 
در حال تکمیل...
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ایران مقتدر
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۲
به هیچ وجه افزایش حقوق کارگرا وکارمندا باعث افزایش تورم نخواهد شد . دولت مردان ومجلس نشینان دروغ به خورد ملت بخصوص این قشر میدهند چون حقوق نجومی مجلس نشینان وحقو ق دلاری وزیر ووزرا بزرگترین ایجادکننده ی ابر تورم در ایران است . شماها مردم رو چی فرض کردید . اون نهج البلاغه کمرتونو بزنه...
16
1
حسین عظیمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
سلام واقعا اگر کسی در مقابل افزایش واقعی حقوق کارگران چه عامدانه و چه غیر عامدانه مقاومت می‌کند مدیون حدود ۶۰ میلیون جامعه کارگری و حق الناس محسوب می شود واقعا اگر با افزایش،واقعی حقوق کارگران تورم و یا هر چیز دیگری ایجاد می شود این داستان مشکل جامعه کارگری و کارفرمایی نیست این مشکل مربوط به دولت اس
16
0
محید
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
نمونه همین نمایند کارفرا انجا با ادرس اشتباه دنبال کوچک کردن سفر کارگر هست این ادم با این ذهنیت بیمار انتظار دارد فکر کارگر باشند
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
بی عرضه کی و مفتخوری مسئولین باعث و بانی همه مشکلات ایران هست اینو دیگه همه دنیا فهمیدن،خودتون رو به خواب نزنید فرافکنی هم جواب نمیده
3
0
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
خدا خیرتان ندهد ظلم در حق همه کارگران کرده ایثارگر تامین اجتماعی با حقوق اداره آیا می تواند زندگی بکند کرایه خانه خرج منزل خوراک وپوشاک هزینه دانش آموز همه با دلاره چرا تر زدین به حقوق کارگر این بسته غذای بخوره توسرتان بی شرفا
صمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۹
برادر عزیز و گرامی دوست عزیز این قوم نداند جز مکاری اگر این قوم می‌دونستن مدیونی چیه در دولت یک دست ظاهرا مسلمان وزیران چای دپش رو به خورد مردم نمیدادن و ای این بابت چقدر دلار بی زبون رو بالا نمی‌کشیدم از کدام دین کدام مذهب دم میزنی اگر کسی به دین مذهب پایبند است همین کارگران و طبقه پایین جامعه هست
2
0
ایرج م
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
حقوقهای نجومی چه آیا باعث افزایش تورم. نمی‌شود
در حالی که حقوق،آنک کارگران به راحتی جذب بازار کار واقتصاد میشود چگونه می‌تواند تورم زا،باشد در حالی باعث گردش اقتصاد میشود
3
1
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
بلغور نمایند کارفرما را شنیدی همین اقا همسالش کمر به نابودی سفره کارگر گرفتن الان کارگر کجا بوده کارفرما بخواهد اخراج کند هیچ جوانی با این حقوق سمت کارگری نمی رود اکثر خانواده ها تک فرزند یا چند فرزند هستن بیشتر سمت کار ازاد می روند تا کارگری کسب رغبتی نشان نمی دهد سمت کارگری برود
4
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
تا وضع مالی مردم بهبود پیدا نکنه همه ضرر میکنن به خصوص کارفرما وتولید کننده اگر پولی در جیب مردم نباشد خریدی هم در کار نیست عامل تورم و گرانی خود دولت است که منفعت گروه سرمایه دار را در الویت کار خود قرار داده
4
0
محمدرضابابایی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۴
کارخانجات،تولید دام وگوشت، لبینات،گوجه وسیب زمینی همه سر بفلک گذاشته، به حقوق کارگر که می‌رسند میشودآهای چه خبره کارگر کیه وچیه ،چون دولتمردان کارگر را به چشم حمال می بینند واز آنها کولی می خواهند بگیرند،وهزاران حرف ناگفته چون هیچ دردی مدوا نخواهد شد،مگر اینکه کارگران خود بپاخیزند وسرنوشت خودراتغیر
5
0
اسماعیل
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۳
اگر حقوق کارگران شاغل هر چقدر افزایش پیدا کند بازنشستگان هم همان‌قدر باید افزایش پیدا کند ضمنا کارگران شاغل همه مزایا را دارد ولی بازنشسته فقط حقوق خالی را دارد ضمنا سری تو حقوق پرسنل سایپا و ایران خودرو و خدمات پس از فروش سایپا یدک وایساکو بزنید تفاوت زمین تا آسمان است حتی مزایا دریافتی آنها بیشتر
2
0
گمنام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
بسم_الله_الرحمن_الرحيم
واقعاً طرح کردن چنین سوالات خودش موجب هرج و مرج می‌شود و از اصل موضوع دور خواهیم شد و کارگر زحمت کش و با ایمان و باغیرت ایران هیچ وقت نخواهد لااقل خود را با این سطح تورم از نظر درآمد نزدیک کند تا بتواند معاش خود و خانواده محترم خودش را تامین کند کارگر خودش یکی از ارکان اصلی م
3
0
گمنام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷
کارگر خودش منبع اصلی درآمد کلان کشور میباشد و همیشه محروم از حق و حقوق واقعی خود یکم توجه و انسانیت جای دوری نمی رود مطمئن باشیم که هزاران هزار برابر را کارگران با غیرت ایران مان سود دهی داشته اند و خواهند داشت
2
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۲
باید حقوق مجلسی ها و هیت دولت کم بشه تا تورم کاهش پیدا کنه
3
0
رصد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
46 سال هست هر سال تکرار مکررات داریم در همه زمینه ها به صورت تکراری بحث و گفتگو هست و در عمل هیچ
تکراری تکراری تکراری و دیگر هیچ
2
0
رسولی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۵
چراکارفرمایان هرسال چندبرج میتونن بسازن چندماشین خارجی میتونن بخرند ولی بحث حقوق که میشه همه طرفدارکارفرمامیشن که کارفرما اگرحقوق بالارفتن کارگراخراج میکنن کارفرمایی که هزینه ومخارج روزمره زندگیش راهم فاکتورمیگیره و درسندحسابداریش میزنه که ازمالیات فرارکنه آیا دولت اینارو میبینه
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۴
فقط حقوق کارگر پیداست حقوق خودشان پیدا نی ک میلیونها حقوق میگیرن هر سال این بحث را دارن خدا ازشون نگذره
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
از اول سال تا الان ارزش حقوق من نصف شده است. خدا لعنتشون کنه که معلوم نیست چه غلطی می کنند بزرگترین دشمنان یک کشور. وجود مسولان بی کفایت و بدون تخصص و ریاکار در آن کشور است. همانطور که در ثروتمندترین کشور دنیا مثل ایران اینهمه ناترازی انرژی و گرانی و تورم داریم. همانطور که اکثریت مسولان کشورم به هم
0
0
داود صفری
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶
خوب تورم مگه کارگربوجود آورده که این آقا میگن تورم باید درست کنند.46سال هست شما و امثال شما دخالت کردید.اینم نتیجه هست
0
0
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱
هرسال حقوق ۱۰ تا ۲۰ درصد و تورم ۴۰ تا ۶۰ درصد زیاد می شود. بکشید کارمندها را خیالتون راحت بشه. ارسال پسرفت میکنیم و فقیرتر می شویم. خدا نبخشه شما را
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۸
یعنی آلان که تورم به شدت بالا رفته حقوق کارگران افزایش پیدا کرده چرا بدون فکر کردن صحبت می کنید پایان سال گذشته قرار شد در دو نوبت با افزایش تورم حقوقها افزایش پیدا کنه ولی آیا به حقوق کارگران در نیمه دوم سال با این تورم وحشتناک چیزی اضافه شد پس بی خودم دست پیش را نگیرید که حتی کودکان که نه نوزادها
0
0
Ata
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
تا جمعیت کم نشود مشکلات اجتماعی و اقتصادی و روانی و سیاسی حل نمیشود و وابستگی مان به استکبار همچنان میماند
0
0
ماریکی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۹
خدا خیر از کار همه تان بر دار د یمشت از خدا بی خبر همان خدا سر راه مملکت ورزان بندازد
0
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
چرا دولت قیمت خودرو را 1000 برابر میکند هیچ اتفاقی نمی افتاد اما اما اما !!! اگر 50 درصد به حقوق ناچیز وبخور ونمیر کارگر اضافه شود باعث تورم میشود. این ها همه بازی با آبروی قشر زحمتکش کارگران می‌باشد
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
سلام لطفاً به مسولان برسانید پیشنهاد حقوق سال ۱۴۰۴کارگری اگر به سبد معیشت ۲۴میلیونی نمی رسد هر مبلغی تعیین دستمزد گردید یک آیتم جهت رفع این مشکل اضافه نمایند حق معیشت خانواده اضافه گردید خانواده۲نفر چهار میلیون تومان اضافه گردد خانواده ۳نفرشش میلیون تومان اضافه گردد خانواده ۴نفر هشت میلیون اضافه گرد
0
0
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
سلام اگر دوستان حقوق گارگر عادلانه بدن
بعد اون وزیر ی که چند تا کارخانه داره
سفر بچش وخودش به اروپا کم میشه باغ خوب نمیتونا بخره
معلوم که اینکار نمیشه
تو ایران کارگر یعنی بردا داری همشون دروغ میگن از دولت تا شورای کار
کی به فکر کارگر هست اگر زنو بچه خودشان آمدن تو این شرایط زندگی کنن
بعد اینجو
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار