کد خبر:۱۲۳۸۵۶۳

جنایات جنگی زیر سایه آتش بس؛ ۱۳۰۰ نقض توافق از سوی رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز آتش‌بس در غزه، بیش از ۱۳۰۰ بار توافق را نقض کرده و با ادامه حملات پهپادی و توپخانه‌ای، شمار شهدای فلسطینی را به ۱۵۱ نفر رسانده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ روز سه‌شنبه،حملات پهپادی و بمباران رژیم صهیونیستی بار دیگر جان فلسطینیان را گرفت. پنج نفر در منطقه «محور نتساریم» در مرکز غزه و یک زن فلسطینی در شرق رفح به شهادت رسیدند. این حملات جدیدترین موارد نقض آتش‌بس توسط اشغالگران محسوب می‌شوند؛ توافقی که در ۱۹ ژانویه با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده امضا شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، شمار کل شهدای غزه از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۴۸,۵۰۳ نفر رسیده و تعداد زخمی‌ها از ۱۱۱,۹۲۷ نفر فراتر رفته است.

رژیم صهیونیستی به توافق پایبند نیست

علاوه بر قتل‌های مستقیم و حملات مداوم، رژیم اشغالگر از اجرای سایر مفاد توافق نیز سر باز زده است. این رژیم باید تا اول مارس (۴۲ روز پس از آغاز آتش‌بس) از محور صلاح‌الدین (فیلادلفی) در مرز غزه و مصر عقب‌نشینی می‌کرد، اما تاکنون این تعهد را اجرا نکرده است.

جنبش حماس این اقدام را «نقض آشکار توافق و تلاشی برای شکست آن» توصیف کرده است.

به گفته شاهدان عینی، پهپادهای رژیم صهیونیستی پنج جوان فلسطینی را هنگام جمع‌آوری سنگ‌ها در نزدیکی محور نتساریم هدف قرار دادند. پیکرهای این افراد به بیمارستان الاهلی در غزه منتقل شد.

خبرگزاری آناتولی نیز به نقل از یک منبع پزشکی اعلام کرد که یک زن فلسطینی در شهرک الشوکه در شرق رفح هدف حمله پهپادی قرار گرفته و به شهادت رسیده است.

روز دوشنبه (اول هفته جاری) نیز سه برادر از خانواده احمد در اثر حمله یک پهپاد رژیم صهیونیستی در شرق اردوگاه البریج به شهادت رسیدند. همچنین، نظامیان اشغالگر چند کشاورز فلسطینی را در مناطق شرقی و جنوبی نوار غزه هدف قرار دادند.

۱۳۰۰ مورد نقض آتش‌بس توسط اشغالگران

از زمان آغاز اجرای آتش‌بس، رژیم صهیونیستی صدها مورد نقض توافق را مرتکب شده است، از جمله حملات پهپادی، تک‌تیراندازی و یورش به مناطق شرقی غزه.

به گفته سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه، از زمان آغاز آتش‌بس تاکنون، رژیم اشغالگر بیش از ۱۳۰۰ مورد نقض توافق و جنایت را مرتکب شده که منجر به شهادت ده‌ها فلسطینی شده است. وی تأکید کرد که تنها در یک هفته گذشته، ۲۰ فلسطینی در حملات نظامیان اشغالگر به شهادت رسیده‌اند.

رژیم اشغالگر نه‌تنها به حملات خود ادامه داده، بلکه از اجرای مفاد انسانی توافق نیز سر باز زده است. این رژیم مانع از ورود کانکس‌های مسکونی شده و تعداد مجروحانی که نیاز به درمان در خارج از غزه دارند را کاهش داده است. همچنین، برخی بیماران را به دلایل امنیتی از خروج منع کرده و گذرگاه‌های مرزی را از ۲ مارس (یک روز پس از پایان مرحله اول آتش‌بس) بسته است. این در حالی است که بر اساس توافق، در صورت عدم ورود به مرحله دوم، مرحله اول باید بدون هیچ تغییر جدیدی در روند تبادل اسرا تمدید می‌شد؛ اما رژیم اشغالگر از اجرای این بند نیز سر باز زده است.

بمباران مستمر غزه و تهدید فاجعه انسانی

از آغاز آتش‌بس، بمباران‌های روزانه رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. پهپادهای این رژیم، توپخانه و تک‌تیراندازان مستقر در مناطق مرزی هر روز فلسطینیان را هدف قرار می‌دهند. بیشترین حملات متوجه خان‌یونس، رفح و محله شجاعیه در شرق شهر غزه بوده است.

به گفته مرکز نظارت حقوق بشر یورو-مدیترانه، از زمان آتش‌بس، هر ۴۸ ساعت، ۷ فلسطینی به شهادت می‌رسند. این مرکز تأکید کرده که رژیم اشغالگر از گرسنگی و محاصره به عنوان ابزار قتل تدریجی و نسل‌کشی استفاده می‌کند.

این مرکز همچنین از جامعه جهانی خواسته است که برای متوقف کردن این جنایات علیه مردم غزه اقدام فوری انجام دهد.

به گفته حسام دجنی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه الامه در غزه، هدف رژیم اشغالگر از این حملات، حفظ ائتلاف حاکم و جلب رضایت احزاب راست‌گرای افراطی است.

او تأکید کرد که نتانیاهو تحت فشار احزاب راست‌گرا، به‌ویژه جریان‌های مذهبی افراطی، قصد دارد با تداوم حملات، فلسطینیان را مجبور به عقب‌نشینی در مذاکرات کند.

دجنی هشدار داد که رژیم صهیونیستی تلاش دارد همان سناریوی کرانه باختری و جنوب لبنان را در غزه پیاده کند؛ یعنی ایجاد شرایطی که به این رژیم اجازه دهد در هر زمان که بخواهد، غزه را بمباران کرده و عملیات نظامی انجام دهد.

وی در پایان خواستار ورود جدی میانجی‌گران برای جلوگیری از تداوم جنایات رژیم اشغالگر در غزه و ایجاد جبهه‌ای گسترده برای مقابله با این رژیم در سایر مناطق فلسطین شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار