کد خبر:۱۲۴۶۰۶۵

انتقاد فرانسه از دخالت‌های ترامپ در امور داخلی این کشور

نخست وزیر فرانسه انتقاد شدیدی به درخواست رئیس جمهوری آمریکا برای آزادی مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی این کشور وارد کرده و وی را به دخالت در امور داخلی کشورش متهم کرد.
انتقاد فرانسه از دخالت‌های ترامپ در امور داخلی این کشور

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «فرانسوا بایرو»، نخست وزیر فرانسه، از حمایت عمومی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از مارین لوپن، پوپولیست دست راستی که به اختلاس از بودجه اتحادیه اروپا محکوم شده بود، انتقاد کرد.

بایرو در مصاحبه‌ای که روز شنبه با روزنامه فرانسوی لوپاریسن انجام شد گفت: این یک دخالت بود. هم زمان چیزی شبیه به این گونه رفتار‌ها عادی شده است. دیگر هیچ محدودیتی برای بحث‌های سیاسی عمده وجود ندارد.

مارین لوپن دوشنبه گذشته توسط دادگاهی در پاریس به چهار سال زندان محکوم شد که دو سال آن تعلیقی و دو سال به صورت دستبند الکترونیکی مچ پا و ۱۰۰ هزار یورو جریمه نقدی به دلیل اختلاس از بودجه اتحادیه اروپا است. این مجازات‌ها تا تکمیل فرآیند تجدیدنظر به حالت تعلیق در می‌آید.

قضات همچنین لوپن را از شرکت در انتخابات به مدت پنج سال منع کردند که این بخش از حکم بلافاصله اجرا شد. این امر مانع از شرکت لوپن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۷ می‌شود. با این حال، این سیاستمدار فرانسوی می‌خواهد همچنان تلاش کند تا ممنوعیت نامزدی وی برای انتخابات لغو شود.

بایرو، نخست وزیر فرانسه همچنین در گفت‌و‌گو با «لو پاریسن» با تاکید بر اینکه علاوه بر ترامپ، مقامات کرملین و ویکتور اوربان، نخست وزیر راست گرای مجارستان نیز از لوپن حمایت کردند در عین حال گفت که نمی‌خواهد این سه موقعیت را با هم مخلوط کند. وی تاکید کرد: با این حال، در چندین قاره، برخی تلاش می‌کنند تا یک بی حیایی بین المللی غیرلیبرال ایجاد کنند، که تصمیم گرفته است حقوق بشر، حاکمیت قانون، و تفاهم دموکراتیک بین ملت‌ها را به واقعیاتی مربوط به گذشته تبدیل کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا از حکم صادر شده علیه مارین لوپن، پوپولیست راست‌گرای فرانسوی ابراز خشم کرده و آن را با مشکلات حقوقی مربوط به خود قیاس کرده است.

ترامپ در این باره نوشت: محاکمه بی‌دلیل علیه مارین لوپن نمونه دیگری از این است که چگونه چپ‌های اروپایی از قوه قضائیه به عنوان ابزار جنگی برای خاموش کردن آزادی بیان، سانسور مخالفان سیاسی استفاده می‌کنند و این بار حتی تا آنجا پیش می‌روند که آن مخالف را به زندان می‌اندازند.

حزب راستگرای اجتماع ملی فرانسه به رهبری لوپن که امیدوار بود در انتخابات ریاست جمهوری بعدی فرانسه پیروز شود علیرغم ناکامی‌ها شرایط خوبی داشت.

انتخابات ریاست جمهوری بعدی فرانسه در آوریل ۲۰۲۷ برگزار می‌شود. لوپن در سال ۲۰۲۲ در دور دوم انتخابات از امانوئل ماکرون رئیس جمهور فعلی شکست خورد.

نگرانی مقامات فرانسوی از شورش طرفداران لوپن

آخر هفته جاری هواداران مارین لوپن قصد دارند در پاریس و بسیاری از شهر‌های دیگر تظاهرات کنند. در پوستر‌ها و اعلامیه‌های طرفداران حزب افراطی اجتماع ملی فرانسه لوپن به عنوان یک قربانی، در نقشه دشمنان سرسختش به تصویر کشیده شده است.

لوپن در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: آنچه در حال حاضر در جریان است، یک رسوایی دموکراتیک بسیار شرم آور و لکه‌ای بر کشور ما است.

در سایه فراخوان‌های طرفداران حزب افراطی فرانسه نگرانی‌هایی وجود دارد که شورش‌ها و ناآرامی‌هایی آغاز شود. بایرو در این شرایط خواستار نظم، آرامش و احترام متقابل شد. وی در سخنانی اظهار داشت: در یک کشور مشروطه، همه باید احساس مسئولیت کنند و از تقابل بپرهیزند.

لوپن درخواست تجدید نظر حکم دادگاه را داده است، اما نگران است که اگر این روند طولانی شود، نتواند در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۷ شرکت کند. با این حال، دادگاه استیناف پاریس اعلام کرد که می‌خواهد تا تابستان ۲۰۲۶ رای صادر کند. لوپن اعلام کرد که به دادگاه حقوق بشر اروپا و شورای قانون اساسی فرانسه نیز خواهد رفت. او به روزنامه Le Parisien گفت: من تمام راه‌حل‌های حقوقی را که در دسترسم است، امتحان می‌کنم.

پلیس فرانسه با نیرو‌های زیادی در محل تجمعات طرفداران راست افراطی که امروز (یکشنبه) برگزار می‌شود حضور خواهد داشت.

چند تن از سیاستمداران برجسته دست راستی در اروپا، از جمله ماتئو سالوینی، معاون نخست وزیر ایتالیا و ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان هم از این حکم دادگاه پاریس انتقاد کردند یا با دوست سیاسی خود ابراز همبستگی کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار