آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۸۲۷
حجت الاسلام خسروپناه تشریح کرد

دستاورد‌ها و چالش‌های دو سال اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ از کوانتوم و اصلاح آیین‌نامه ارتقا تا تعاملات گسترده

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دیدار با آیت الله محقق داماد استاد برجسته حوزه علمیه در گزارشی به تشریح مهم‌ترین اقدامات، دستاورد‌ها و چالش‌های این شورا طی دو سال گذشته پرداخت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گزارشی، فعالیت‌های دو سال اخیر این شورا را در حوزه‌های مختلف علم، فناوری، فرهنگ و اجتماع تشریح کرد.

تحولات بنیادین در حوزه علم و فناوری

استاد خسروپناه یکی از مهم‌ترین اقدامات را اصلاح آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی دانست و افزود: این آیین‌نامه که قبلاً مقاله‌محور بود، با نگاه نیاز‌محور و با در نظر گرفتن فرمایشات رهبر معظم انقلاب به عنوان اصول حکمرانی، به شدت تغییر کرد. اصلاحات نهایی انجام شده و تصویب سریع آن، نقش هیئت علمی در حل نیاز‌های کشور را متحول خواهد کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به بازنگری نقشه جامع علمی کشور پس از ۱۴ سال اشاره کرد و گفت: با توجه به تحولات بنیادین علم، کار جدی روی بازنگری این نقشه انجام شده و ان‌شاءالله نهایی می‌شود. تدوین سند هوش مصنوعی و پیشنهاد ایجاد ساختاری متمرکز برای آن، از دیگر اقدامات ذکر شده بود که به گفته وی، فعلاً به دلیل ملاحظاتی متوقف مانده است.

تدوین اسناد ملی و راهبرد‌های فرهنگی-اجتماعی

استاد خسروپناه به تدوین اسناد مهم ملی پس از سال‌ها وقفه اشاره کرد: سند موسیقی پس از ۳۰ سال مطالبه رهبری، بر اساس مبانی ایشان تدوین شد. سند صنایع دستی نیز با مشارکت ۱۴۰۰ نفر نهایی شد که با توجه به ظرفیت عظیم ایران در این حوزه (رتبه اول جهان با ۲۹۹ رشته فعال و ۱۲۰ رشته قابل احیا)، می‌تواند بسیار درآمدزا و اشتغال‌آفرین باشد.

ارتقای عملکرد دبیرخانه و گسترش تعاملات بین‌نهادی

استاد خسروپناه با اشاره به حجم بالای کار در شورا، به انسجام دبیرخانه، فرایندی و هوشمندسازی فعالیت‌ها، و ایجاد مرکز رصد ملی با اتصال ۹۵ مرکز رصدی اشاره کرد.

وی بر تعامل گسترده با دو قشر دولت و مردم (فعالان مردمی از طیف‌های مختلف) تأکید کرد و افزود: نگاه دولت به شورا تغییر کرده است. تعامل با فعالان مردمی نیز در تدوین اسناد بی‌سابقه بوده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سفر‌های استانی مستقل را راهکاری برای ارتباط مستقیم با نخبگان و مردم و فعال‌سازی شورا‌ها دانست و موفقیت آن را منوط به حضور امام جمعه فعال و مردمی در استان‌ها عنوان کرد.

استاد خسروپناه در پایان تأکید کرد که تمامی اقدامات شورا با محوریت منظومه فکری و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام می‌شود و دبیرخانه شورا وظیفه خود را حمایت و پشتیبانی از دولت برای تحقق اهداف نظام می‌داند.

آیت الله علی محقق داماد، استاد برجسته حوزه نیز در این دیدار به مرور خاطرات تاریخی، شرح تجربیات علمی و بررسی تحولات فرهنگی در عرصه‌های مختلف پرداخت.

این استاد حوزه به یادآوری از چهره‌های برجسته حوزوی و فرهنگی از جمله آیت الله معرفی، آیت الله بروجردی و آیت الله اراکی پرداخت.

وی از ظرفیت‌هایی که این نهاد در تقویت ارتباطات بین‌المللی و ترویج فرهنگ تفاهم ایجاد کرده است، قدردانی کرد.

در بخش دیگری از سخنان خود، آیت‌الله محقق داماد به بحث‌های علمی و فقهی پرداخت و به بررسی نظریات مختلف درباره مسائلی مانند «لا ضرر» اشاره کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار