آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۴۲۰

حماس: حاضریم در ازای آتش‌بس و خروج اشغالگران از غزه، همه اسرا را آزاد کنیم

در ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه، یکی از مقامات ارشد جنبش حماس اعلام کرد این جنبش آماده است تمامی زندانیان صهیونیست را در ازای توقف جنگ و عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی آزاد کند.
حماس: حاضریم در ازای آتش‌بس و خروج اشغالگران از غزه، همه اسرا را آزاد کنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «طاهر النونو» از رهبران جنبش حماس اعلام کرد که این جنبش آمادگی کامل دارد تا تمامی زندانیان صهیونیست را در چارچوب یک توافق جدی تبادل اسرا، به شرط توقف فوری جنگ و خروج کامل رژیم صهیونیستی از نوار غزه آزاد کند.

وی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه گفت: ما آماده‌ایم به شرط توقف جنگ، عقب‌نشینی کامل رژیم صهیونیستی از غزه و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه، تمامی اسرا را آزاد کنیم.

النونو با اشاره به تعلل رژیم صهیونیستی در اجرای توافقات، تصریح کرد: مشکل در تعداد اسرا نیست، بلکه مشکل اصلی آن است که اشغالگران از تعهدات خود سر باز می‌زنند، اجرای توافق آتش‌بس را مختل می‌کنند و همچنان به ادامه تجاوزات پافشاری دارند.

یک منبع مصری در گفت‌و‌گو با روزنامه «العربی الجدید» ادعا کرد جنبش حماس آمادگی خود را برای پذیرش آزادی ۹ تن از زندانیان صهیونیست اعلام کرده است و فشار‌هایی از سوی آمریکا برای افزایش این تعداد وجود دارد.

به گفته منابع آگاه، هیأت مذاکره‌کننده حماس بدون دستیابی به توافق نهایی، قاهره را ترک کرده است، اما دو طرف بر ادامه مشورت‌ها و رایزنی‌ها در آینده توافق کرده‌اند.

یکی از منابع ارشد در جنبش حماس نیز تأکید کرد که تسلیم شدن در برابر فشار‌ها برای کنار گذاشتن سلاح مقاومت ممکن نیست، چرا که این سلاح، متعلق به ملت فلسطین است و قابل معامله نخواهد بود.

همچنین، یک منبع فلسطینی مسؤول در گفت‌و‌گو با «اسکای نیوز عربی» اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از پذیرش بندی در توافق آتش‌بس با حماس که شامل پایان جنگ و خروج کامل از نوار غزه باشد، امتناع کرده است؛ موضوعی که به فروپاشی مذاکرات در مصر انجامید.

این منبع ادعا کرد: هیأت حماس در قاهره آمادگی خود را برای پذیرش کامل ابتکار عمل مصر و آزادی تمامی زندانیان صهیونیست در ازای توقف جنگ و آزادی شماری توافق‌شده از اسرای فلسطینی اعلام کرده بود.

به گفته این مقام فلسطینی، هیأت حماس همچنین با واگذاری اداره نوار غزه به کمیته‌ای تحت نظر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین و تحویل سلاح خود در چارچوب نقشه راهی برای دولت جدید فلسطین موافقت کرده بود.

وی همچنین اظهار داشت که جنبش حماس تمایل خود را برای تبدیل شدن به یک حزب سیاسی در آینده ابراز و موافقت کرده بود که شماری از رهبران این جنبش از غزه خارج شده و از تعقیب قضایی مصون بمانند.

این منبع فاش کرد که آمریکا از طریق میانجی مصری پیشنهاد گنجاندن بند پایان جنگ را همراه با تضمین خروج ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه مطرح کرده بود، اما حماس این پیشنهاد را رد و اعلام کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند تضمین کننده تعهدات نتانیاهو و کابینه‌اش باشد.

این اظهارات هم‌زمان با تلاش‌های دیپلماتیک در قاهره مطرح می‌شود، جایی که هیئتی از حماس به ریاست خلیل الحیه، رئیس این جنبش در نوار غزه، چندین نشست با مقامات مصری و قطری برگزار کرده است.

این گفت‌و‌گو‌ها در چارچوب تلاش‌های مصر و قطر برای میانجی‌گری و رسیدن به توافقی برای پایان جنگ و تثبیت آتش‌بس صورت گرفته است.

جنبش حماس تأکید دارد که کلید حل بحران انسانی در غزه، توقف حملات، عقب‌نشینی اشغالگران و آزادی اسرا از هر دو طرف است؛ مسیری که با وجود حمایت میانجی‌ها، همچنان با مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی روبه‌روست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار