آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۱۰۰
هوش مصنوعی |

اولین پلیس ربات انسان‌نما در تایلند عملیاتی شد

اولین پلیس ربات به هوش مصنوعی، قابلیت تشخیص چهره و فناوری‌های تشخیص جرم مجهز است.
اولین پلیس ربات انسان‌نما در تایلند عملیاتی شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تایلند نخستین ربات انسان‌نمای پلیس مجهز به هوش مصنوعی خود را معرفی کرد. این ربات اولین بار با هدف افزایش امنیت عمومی در جریان جشنواره «سونگکران» در این کشور مستقر شده است.

پلیس سلطنتی تایلند (RTP) با انتشار پستی در فیس‌بوک از این ربات رونمایی کرد. ربات پلیس تایلند که «AI Police Cyborg ۱.۰» نام دارد، با همکاری پلیس منطقه‌ای استان، پلیس محلی و شهرداری ناکون پاتوم [شهری در تایلند و محل برگزاری جشنواره]توسعه یافته و دارای فناوری‌های پیشرفته‌ای برای نظارت و شناسایی تهدید‌ها است.

این ربات با استفاده از هوش مصنوعی، اطلاعات را به‌صورت آنی تحلیل می‌کند و همچنین می‌تواند داده‌های لحظه‌ای دریافتی از پهپاد‌ها و دوربین‌های مدار بسته محلی را پردازش کند. دوربین‌های هوشمند با دید ۳۶۰ درجه آن نیز به مرکز فرماندهی استان متصل بوده و توسط نرم‌افزار‌های تحلیل ویدیو پشتیبانی می‌شوند که این امر امکان واکنش سریع را فراهم می‌کند.

قابلیت تشخیص چهره این ربات به آن اجازه می‌دهد افراد مشکوک یا تحت تعقیب را شناسایی کند. این فناوری می‌تواند در مکان‌های شلوغ با تحلیل ویژگی‌هایی مانند جنسیت، شکل بدن، نوع پوشش و چهره، افراد را ردیابی کند.

تشخیص رفتار‌های مشکوک و جرمانه توسط ربات پلیس

همچنین این ربات به‌گونه‌ای آموزش دیده تا رفتار‌های مشکوک یا مجرمانه مانند دعوا یا درگیری فیزیکی را تشخیص دهد.

از سوی دیگر، این ربات توانایی شناسایی سلاح‌های بالقوه مانند چاقو یا اشیای سنگین مثل چوب را دارد و درعین‌حال می‌تواند وسایل بی‌خطر مانند تفنگ‌های آب‌پاش را نادیده بگیرد.

پلیس سلطنتی تایلند اعلام کرده که این سامانه گشت‌زنی پیشرفته، گامی مهم در جهت به‌کارگیری هوش مصنوعی در عملیات امنیت عمومی این کشور به‌شمار می‌رود.

ربات‌های انسان‌نمای پلیس پیش از این نیز در کشور همسایه، چین، وارد مرحله عملیات شده بودند و با قابلیت‌های تعاملی خود توجه مردم را جلب کرده‌اند. در شهر شنژن، ربات‌های مدل PM۰۱ که توسط شرکت EngineAI ساخته شده‌اند، همراه با افسران پلیس گشت می‌زنند. آنها جلیقه‌های شبرنگ پوشیده و با عابران دست می‌دهند، سلام می‌کنند و به فرمان‌های صوتی پاسخ می‌دهند.

استفاده از این ربات‌های انسان‌نما بخشی از استراتژی گسترده چین برای تلفیق رباتیک با خدمات امنیت عمومی، امداد و نجات و اجرای قانون است. در همین راستا، مقامات چینی همچنین در سال گذشته ربات کروی خودکار RT-G را که توسط شرکت Logon Technology طراحی شده، آزمایش کرده بودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار