
حضور نماینده دانشگاه تهران در دو رویداد بینالمللی آموزش عالی در چین

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در جریان سفر دکتر حامد وفایی، معاون اداره همکاریهای بینالملل دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی گروه زبانها و ادبیات آسیای شرقی دانشگاه تهران، به کشور چین، پیشنهاد برگزاری اجلاس دانشگاههای برتر ایران و چین به میزبانی دانشگاه تهران و دانشگاه پکن مطرح شد و مورد استقبال طرف چینی قرار گرفت.
برنامه دانشگاه تهران برای جذب حداکثری دانشجو از چین
دکتر وفایی با اشاره به حضور فعال دانشگاه تهران در این دو رویداد بینالمللی گفت: «در این رویدادها اطلاعات بهروزشده مرتبط با دانشگاه تهران که پیشتر به زبان چینی تهیه شده بود، به دانشگاهها و مراکز اعزام دانشجو در کشور چین ارائه و با استقبال مخاطبان چینی مواجه شد.»
معاون اداره همکاریهای بینالملل دانشگاه تهران گفت: «در نتیجه تعامل مثبت و همکاری قابل توجه نمایندگان بینالملل دانشگاههای کشور، رایزنی علمی ایران در چین و تلاشهای سازمان امور دانشجویان، برگزارکنندگان این دو رویداد با اهدای لوح تقدیر، پاویون جمهوری اسلامی ایران را به عنوان پاویون برگزیده این رویدادها اعلام کردند.»
دکتر وفایی یادآور شد: «دانشگاه تهران بر اساس برنامه بینالمللیسازی دانشگاه و اهداف تعیینشده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در حال تهیه نقشه راه برای جذب حداکثری دانشجو از کشور چین است و این سفر نیز در همین چارچوب صورت پذیرفت.»
در جریان برگزاری نمایشگاه آموزش عالی کشور چین، نمایندگانی از مهمترین دانشگاههای کشورهای آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، امارات متحده عربی، کشورهای آسیای میانه و تعدادی از کشورهای آفریقایی حضور داشتند که در فرصت برگزاری این نمایشگاه رایزنیهایی با این دانشگاهها برای تعاملات دو و چندجانبه صورت گرفت.
گفتنی است هیأت دانشگاهی ایران به سرپرستی دکتر سعید حبیبا، رئیس سازمان دانشجویان وزارت علوم و معاون وزیر به همراه نمایندگانی از دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، شریف، تربیت مدرس، اصفهان، شیراز و مازندران در این دو رویداد بینالمللی حضور داشتند.
دیدار با رئیس دانشگاه پکن
در بخش دیگری از این سفر، نمایندگان هیأت آموزش عالی ایران ضمن بازدید از دانشگاه پکن، با گونگ چی خوآنگ، رئیس این دانشگاه چینی دیدار و تبادل نظر کردند. در این دیدار دکتر حبیبا پیشنهاد برگزاری اجلاس دانشگاههای برتر ایران و چین به میزبانی دانشگاه تهران را مطرح کرد که با استقبال طرف چینی مواجه شد.
در این دیدار رئیس دانشگاه پکن با اشاره به تعاملات تاریخی این دانشگاه با دانشگاه تهران گفت: «همکاری دانشگاه پکن با دانشگاه تهران سابقهای دیرینه داشته و ما در پی گسترش و تعمیق این همکاریها هستیم.»
دکتر وفایی، نماینده دانشگاه تهران در هیأت ایرانی، که خود از دانش آموختگان دانشگاه پکن است، در این دیدار لوح گرامیداشت نود سالگی دانشگاه تهران را به رئیس دانشگاه پکن اهدا کرد.
بازدید از مرکز همکاریهای بینالمللی زبان چینی
در بخش دیگر این سفر، در جریان بازدید از مرکز همکاریهای بینالمللی زبان چینی در پکن، مدیر این مرکز با تمجید از فعالیتهای دانشگاه تهران در حوزه آموزش زبان چینی، به تعامل مثبت مؤسسه کنفسیوس دانشگاه تهران با مرکز متبوعش اشاره کرد. نماینده دانشگاه تهران نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از رشد قابل توجه سطح دانشجویان رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران در سالهای اخیر و کسب مقامهای عالی این دانشجویان در المپیاد جهانی زبان چینی، از برنامه دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برای راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد این رشته سخن گفت.
تمایل دانشگاه مطالعات خارجی پکن به گسترش ارتباط با دانشگاه تهران
در دیداری دیگر در این سفر، گروهی از نمایندگان هیأت آموزش عالی ایران از دانشگاه مطالعات خارجی پکن دیدار و با مسئولان آن تبادل نظر کردند.
دکتر وفایی در این دیدار با اشاره به عزم دانشگاه تهران برای گسترش تعاملات علمی - پژوهشی با کشور چین از برنامهریزی برای اختصاص بورسیه ویژه جهت جذب دانشجویان چینی خبر داد و گفت: «موسسه دهخدای دانشگاه تهران به عنوان یکی از باسابقهترین و معتبرترین مراکز آموزشزبان پارسی در ایران آماده برگزاری دورههای ویژه برای دانشجویان زبان فارسی این دانشگاه است.»
در این دیدار همچنین ظرفیتهای تعامل دانشکده مطالعات جهان و دانشکدههای زبانها و ادبیات خارجی و حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با دانشگاه مطالعات خارجی پکن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
روابط دانشگاه تهران و دانشگاه زبان و فرهنگ پکن گسترش مییابد
بخش دیگر این سفر، حضور در دانشگاه زبان و فرهنگ پکن و دیدار با رئیس این دانشگاه بود. رئیس دانشگاه زبان و فرهنگ پکن در این دیدار، مناسبات این دانشگاه با دانشگاه تهران را ارزشمند دانست و خواستار گسترش آن شد. نماینده دانشگاه تهران نیز با اشاره به برنامه ۲+۲ دوره مشترک کارشناسی بین دو دانشگاه، خواستار حمایت این دانشگاه از راهاندازی دوره مشابه در مقطع کارشناسی ارشد شد که با استقبال طرف چینی مواجه شد.
دیدار از پارک علم و فناوی جونگ گوآن سون در پکن، بازدید از یک استارتآپ حوزه هوافضا، گفتوگو و تبادل نظر با آژانسهای چینی اعزام دانشجو در چین، دیدار و گفتوگو با سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن و همچنین شرکت در نشست صمیمی با دانشجویان ایرانی در چین، از دیگر برنامههای این سفر بود.