آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۶۳۳

ببینید| سفیر ایران در عربستان: سفر وزیر دفاع سعودی به تهران «نقطه عطفی» در روابط دو کشور بشمار می‌رود

علیرضا عنایتی گفت: «ثبات در منطقه خلیج فارس برای هر دو کشور ایران و عربستان و برای کل منطقه حیاتی است. هدف مشترک ما ساختن آینده‌ای بهتر و تبدیل این منطقه به الگویی نمونه از توسعه و همکاری است».

ببینید| سفیر ایران در عربستان: سفیر وزیر دفاع سعودی به تهران «نقطه عطفی» در روابط دو کشور بشمار می‌رود

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: در پی سفر شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی به تهران، روابط ایران و عربستان وارد مرحله‌ای تازه از تعامل و همکاری‌های استراتژیک شده است. علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، در گفت‌وگویی با شبکه العربیه این سفر را «نقطه عطفی در روابط دو کشور» توصیف کرد و از آغاز دور جدیدی از مناسبات راهبردی میان تهران و ریاض خبر داد.

تحولی کیفی در روابط تهران و ریاض

عنایتی با اشاره به آغاز رسمی روابط دوجانبه در مارس ۲۰۲۳ گفت: «درست است که تقریباً دو سال از این روابط پربرکت می‌گذرد، اما سفر اخیر وزیر محترم دفاع عربستان به جمهوری اسلامی ایران، فصل تازه‌ای را در این مناسبات گشود که از لحاظ کیفیت، متفاوت از دوره گذشته است.»

او با تأکید بر ارتقای سطح تعاملات دوجانبه افزود که در جریان این سفر، وزیر دفاع عربستان با مقامات عالی‌رتبه کشور از جمله مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار داشته است. این دیدارها در سطح «عالی و حاکمیتی» برگزار شده و نویدبخش آینده‌ای روشن در روابط میان دو کشور تلقی می‌شوند.

تأکید بر همکاری منطقه‌ای و جهانی

عنایتی با نگاهی به آینده، گفت: «منطقه ما نیازمند همبستگی، همدلی و همکاری میان کشورهاست؛ به‌ویژه میان ایران و عربستان که دارای منابع انسانی و فرصت‌های گسترده‌ای برای توسعه منطقه‌ای هستند.»

وی همچنین تأکید کرد که همکاری ایران و عربستان می‌تواند الگویی برای ثبات در منطقه و جهان اسلام باشد و با استناد به توافق‌نامه پکن که با میانجی‌گری چین امضا شد، افزود: این توافق چارچوبی روشن برای گسترش روابط فراهم کرده است.

چارچوب‌سازی توافق‌نامه‌های دوجانبه

به گفته سفیر ایران، توافق‌نامه‌های متعددی در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، ورزشی، حمل‌ونقل و امنیتی میان دو کشور امضا شده که برخی از آن‌ها وارد مرحله اجرایی شده‌اند و برخی دیگر نیز در دست پیگیری هستند.

او همچنین از تبادل پیش‌نویس توافق‌نامه‌های جدید خبر داد که شامل موضوعاتی چون:

  • حمل‌ونقل زمینی

  • جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف

  • حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری متقابل

  • همکاری‌های قضایی و تبادل محکومان

می‌شوند؛ اسنادی که به گفته عنایتی، نقش مؤثری در تحکیم روابط ایران و عربستان خواهند داشت.

روابط ایران و عربستان؛ ضرورتی برای ثبات منطقه‌ای

عنایتی در پاسخ به پرسشی درباره امکان ثبات منطقه‌ای بدون وجود روابط ایران و عربستان تصریح کرد: «واقعیت این است که وجود روابط میان این دو کشور امری طبیعی است و نبود آن غیرطبیعی تلقی می‌شود. خوشحالیم که روابط مجدداً برقرار شده و به مسیر اصلی بازگشته‌اند.»

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه بر لزوم اتحاد میان کشورهای حاشیه خلیج فارس تأکید کرد و گفت: «ثبات در منطقه خلیج فارس برای هر دو کشور و برای کل منطقه حیاتی است. هدف مشترک ما ساختن آینده‌ای بهتر و تبدیل این منطقه به الگویی نمونه از توسعه و همکاری است.»

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار