رئیس دانشگاه تهران: توسعه بیرویه آموزش عالی، بحرانآفرین است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید حسین حسینی، رئیس دانشگاه تهران، روز سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در کنفرانس بینالمللی ارزیابی و تضمین کیفیت در نظامهای دانشگاهی، با انتقاد از وضعیت موجود آموزش عالی در کشور، بر ضرورت نگاهی نقادانه و آسیبشناسانه تأکید کرد.
او با اشاره به بحران توسعه بیرویه کمّی در نظام آموزش عالی گفت: «در حال حاضر، بهجای تمرکز بر کیفیت، شاهد مسابقهای در میان دانشگاهها برای گسترش کمی هستیم که حتی دانشگاههای بزرگ نیز در آن وارد شدهاند. افتخار ما نباید به داشتن ۱۰۰ هزار دانشجو یا تأسیس سالانه یک پردیس خودگردان باشد، بلکه باید به ارتقای کیفیت آموزشی افتخار کنیم.»
حسینی ادامه داد: «متأسفانه تنها توسعه ساختاری در اولویت دانشگاهها قرار گرفته و متناسبسازی ساختارها مغفول مانده است. این همایش باید صدای مطالبات آموزش عالی باشد، ضعفها را آشکار کند و بپرسد مدیری که دو سال در رأس یک دانشگاه قرار دارد، چه گامهایی برای بهبود وضعیت برداشته است؟»
او با طرح این پرسش که «تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاه تهران در کشور چقدر بوده؟» خواستار بررسی دقیقتری از عملکرد دانشگاهها شد و افزود: «البته به دستاوردهای آموزشی، فرهنگی و پژوهشی خود افتخار میکنیم، اما نباید از ایرادات و چالشها غافل شد.»
رئیس دانشگاه تهران هشدار داد: «رویکردهای صرفاً کمی میتوانند مشکلات جدی ایجاد کنند. در توسعه پردیسها و راهاندازی رشتههای جدید باید با دقت و نگاه ملی و منطقهای عمل شود. متأسفانه در برخی موارد، تأسیس رشتهها بر اساس منافع شخصی افراد صورت میگیرد.»
حسینی همچنین جذب اعضای هیئت علمی را از دیگر چالشهای جدی دانشگاهها دانست و در پایان بر ضرورت انجام مطالعات گسترده برای سنجش کیفیت آموزش عالی تأکید کرد و گفت: «در این زمینه، نقش انجمنهای علمی بسیار مهم و تأثیرگذار است.»