
تحلیلگران صهیونیست: قادر به شکست حماس نیستیم / در باتلاق غزه گرفتار شدهایم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه صهیونیستی «معاریو» به نقل از «اسحاق بریک»، ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: حماس همچنان هزاران مبارز را در اختیار دارد و یک جنگ فرسایشی را علیه ارتش اسرائیل رهبری میکند.
وی افزود: حماس از تونل و بمبهای انفجاری استفاده میکند، به همین دلیل ارتش اسرائیل تا به امروز نتوانسته آن را شکست دهد.
بریک تاکید کرد: خسارتهایی که به حماس وارد شده، بسیار کمتر از چیزی است که ارتش اسرائیل اعلام میکند و این جنبش اکنون به حالت طبیعی خود بازگشته و سلاح مختلفی را در اختیار دارد.
در این راستا، «آوی اشکنازی» تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی نیز گفت: ما تنها به سمت غرق شدن در لجن نمیرویم، بلکه به سوی غرق در باتلاق حرکت میکنیم. چیزی که با زور محقق نمیشود را تلاش میکنند تا با زور بیشتر محقق کنند و در کابینه خط مشی بزالل اسموتریچ (وزیر دارایی رژیم اسرائیل) را در پیش گرفتهاند. این امر بدین معناست که ارتش به عدم تحقق هدف اول که آزادی اسراست اعتراف ضمنی کرده و به نظر میرسد مجبور شویم به اسرا پشت کنیم.
همچنین «نیسیم مشعال» دیگر تحلیلگر صهیونیست گفت: میخواهم فریاد بزنم؛ کشت و کشتار در غزه کافی است، اما هیچ کس صدای مرا نمیشنود، کابینه تعطیل است و میخواهد به باتلاق غزه بازگردد.
وی تاکید کرد: گمان میکنند که فشار نظامی منجر به آزادی اسرا و شکست حماس میشود، اما این امر محقق نخواهد شد، زیرا حماس همچنان ایستادگی کرده و اسرا را باز نمیگرداند.
مشعال ادامه داد: به جای رفتن به مرحله جدیدی از جنگ، زمان آن رسیده است که پیشنهادات مطرح شده روز میز مذاکرات را قبول کنیم.
از سوی دیگر، «یوف آو لیمور» تحلیلگر و کارشناس صهیونیست گفت: ارتش اسرائیل فشار نظامی در نوار غزه را افزایش میدهد و این امر منجر میشود که تعداد کشتهها و زخمیهای نظامی افزایش یابد، زیرا تحولات اخیر نشان میدهد که حماس یاد گرفته چگونه با تاکتیکهای ما مقابله کند.
به گزارش ایرنا، از آغاز جنگ نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و عملیات بیسابقه «طوفان الأقصی» که به شکلی غافلگیرکننده از سوی نیروهای مقاومت فلسطین انجام شد، ارتش رژیم صهیونیستی با مجموعهای از ضربات سنگین و پرهزینه مواجه بوده است؛ ضرباتی که هم در سطح میدانی و هم در سطح روانی و راهبردی، اثرات عمیقی بر پیکره ارتش این رژیم بر جای گذاشته است.
در نخستین روزهای جنگ، بیش از ۱۲۰۰ صهیونیست کشته و صدها نفر اسیر شدند؛ رخدادی که بهگفته بسیاری از ناظران، بیسابقهترین شکست اطلاعاتی و امنیتی رژیم اشغالگر از زمان تأسیس آن محسوب میشود.
پس از آن، در عملیاتهای زمینی گستردهای که ارتش رژیم اسرائیل برای آزاد کردن اسرا و سرکوب مقاومت آغاز کرد، مقاومت فلسطین با تاکتیکهای جنگ نامنظم، بهرهگیری از تونلهای پیچیده، کمینهای دقیق و انفجارهای برنامهریزیشده، خسارات زیادی به یگانهای نظامی اسرائیل وارد کرد.
در طول بیش از یکسال و نیم جنگ، منابع صهیونیستی به کشتهشدن صدها نظامی ارتش اذعان کردهاند، در حالیکه آمارهای غیررسمی حاکی از تلفات بالاتر و مجروحیت هزاران تن از نیروهای رزمی این رژیم است.
مقاومت فلسطین همچنین موفق شد دهها تانک مرکاوا، نفربر زرهی، پهپاد و سامانههای پیشرفته شناسایی ارتش رژیم صهیونیستی را منهدم کند یا به غنیمت بگیرد.
اکنون پس از گذشت بیش از هجده ماه، بسیاری از ناظران معتقدند که مقاومت فلسطین با وجود ویرانی گسترده و تلفات انسانی، توانسته معادلات نبرد را تغییر دهد و ارتش رژیم صهیونیستی را در یک جنگ فرسایشی و پرهزینه گرفتار کند که هیچ چشمانداز روشنی برای پیروزی اشغالگران در آن وجود ندارد.