آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۱۸۴

نخست‌وزیر عراق: گفت‌وگوی ایران و آمریکا به سود ثبات منطقه است

محمد شیاع السودانی با تاکید بر نقش سازنده گفت‌وگوی مستقیم میان ایران و آمریکا، از این تعامل دیپلماتیک حمایت کرد.

نخست‌وزیر عراق: گفت‌وگوی ایران و آمریکا به سود ثبات منطقه است / دعوت از احمد الشرع (جولانی) برای ارائه دیدگاه سوریه ضروری است

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در گفت‌وگویی تلویزیونی با تاکید بر نقش سازنده گفت‌وگوی مستقیم میان ایران و آمریکا، از این تعامل دیپلماتیک حمایت کرد. او همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت بازگشت سوریه به تعاملات منطقه‌ای، از لزوم دعوت رسمی از احمد الشرع (معروف به جولانی) برای سفر به عراق سخن گفت.

حمایت بغداد از گفت‌وگوهای تهران - واشنگتن

نخست‌وزیر عراق در این مصاحبه عنوان کرد:«از گفت‌وگوی ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم؛ این گفت‌وگو بر امنیت منطقه و عراق تأثیرگذار است.»

السودانی با اشاره به اینکه همواره بر حاکم بودن زبان دیپلماسی در روابط تهران و واشنگتن تأکید شده، افزود:«زبان گفت‌وگو باید بر روابط ایران و آمریکا حاکم باشد تا بتوانند با نقاط اختلاف و چالش‌هایی که بر این رابطه و بر امنیت و ثبات منطقه سایه افکنده‌اند، مواجه شوند.»

او گفت که بی‌تردید نتایج این گفت‌وگوها، نه‌تنها بر دو کشور، بلکه بر تمام کشورهای منطقه از جمله عراق تأثیر مستقیم و تعیین‌کننده خواهد داشت.

ایران، همسایه ماست؛ آمریکا دوست ما

السودانی همچنین در توضیح موقعیت سیاست خارجی عراق تصریح کرد:«ایران همسایه ماست و آمریکا دوست ماست.»
به گفته او، عراق تلاش می‌کند نقش متوازن و مؤثری میان بازیگران اصلی منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا کند و اجازه ندهد تضادهای سیاسی بر امنیت داخلی کشور سایه بیندازد.

 

کد ویدیو
 

ضرورت حضور رسمی سوریه در نشست‌های منطقه‌ای

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، نخست‌وزیر عراق به بازگشت سوریه به چارچوب همکاری‌های رسمی اتحادیه عرب اشاره کرد و گفت:«دعوت از رئیس‌جمهور سوریه در چارچوب پروتکل رسمی و شناخته‌شده اتحادیه عرب صورت گرفته که هر کشور میزبان نشست سران آن را رعایت می‌کند.»

السودانی حضور نماینده رسمی سوریه در نشست‌های منطقه‌ای را بخشی از فرآیند بازسازی روابط سیاسی جهان عرب با دمشق دانست و اظهار داشت:«بدون تردید، حضور احمد الشرع اهمیت دارد تا بتواند دیدگاه سوریه جدید را در برابر کشورهای عربی ارائه دهد.»

او تأکید کرد که اکثر کشورهای عربی علاقه‌مندند سوریه بتواند از بحران‌های چند دهه اخیر عبور کند و به مسیر توسعه و ثبات بازگردد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار