
نشست سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با دانشجو معلمان؛ رشد ۶۸ درصدی بودجه و حل مشکلات به پشتوانه ظرفیتها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در جمع دانشجومعلمان حاضر دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، پس از شنیدن سخنرانی و مطالبات نمایندگان دانشجویان در سخنان خود گفت: امروز کشورمان زیستبوم علم، فناوری و فرهنگ است و نباید نگران باشیم. در آینده این کشور را چه کسانی اداره خواهند کرد؟ دانشجومعلمان امروز، بهتر از ما خواهند آمد و اینجا را اداره خواهند کرد. در آغاز سخن، آرزوی سلامتی دارم برای همه عزیزان، شهدای دانشجو، معلمان، شهدای دانشآموز و شهدای معلم.
وی ادامه داد: ببینید عزیزان، سهم معلمان از تعداد شهدا حدود ۴ هزار نفر است؛ کسانی که وظیفه نداشتند به جنگ بروند اما در دفاع مقدس شرکت کردند. سهم دانشآموزان ما هم ۳۶ هزار نفر است. یعنی کلاً وزارت آموزش و پرورش نه تنها یکی از نقاط دفاع مقدس بوده، بلکه یکی از مهمترین سنگرهای آن نیز محسوب میشود. آن ۳۶ هزار شهید دانشآموز را هم معلمان به جبهه فرستادند؛ یعنی خود آن دانشآموزان بهطور مستقیم از این راه هدایت نشدند. از این جهت باید خوشحال باشیم که سابقه وزارت آموزش و پرورش به آن مسجد انقلاب مربوط است.
سوالاتی که شما به زیبایی فرمودید، هم به دقت، هم با دستهبندی خوب و هم جمعبندی عالی، اینها کار هر کسی نیست. من بهجرئت به شما عرض میکنم که بسیاری از عزیزانی که الآن همکار هستند، این کار را نمیتوانستند انجام دهند.
میخواهم یک خلاصهای از اقدامات حدود یک سال و شش هفت ماهه معاونت برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش و اتفاقاتی که افتاده ارائه دهم. به هر حال، اگر کسی در یک جایگاه قرار بگیرد و نتواند از خودش گزارشی بدهد، حتما برنامه نداشته است. در ماه ۱۴۰۲ که توفیق خدمت داشتیم، تصویری از وضعیت معلمان به دست آوردیم. ۷۲ هزار معلم اعتراض به حقوق اسفند ماه ۴۰۱ داشتند و به نحوی که تا ۲۴ فروردین حقوق خود را نگرفته بودند. در مهر ۴۰۲، اضافه تدریس معلمان مربوط به اسفند ۴۰۱ و بعد از آن پرداخت نشده بود. این تاخیر ۷ ماهه باعث شد تا معلمان بازنشسته ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مشکلاتی در مورد احکام رتبهبندی و پرداختها داشته باشند. مشکلاتی مانند هزینههای فوت و ازدواج که تا ۷-۸ سال پرداخت نشده بود و هزینه برونسپاری هنرستانها که ۱۲ سال پرداخت نشده بود، همچنان وجود داشت. حتی چیزی به نام "رفاهی" در بودجه آموزش و پرورش وجود نداشت و هزینه بیمه تکمیلی معلمان نیز با کسری ۴۵ میلیارد تومانی روبهرو بود.
اما با برنامهریزی دقیق، پرداختها به روز شد. اضافه تدریس معلمان، برای اولین بار بهطور منظم و به موقع پرداخت شد. حتی برای اولین بار، پاداشهایی در نظر گرفته شد که به بازنشستگان در اسفند ماه پرداخت شد.
در خصوص مشکلات ساختاری اشاره کرد و گفت: ما باید از ظرفیتهای مختلف برای حل مشکلات استفاده کنیم، مانند مولدسازی خوابگاهها و بهکارگیری فضای دانشگاه برای دانشجویان. در این راستا، همکاران دانشگاهی پیگیر این مسائل هستند و در تلاشاند تا این مشکلات حل شود.
وی همچنین تاکید کرد: «با این رویکرد، من امیدوارم در یکی دو سال آینده، دیگر واژه مطالبات در آموزش و پرورش مطرح نشود. مسائل مسکن و معیشت حل خواهد شد و در نهایت، کشور در مسیر بهبود قرار میگیرد.»
وی به مشکلات در فضای آموزشی نیز اشاره کرد و توضیح داد که برخی از دانشگاهها و مدارس از جمله دانشگاه شهید رجایی، برای پیشرفت در زمینه مهارتآموزی و رفع مشکلات مربوط به تجهیزات کارگاهی و فضای آموزشی اقداماتی انجام دادهاند.
وی همچنین به وضعیت بودجه آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: «امسال میانگین رشد بودجه دستگاهها ۳۸ درصد بوده است، در حالی که وزارت آموزش و پرورش توانسته ۶۸ درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که ما هنوز معتقدیم که باید ۱۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر به بودجه آموزش و پرورش اختصاص یابد تا مشکلات بهطور کامل حل شود.»
وی ادامه داد: «آموزش و پرورش نیمی از کارکنان دولت را در بر میگیرد و روزانه باید بیش از ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشآموز را به موقع تحویل بگیرد، آموزش دهد و تربیت کند. ما در تلاشیم تا مشکلات معیشتی معلمان را برطرف کرده و آموزش را به شکلی بهینه پیش ببریم.»
فرهادی همچنین به وضعیت معلمان در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: «زمانی که حقوق معلمان خارج از کشور با تأخیر پرداخت میشد، ما با تلاشهایی توانستیم از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنیم.»
در پایان فرهادی به وضعیت آموزش و پرورش و معلمان اشاره کرد و بیان داشت که امیدوار است با ادامه این روند، مشکلات معیشتی و سایر مسائل آموزش و پرورش در آینده حل شود. وی همچنین تأکید کرد که آموزش و پرورش باید به دست خود آموزش و پرورش سپرده شود تا بتواند بهطور مؤثر مسائل خود را حل کند.»