آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۹۷۰

تحول در حمل‌ونقل و هوافضا با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان / حرکت قطار اقتصاد دانش‌بنیان از مترو تا ماهواره

دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان در هوا فضا، حمل و نقل و شهرسازی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از توسعه چشم‌گیر فناوری‌های ملی با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ، دکتر حسین شکری، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌های هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی، در نشست خبری با رسانه‌ها ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته در سال گذشته و برنامه‌های پیش‌رو، از توسعه چشم‌گیر فناوری‌های ملی با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.

 

وی با اشاره به سه محور اصلی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، اظهار داشت: «برای رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان باید از یک سو پروژه‌های بزرگ فناورانه تعریف کنیم که شرکت‌های دانش‌بنیان را درگیر کرده و از سوی دیگر پیوند میان دانشگاه‌ها و صنعت از طریق تولید علم و فناوری تقویت شود.»

 

پیشرفت چشمگیر پروژه‌های ریلی

شکری با اشاره به پروژه قطار ملی مترو گفت: «سال گذشته بیش از ۱۳۰۰ پروژه در این حوزه فعال شد. پروژه قطار ملی متروی کسری ۹۸ با مشارکت شهرداری تهران، شرکت‌های دانش‌بنیان نظیر "مپنا" و "بام‌سازی تهران" و همراهی دانشگاه‌ها به مراحل نهایی رسید. در این پروژه، داخلی‌سازی قطعات از حدود ۳۰ درصد به بالای ۷۰ درصد افزایش یافت و بیش از ۶۰ هزار کیلومتر آزمایش عملیاتی نیز انجام شده است.»

وی ادامه داد: «در این پروژه زنجیره تولید داخلی با مشارکت حدود ۴۰ شرکت دانش‌بنیان فعال شد و مقرر شده است از این فناوری در متروی شهرهایی مانند اصفهان و اشتهارد نیز استفاده شود.»

 

حرکت تازه در صنعت هواپیما با پروژه سیمرغ

 

دکتر شکری با اشاره به پروژه ساخت هواپیمای سبک "سیمرغ" عنوان کرد: «این پروژه با اقتباس از پلتفرم هواپیمای ایران-۱۴۰ از سال ۱۳۹۱ آغاز شده و تا سال آینده تست پروازی آن با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری انجام خواهد شد. وزارت دفاع نیز در این پروژه مشارکت دارد.»

وی افزود: «تفاهم‌نامه‌هایی با شرکت‌های هواپیمایی خصوصی برای بهره‌برداری غیرنظامی از این هواپیما نیز امضا شده است. البته فعلاً این پروژه به عنوان یک فعالیت توسعه‌ای و علمی-دانشگاهی در حال پیگیری است و می‌تواند در آینده در صنعت هوایی نقش ایفا کند.»

 

پیشرفت در حوزه فضایی و ساخت رادار بومی

شکری به دستاوردهای حوزه فضایی نیز اشاره کرد و گفت: «در سال گذشته سه ماهواره با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگاه هوا و فضا طراحی و ساخته شدند که برخی از آن‌ها با موفقیت پرتاب شده‌اند. این نخستین گام‌های جدی بخش خصوصی در صنعت فضایی کشور است.»

وی از اتمام ساخت سامانه راداری ملی با عنوان "ن‌س‌س‌آ" خبر داد و گفت: «این سامانه در یکی از فرودگاه‌های کشور در حال تست است و با پایان آزمایش‌ها، می‌تواند به تأمین نیازهای راداری کشور و پروژه‌های فضایی کمک کند.»

 

تأکید بر نقش بخش خصوصی و برنامه‌ریزی بلندمدت

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان افزود: «همان‌طور که در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا و چین نیز شاهدیم، مسیر توسعه صنایع راهبردی از مسیر توانمندسازی بخش خصوصی می‌گذرد. ما نیز در حال فراهم‌کردن بسترهای قانونی و حمایتی لازم برای ورود جدی‌تر شرکت‌های خصوصی به این عرصه هستیم.»

وی در پایان با تاکید بر اینکه تمامی این پروژه‌ها بخشی از یک برنامه بلندمدت برای شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان در کشور هستند، گفت: «هدف ما ایجاد زیرساخت پایدار، خوداتکایی فناورانه و بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی داخلی برای حل مسائل اساسی کشور است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار