
کنترل آیفون و ویژن پرو با مغز!
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس گزارش وال استریت ژورنال، اپل با همکاری Synchron و رابط مغز و کامپیوتر (BCI) این شرکت به نام Stentrode میخواهد قابلیت کنترل آیفون و دیگر دستگاههایش با ذهن را فراهم کند. ایمپلنت Stentrode به کاربرانی که اختلالات حرکتی شدید دارند، این امکان را میدهد تا دستگاههای اپل را با استفاده از سیگنالهای عصبی ایجادشده در قشر حرکتی مغز کنترل کنند.
استارتاپ سنکرون از سال ۲۰۱۹ ایمپلنت Stentrode را در مغز ۱۰ بیمار کاشته است. یکی از شرکتکنندگان که به ALS مبتلاست و نمیتواند از بازوها یا دستهایش استفاده کند، در آزمایشی موفق شد فقط از طریق فکر از هدست ویژن پرو و سایر دستگاههای اپل استفاده کند، اگرچه این روش کندتر از روشهای معمولی مانند لمسکردن است.
ابتکار جدید اپل برای کنترل آیفون با مغز
اپل ظاهراً قصد دارد پشتیبانی از BCIها را به Switch Control خود اضافه کند که امکان ثبت ورودی از دستگاههای مختلف مانند جویاستیکها و سختافزارهای دیگر را فراهم میکند. طبق گزارشها، این شرکت قصد دارد این قابلیت جدید را اواخر ۲۰۲۵ در دسترس قرار دهد.
Stentrode درون رگ خونی روی سطح مغز قرار میگیرد. این دستگاه ۱۶ الکترود دارد که میتوانند فعالیت مغزی مرتبط با حرکت را بدون نیاز به جراحی باز مغز تشخیص دهند. سپس این سیگنالهای عصبی به دستورات دیجیتالی تبدیل میشوند که به کاربران امکان تعامل با رابط را میدهند.
رویکرد Synchron با رویکرد سایر شرکتها مانند نورالینک تفاوت قابلتوجهی دارد. دستگاه نورالینک بیش از هزار الکترود دارد که مستقیم در بافت مغز قرار میگیرند؛ این امر امکان کنترلهای پیچیدهتر مانند حرکتدادن مکاننمای ماوس روی نمایشگر یا تایپکردن را با فکر فراهم میکند.