آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۸۸۶

حمله ترامپ به رئیس سابق اف‌بی‌آی: او یک پلیس فاسد است!

ترامپ در واکنش به پست رمزآلود جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی، او را متهم به دعوت به ترور کرد و گفت: «او پلیسی فاسد است و دقیقاً می‌دانست چه می‌کند.»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنشی تند به پستی از جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی، او را متهم به دعوت ضمنی به ترور کرده و وی را "پلیسی فاسد" خواند. این اتهام پس از انتشار تصویری رمزآلود در اینستاگرام توسط کومی مطرح شد که موجب آغاز تحقیقات رسمی از سوی سرویس مخفی ایالات متحده شد.

 

پستی با اعداد مرموز؛ آغاز جنجال

 

جیمز کومی، رئیس پیشین پلیس فدرال آمریکا (FBI)، روز پنجشنبه پستی در اینستاگرام منتشر کرد که تصویری از دو عدد «۸۶» و «۴۷» بود؛ اعدادی که با صدف‌های دریایی روی شن ساحل چیده شده بودند. در فرهنگ عامه آمریکا، عدد ۸۶ به معنای «حذف یا نابودی» است، در حالی‌ که عدد ۴۷ اشاره‌ای به چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا، یعنی دونالد ترامپ دارد.

پس از انتشار این تصویر، کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را اشاره‌ای پنهانی به دعوت به ترور ترامپ تفسیر کردند. در ادامه، کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی آمریکا، در پستی در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) نوشت:«جیمز کومی، رئیس پیشین اف‌بی‌آی، به‌صورت ضمنی خواستار ترور رئیس‌جمهور ترامپ شده است.»

 

واکنش کومی: سوءبرداشت شده، قصدی نداشتم

 

در پی واکنش‌ها، کومی ساعاتی بعد پست خود را حذف کرد و در پستی دیگر در اینستاگرام توضیح داد:«تصویری از صدف‌هایی بود که هنگام قدم‌زدن در ساحل پیدا کردم. هیچ‌گونه پیام سیاسی یا خشونت‌آمیزی در آن نبود. من مخالف خشونت در هر شکلی هستم و اگر کسی از این پست سوءبرداشت کرده، متأسفم. به همین دلیل آن را حذف کردم.»

دونالد ترامپ روز جمعه در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز گفت:«او دقیقاً می‌دانست منظورش چیست. این تصویر به‌وضوح فراخوانی برای ترور بود. شاید خیلی باهوش نباشد، اما آن‌قدر می‌فهمد که بداند چه پیامی می‌فرستد.»

او در ادامه افزود:«او عملاً به ترور رئیس‌جمهور دعوت کرده. او یک پلیس فاسد است و نباید در امنیت ملی جایی داشته باشد.»

 

سابقه‌ی اختلافات ترامپ و کومی

 

دشمنی میان ترامپ و جیمز کومی به دور نخست ریاست‌جمهوری ترامپ بازمی‌گردد. در سال ۲۰۱۷، ترامپ کومی را در حالی از ریاست اف‌بی‌آی برکنار کرد که وی در حال تحقیق درباره دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ بود؛ تحقیقی که به‌شدت ترامپ را زیر فشار سیاسی قرار داد.

از آن زمان، تنش‌ها و حملات لفظی میان این دو چهره ادامه داشته است.

در پی انتشار این پست جنجالی، سرویس مخفی ایالات متحده روز جمعه به‌طور رسمی اعلام کرد که تحقیقات پیرامون احتمال تهدید امنیتی علیه جان رئیس‌جمهور آغاز شده و از جیمز کومی نیز بازجویی صورت گرفته است.

همچنین، کاش پاتل، رئیس فعلی اف‌بی‌آی، با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد:«اف‌بی‌آی در هماهنگی کامل با سرویس مخفی بوده و تمام امکانات و همکاری لازم را برای روشن شدن ابعاد این موضوع ارائه خواهد کرد.»

از سوی دیگر، تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، نیز در اظهاراتی جنجالی گفت:«جیمز کومی با پست اخیرش عملاً دعوتی برای کشتن رئیس‌جمهور ایالات متحده صادر کرده است. دولت آمریکا قاطعانه از تحقیقات سرویس مخفی در این‌باره حمایت می‌کند.»

 

 آیا یک پست اینستاگرامی می‌تواند جرم امنیتی باشد؟

 

گرچه کومی در دفاعیه خود اعلام کرد که هیچ نیتی در کار نبوده، اما تحلیل‌گران حقوقی معتقدند در فضای قطبی‌شده سیاسی ایالات متحده، حتی نشانه‌ها و کنایه‌های غیرمستقیم نیز می‌توانند به‌عنوان تهدید بالقوه امنیتی مورد بررسی قرار گیرند.

به‌ویژه وقتی پای شخصی چون جیمز کومی در میان است که سابقه فعالیت در بالاترین سطح امنیتی کشور را داشته و با رئیس‌جمهور فعلی نیز رابطه‌ای کاملاً خصمانه دارد.

در گذشته نیز مواردی مشابه، گرچه به محکومیت کیفری نینجامیده‌اند، اما به بازجویی‌های فدرال و نظارت بلندمدت انجامیده‌اند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار