آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۰۷۲

اروپایی‌ها از زباله هسته‌ای ساختند، تولید 100 مگاوات انرژی پاک برای 250 هزار خانه

یک شرکت فرانسوی هلندی به نام Thorizon با ساخت یک راکتور نمک مذاب کوچک، می‌خواهد پسماندهای هسته‌ای را بازیافت کند و از انرژی باقی‌مانده آن‌ها برق تولید کند. این پروژه توان تولید 100 مگاوات برق را دارد که برای تامین برق حدود 250 هزار خانه کافی است. جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار دنبال کنید.
اروپایی‌ها از زباله هسته‌ای ساختند، تولید 100 مگاوات انرژی پاک برای 250 هزار خانه

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از interestingengineering، شرکت Thorizon موفق به ساخت  یک راکتور هسته‌ای کوچک شده که می‌تواند در دمای بالا و فشار پایین کار کند تا خطر انفجار وجود نداشته باشد. این راکتور نوعی راکتور نمک مذاب است، یعنی داخل آن از نمک‌هایی استفاده می‌شود که وقتی تحت حرارت قرار می‌گیرند به مایع تبدیل می‌شوند و همزمان سوخت هسته‌ای را هم در خود نگه می‌دارند.

این طراحی باعث می‌شود که سوخت به صورت یک محلول در نمک مذاب قرار بگیرد و عملیات شکافت هسته‌ای با ایمنی بیشتری انجام شود. از طرفی هم چون نمک مذاب دمای بالا و فشار پایینی دارد، احتمال بروز حوادث خطرناک خیلی کمتر خواهد بود.

داخل این راکتور از استوانه‌هایی فولادی استفاده شده که داخل آن‌ها پسماندهای هسته‌ای و توریوم قرار دارد. این استوانه‌ها که کارتریج نام دارند، شبیه به یک باتری عمل می‌کنند و زمانی که انرژی‌شان تمام شود به راحتی قابل تعویض هستند.

به کمک این سیستم، انرژی باقی‌مانده در پسماندهای هسته‌ای که تا امروز دور ریخته می‌شد، دوباره استفاده و به برق تبدیل می‌شود. نکته جالب اینجاست که همین پسماند هسته‌ای می‌تواند به اندازه‌ای برق تولید کند که انرژی مورد نیاز 250 هزار خانه برای 40 سال تامین شود. حتی این راکتور می‌تواند انرژی را به صورت هوشمند ذخیره کند و در مواقع لازم برق را وارد مدار کند. متخصصان می‌خواهند از گرمای زیاد تولید شده توسط این راکتور هم برای صنایع مختلف مانند تولید هیدروژن استفاده کنند.

پیش بینی می‌شود که راکتور Thorizon One تا سال 2030 به بهره‌برداری برسد و در ابتدا بتواند 250 مگاوات حرارت و 100 مگاوات برق تولید کند. البته ظرفیت تولید برق این راکتور قابل تنظیم است و می‌تواند بین 50 تا 300 مگاوات برق تولید کند.

تأثیرات زیست‌محیطی و اقتصادی این فناوری

حالا به کمک این فناوری، مشکل بزرگ پسماندهای هسته‌ای که سال‌هاست به عنوان یک چالش جدی برای زمین مطرح شده است، تا حد زیادی برطرف می‌شود. این پسماندها معمولا تا هزاران سال حتی خطرناک هستند و نگهداری و مدیریتشان هم هزینه‌های بالایی دارد و هم ریسک‌های زیست محیطی آن قابل چشم پوشی نیست. اما به لطف راکتورهای نمک مذاب، حالا می‌توان انرژی باقی‌مانده در این پسماندها را استخراج و به برق تبدیل کرد، از طرفی با این کار حجم و رادیواکتیویته این زباله‌ها هم کمتر خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار