آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۵۵۴

بازگشت کانون پرورش فکری به مأموریت اصلی؛ پرورش نسل جدیدی از شاعران

مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کانون قصد دارد به همان وظیفه اصلی خودش برگردد که پرورش و تربیت نسل تازه‌ای از شاعران و نویسندگان و چهره‌های هنری است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجتبی حاذق درباره باشگاه «قاف»، ویژه استعدادهای برتر ادبی سراسر کشور، گفت: یکی از مأموریت‌های اصلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان و همچنین مأموریت اصلی اداره کل آفرینش‌های ادبی و هنری کانون که بنده در آن مسئولیت دارم، شناسایی، پایدارسازی و پرورش استعدادهای ادبی و هنری است. ما با توجه به همین یک خط مأموریت، وظیفه داشتیم استعدادهای ویژه‌تر در حوزه‌های ادبیات و هنر را شناسایی کنیم و برای پرورش آنها برنامه داشته باشیم که باشگاه قاف اولین گام ما در حوزه ادبیات است.

۶۴ شاعر و ۵۲ نویسنده نوجوان، در باشگاه «قاف» تحت آموزش ادبی قرار دارند

مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: ابتدای سال ۱۴۰۲ بود که مربیان و کارشناسان ما در سراسر کشور، به بررسی نوجوانان بین ۱۳ تا ۱۷ سال پرداختند؛ نوجوانانی که زمینه‌های ادبی، سرایش شعر و نویسندگی داشتند. از بین تمام نوجوان‌هایی که آثارشان در هزار و خرده‌ای مرکز ثابت و سیار کانون در سراسر کشور بررسی شد، تقریباً نزدیک به هزار نوجوان مستعد در حوزه ادبی شناسایی شدند. در بررسی مجدد که کارشناسان ادبی ما در تهران انجام دادند، ۶۴ شاعر نوجوان و ۵۲ نویسنده نوجوان انتخاب شدند تا در مسیر رشد ادبی کنار آنها باشیم.

وی افزود: آذرماه سال ۱۴۰۲ اولین اردوی این بچه‌ها برگزار شد و ما در طول این مدت با برنامه‌های مختلف سعی در حمایت از بچه‌ها و کمک به رشد ادبی آنها داشتیم. خوشبختانه تا همین امروز آموزش‌های هفتگی، نقد و بررسی آثار، اردوهای مختلف و… ادامه دارد و حمایت ما از این بچه‌ها قطع نشده است. اعضای باشگاه قاف به گروه‌های چهار پنج نفره تقسیم شده‌اند و هرکدام‌شان یک مربی همراه دارند که روزانه آثار آنها را بررسی می‌کند و به آنها مشاوره می‌دهد. سید وحید سمنانی، بابک نیک‌طلب، خانم کبری بابایی، خانم مریم اسلامی، حسین دهنوی، مبین اردستانی و… مربی‌های حاضر در برنامه قاف هستند. جدا از این، چهره‌های شاخصی مثل آقای امیری اسفندقه، ناصر فیض، سعید بیابانکی و دیگران هم در برنامه‌های مختلف ما حضور داشتند و با این بچه‌ها کارگاه و نشست داشتند.

حاذق درباره آخرین برنامه‌های باشگاه قاف گفت: همان‌طور که گفتم اعضای باشگاه قاف از ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند. در طول این دو سال تعدادی از این بچه‌ها وارد دانشگاه شده‌اند یا اینکه پشت کنکوری هستند. ما برای این بچه‌ها یک برنامه ویژه برگزار کردیم که اردوی دو روزه تهران در ایام نمایشگاه کتاب بود. قرار است این بچه‌ها به عنوان عضو ارشد در کانون فعالیت کنند و به اعضای جدید باشگاه قاف، کمک کنند. ما با این بچه‌ها که نزدیک ۳۰ نفر هستند، به عنوان عضو ارشد برخورد می‌کنیم. در اردوی تهران توفیق داشتیم در خدمت ۱۶ نفر از آنها باشیم تا هم در نمایشگاه کتاب شرکت کنند، هم با چهره‌های ادبی دیدار داشته باشند و هم مقدمات پروژه جدید را شروع کنیم. بنا است از بین این ۱۶ نفر، یکی دو پسر و سه چهار دختر را انتخاب کنیم تا از این به بعد به عنوان کمک‌مربی در کنار مربیان اصلی قاف حضور داشته باشند؛ هم آموزش می‌بینند و هم به بچه‌های جدید الورود قاف، کمک کنند.

وی با اشاره به نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تربیت چهره‌های ادبی و هنری برجسته کشور، گفت: کانون، چه پیش و چه پس از انقلاب، همواره نقش بی‌بدیلی در تربیت چهره‌های ادبی و هنری ایران داشته است. از جناب افشین علا گرفته تا مصطفی رحماندوست و مجید مجیدی و… همه از کسانی هستند که روزگاری در شهر و روستای خودشان عضو کانون بودند و خودشان را مدیون کانون می‌دانند. حالا کانون قصد دارد به همان وظیفه اصلی خودش برگردد که پرورش و تربیت نسل تازه‌ای از شاعران و نویسندگان و چهره‌های هنری است.

مجتبی حاذق باشگاه قاف را اتفاقی خوب در کانون پرورش فکری دانست و گفت: ما در کانون تولیدات خوبی برای کودک و نوجوان دائم و تلاش‌مان را در حوزه تولید ادبی قطع نکرده‌ایم، اما از این پس بنا داریم پرورش استعدادهای ادبی را جدی بگیریم. امیدوارم استعدادهای ادبی در هرجای کشور که هستند، از خدمات کانون استفاده کنند و به باشگاه قاف بپیوندند. از معلم‌ها، پدر و مادرها، مربیان پرورشی و… خواهش می‌کنم دانش‌آموزان و نوجوانان مستعد در حوزه ادبی را به کانون پرورش فکری معرفی کنند تا بتوانیم بیش از پیش رشد آنها کمک کنیم.

منبع: مهر
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار