
توسعه همکاریهای بینالمللی دانشگاه تهران در صنعت فولاد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، الهام امینزاده، معاون امور بینالملل دانشگاه تهران، در آیین اختتامیه دومین همایش صنایع و سازههای فولادی، بر لزوم تعامل و همکاریهای منطقهای و بینالمللی در حوزه صنعت فولاد تأکید کرد.
وی با اشاره به حضور سفیر ترکیه در این همایش، گفت: مایه خرسندی است که در حضور سفیر محترم کشور دوست و برادر، ترکیه، شاهد برگزاری چنین نمایش ارزشمندی هستیم. تعاملات میان ایران و ترکیه در حوزههای علمی و صنعتی میتواند الگویی برای همکاریهای منطقهای باشد»
امینزاده با اشاره به جایگاه جهانی ایران در صنعت فولاد افزود: «ایران با تولید سالانه حدود ۳۵ میلیون تن فولاد، در زمره ۱۰ کشور برتر تولیدکننده این محصول قرار دارد. این صنعت پس از نفت، یکی از پردرآمدترین حوزههای اقتصادی جهان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه دانشگاه تهران آمادگی دارد به مرکز علمی صنعت فولاد در کشور تبدیل شود، اظهار داشت: «باید از ظرفیتهای دانشگاه در حوزههای مختلف علمی، فنی، مدیریتی و علوم انسانی برای تشکیل کنسرسیومی در خدمت صنعت فولاد بهره گرفت.»
معاون بینالملل دانشگاه تهران در ادامه از برنامههای بینالمللی این دانشگاه خبر داد و گفت: «در تابستان گذشته، دانشجویان ایرانی در مدرسه تابستانی مسکو شرکت کردند و هماکنون برای هفت رشته از جمله مهندسی، ایرانشناسی، باستانشناسی و گردشگری، فراخوان بینالمللی دادهایم که مورد استقبال گستردهای قرار گرفته است.»
او هدف از این برنامهها را ارائه دورههای مهارتی و کارآموزی بینالمللی دانست و تأکید کرد: «جهان امروز تنها به مدارک رسمی بسنده نمیکند. دانشگاه تهران در نظر دارد دورههای پودمانی یک تا دوماهه با ارائه گواهینامه بینالمللی برگزار کند.»
از دیگر محورهای سخنان وی میتوان به ارائه بورسهای تحصیلی و پژوهشی در صنعت فولاد، بهرهگیری از متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور، حمایت از ثبت اختراعات، همکاری با شرکتهای دانشبنیان در پارک علم و فناوری و همچنین برگزاری نشستها و بازدیدهای بینالمللی اشاره کرد.
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به توسعه همکاری با اساتید دانشگاههای ترکیه، از تلاش برای جذب بودجه و حمایت مالی از پروژههای مشترک علمی میان دو کشور خبر داد و گفت: «معاونت بینالملل دانشگاه تهران آماده همکاری با تمامی نهادها و متخصصان علاقهمند در این مسیر است.»