آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۳۹۳

حماس: طرح امدادرسانی به غزه باید طبق سازوکار سازمان ملل باشد

جنبش حماس با هشدار درباره اهداف جنایتکارانه صهیونیست‌ها از طرح ادعایی توزیع کمک‌ها در غزه تأکید کرد که اشغالگران از گرسنگی به‌عنوان ابزار جنگی استفاده می‌کنند و هرگونه امدادرسانی به غزه باید طبق سازوکار سازمان ملل باشد.
حماس: طرح امدادرسانی به غزه باید طبق سازوکار سازمان ملل باشد

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، جنبش حماس فلسطین در بیانیه جدید خود در واکنش به ادامه جنگ گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و طرح فریبکارانه و جنایتکارانه این رژیم تحت حمایت آمریکا به‌بهانه توزیع کمک‌ها اعلام کرد: ممنوعیت مجدد ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه از سوی کابینه فاشیست صهیونیستی بعد از ورود مقدار بسیار محدودی از این کمک‌ها طی چند روز گذشته، در چارچوب سیاست سیستماتیکی اتفاق افتاده که هدف آن ادامه جنگ گرسنگی علیه غیرنظامیان بی‌گناه در غزه است.

حماس افزود: اشغالگران در تلاش برای مدیریت جنگ گرسنگی علیه غزه و استفاده از آن به‌عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف سیاسی و میدانی خود تحت پوشش پروژه‌های گمراه‌کننده امدادرسانی هستند؛ پروژه‌هایی که با مخالفت قاطع سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی مواجه شده‌اند و این سازمان‌ها تأکید کردند که چنین طرح‌هایی نیازمند شفافیت و حداقل استاندارد‌های بشردوستانه هستند.

این جنبش تأکید کرد: ما بر پایبندی خود به نقش‌آفرینی سازمان ملل و مؤسسات بشردوستانه برای توزیع و نظارت بر کمک‌ها تأکید داریم و هرگونه تلاش برای نقض این نقش‌آفرینی و به حاشیه راندن آن اقدامی خطرناک است. سازوکار‌هایی که اشغالگران برای تحمیل آنها تلاش می‌کنند با علامت‌های زیادی مواجه می‌شود و شرایط را برای مدیریت مبهم اقدامات بشردوستانه فراهم می‌کند که در تعارض با قوانین بین‌المللی است.

در پایان این بیانیه آمده است: رساندن کمک‌ها به مردم فلسطین یک حق انسانی و غیرقابل عقب‌نشینی است و امروز جامعه جهانی در برابر مسئولیت تاریخی خود قرار دارد تا صهیونیست‌ها را مجبور کند که فوراً به سازوکار‌های امدادرسانی بشردوستانه متکی به سازمان ملل و سایر نهاد‌های بین‌المللی پایبند شوند تا جان کودکان و همه غیرنظامیان بی‌دفاع در نوار غزه نجات یابد.

محمود مرداوی، از رهبران ارشد جنبش حماس هم در همین زمینه اعلام کرد: صهیونیست‌ها ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه را در چارچوب سیاست سیستماتیک گرسنگی علیه غیرنظامیان متوقف کرده‌اند و در تلاش برای تحمیل یک مدیریت مشکوک و مبهم برای توزیع کمک‌های بشردوستانه هستند که مغایرت کامل با نقش‌آفرینی سازمان ملل دارد.

وی افزود: ما همچنان به پایبندی خود به سازوکار‌های کمک‌رسانی بین‌المللی به غزه تأکید داریم و از جامعه جهانی هم می‌خواهیم به وظایف خود برای نجات جان غیرنظامیان عمل کند.

در حالی که مخالفت‌های بین‌المللی گسترده‌ای با طرح جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌بهانه توزیع کمک‌ها در نوار غزه وجود دارد و سازمان‌های بین‌المللی درباره اهداف خطرناک این طرح هشدار داده‌اند، روزنامه عبری هاآرتص دیروز نتیجه تحقیقاتی را منتشر کرد که نشان می‌دهد شرکت آمریکایی که اخیراً اعلام کرده بود کمک‌های بشردوستانه را در نوار غزه توزیع می‌کند، در واقع یک تیم نزدیک به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر است.

نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد شرکت آمریکایی که به‌عنوان یک سازمان غیردولتی در سوئیس تحت عنوان «بنیاد بشردوستانه غزه» ثبت شده است، در واقع عناصر اسرائیلی پشت آن قرار دارند و سؤالات زیادی در مورد این شرکت مطرح می‌شود. سازمان ملل هم از همکاری با شرکت ناشناس توزیع‌کننده کمک‌ها در غزه خودداری کرده است و در مورد توانایی این شرکت برای کمک به فلسطینی‌ها تردید‌های زیادی وجود دارد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست هم در گزارشی به همین منظور اعلام کرد: سازوکار توزیع کمک‌های بشردوستانه که اسرائیل در نظر گرفته است و آمریکا از آن حمایت می‌کند و توسط یک نهاد آمریکایی به‌نام بنیاد بشردوستانه غزه اجرا می‌شود، با موانع و تردید‌های قابل‌توجهی در مورد موفقیت آن مواجه است.

بر اساس این گزارش، برخی از طرف‌های بین‌المللی که قرار بود در برنامه‌ریزی اولیه مؤسسه موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه مشارکت داشته باشند، اکنون شروع به فاصله گرفتن از این پروژه کرده‌اند و نگرانی‌های اخلاقی زیادی در مورد احتمال آوارگی اجباری فلسطینی‌ها به‌بهانه ارائه کمک‌های غذایی مطرح شده است. طرف‌های مذکور، نهاد آمریکایی موسوم به مؤسسه بشردوستانه غزه را حتی با شرکت «بلاک واتر» شرکت مزدور آمریکایی که در جنایات خشونت‌آمیز علیه غیرنظامیان در عراق دست داشت مقایسه می‌کنند.

واشنگتن پست به‌نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که طرح جدید آمریکا و اسرائیل در غزه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و طرف‌های برجسته امدادی هنوز به آن نپیوسته‌اند، همچنین کشور‌های عربی و اروپایی که قرار بود تأمین‌کنندگان بودجه مالی این پروژه باشند، منصرف شده‌اند و همین مسئله سؤالاتی را در مورد چگونگی تامین بودجه آن ایجاد کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار